Tämä on unohtumaton maistiaispäivä sinulle ja ystävillesi, jolloin voit tutustua Hanian mantereeseen ja Apokoronasin maakunnan muihin kuin turistikohteisiin. Muutaman tunnin aikana sinulla on mahdollisuus tavata paikallisia tuottajia ja maistaa Kreetan puhtaita ja aitoja herkkuja.
Kierros alkaa paikalliselta oliivitehtaalta, ja se tarjoaa sinulle tilaisuuden nähdä oliiviöljyn valmistuksen hienoudet ja tutustua korkealaatuisen oliiviöljyn, nimittäin ekstra-neitsytoliiviöljyn, käsityötaitoon. Koko oliiviöljyn tuotantoprosessi sadonkorjuusta suuhun asti lupaa erinomaisia makuja ja aromeja.
Oliivitehtaaseen tutustumisen jälkeen kiertoajelu jatkuu “Tsikoudian” tai “Rakin” valmistukseen, joka on tunnettu kreetalainen väkevä alkoholijuoma, vierailemalla perinteisessä kylässä sijaitsevassa paikallisessa tislaamossa. Sekä perinteisen perinteisen tislaamon että nykyaikaisen ammattimaisen tislaamon kierroksella tutustutaan tämän arvostetun juoman tuotantoon, ja kierros huipentuu maisteluun.
Maakunnan kylien ohi kulkevaa upeaa reittiä pitkin saavut Valkoisten vuorten juurelle. Embrosnerosin kylässä pysähdyt ensin leipomoon maistamaan paikallista leipää, keksejä ja keksejä ja sitten perinteiseen juustotehtaaseen. Graviera-, Anthotiros- ja Mizithra-juuston salaisuudet paljastuvat silmiesi edessä. Kunkin juuston valmistuksen selittämisen jälkeen maistat niitä yhdessä paikallisen hunajan ja kuivaleivän kanssa.
Viimeinen pysähdys on paikallisessa kahvilassa (“Kafeneio”), jossa myös kreetalaiset nauttivat aterioita. Uskomattomat maut ja perinteiset reseptit odottavat sinua Fresin kylän viehättävällä aukiolla. Tavanomaisella lounaalla pääset tutustumaan kreetalaisen keittiön ja gastronomian eri puoliin. Usein sanotaan, että maku on hienostunein aistimme. Tämän kierroksen jälkeen makuelämyksesi rikastuu uusilla mauilla, mikä parantaa makumuistia.