Algheron alueella, lähellä Porto Ferroa ja Baratz-järveä Luoteis-Sardiniassa, voit tutustua viinitilan viinitarhoihin rauhallisella kävelyllä ja virkistäytyä maistelemalla paikallisia viinejä ja tyypillisiä tuotteita. Erikoinen aperitiivi vehreyden ja hiljaisuuden ympäröimänä, kaukana liikenteestä, nauttimaan viinitilalla tuotetuista viineistä, joka kunnioittaa nykyaikaa, mutta pitää silmällä perinteitä. Tarjolla on puna- ja valkoviinejä sekä sardinialaisiin erikoisuuksiin perustuvia nollakilometrituotteita.
Ennen aperitiivin nauttimista on mahdollista vierailla pienessä viinikellarissa ja kävellä viinitarhoilla, jotka soveltuvat myös vammaisille. Sen jälkeen aperitiivi tarjoillaan luonnon keskellä.
Viinialan tuotteet:
Oltremaren viinitilan viinit ovat peräisin anteliaalta ja hedelmälliseltä maalta, joka antaa niille ainutlaatuisen maun, joka pystyy valloittamaan vaativimmankin maun. Tuotannossa noudatetaan nykyaikaista viljely- ja tuotantomenetelmää, mutta samalla kunnioitetaan perinteitä.
Viinit ovat seuraavat:
- Cabernet - Sauvignon -viiniköynnös, joka on kotoisin Ranskan Bordeaux'n alueelta, on yksi maailman yleisimmistä rypälelajikkeista. Sardinian Cabernet on rubiininpunainen viini, intensiivinen, jossa on sitkeä tuoksu ja selviä hedelmäisiä sävyjä, ihanteellinen liha- ja juustoruokien kanssa.
- Aglianico on tunnettu punainen rypälelajike, jota viljellään pääasiassa Etelä-Italiassa. Sardinian viiniköynnöksen, joka kasvaa pääasiassa aurinkoisessa ilmastossa, ansiosta saadaan viiniä, jossa on huomattava happamuus, mikä tekee siitä täydellisen voimakkaan makuisten ruokien kanssa, jotka perustuvat paistettuun tai haudutettuun lihaan.
- Merlot-rypäle on yksi maailman suosituimmista ja yleisimmistä punaisista marjalajikkeista. Sardinian Merlot on pehmeä ja harmoninen viini, joka sopii hyvin lihakastikkeisiin perustuvien ensimmäisten ruokalajien tai pääruokien kanssa, joissa on valkoista ja punaista lihaa paahdettuna, grillattuna tai paistetun lihan kanssa.
- Chardonnay on kansainvälinen valkoinen rypälelajike, jota viljellään kaikkialla maailmassa. Sardinian Chardonnay on hedelmäinen ja tasapainoisen hapokas, ihanteellinen erityisesti kalaruokien kanssa.
Oltremaren saari ei ole klassinen sardinialainen viinikellari, mutta se on ennen kaikkea perhetarina. Sassarin ja Algheron rajalla sijaitsevan viinitarhan oston jälkeen tuotetaan Cabernet-, Chardonnay-, Merlot- ja Aglianico-viinirypäleitä: Tuloksena on viinitila, josta on vain muutamassa vuodessa tullut Sardinian laatuviinien tuotannon vertailukohta.
Kokemuksen aikana tarjoiltu aperitiivi sisältää: lautasellisen paikallisia leikkeleitä ja juustoja, hilloja ja pähkinöitä, oliiveja, vihanneksia öljyssä, munakkaita ja suolaisia piirakoita, joissa on puutarhan vihanneksia, karamellisoituja sipuleita, vettä, lasillisen punaviiniä ja lasillisen suoraan viinitilalla tuotettua valkoviiniä.