Balilainen ruoka on useimmille arvoitus, ja vaikka rannan turistikaistaleilla on monia hienoja ravintoloita, tulitko todella Balille hakemaan hampurilaisia, meksikolaisia tacoja ja thairuokaa? Niiden, jotka todella haluavat tutustua saaren ruokakulttuuriin, on tutustuttava kaupungin katukauppiaisiin ja paikallisiin warung-ravintoloihin.
Onneksi meillä on tarjolla yli 15 Balilaista maistiaista vanhan Denpasarin kaduilla. Intiimit pienryhmämme mahdollistavat vierailun nöyrissä, rakastetuissa suosikkipaikoissa, jotka ovat usein olleet olemassa jo sukupolvien ajan.
Aloita rapealla pisang gorengilla, indonesialaistyylisellä sateella sambalilla ja myöhemmin wokissa paistetuilla yamien-nuudeleilla. Siirry monimutkaisempiin makuihin, kuten balilaiseen ayam betutu -kanaan ja jaavalaiseen soto babat -naudanlihakeittoon, majatalossa, joka on ollut avoinna vuodesta 1969. Kokeile muun muassa tipat tahu paistettua tofua maapähkinäkastikkeella ja monia muita yllätyksiä.
Heitä mukaan pieni balilainen siunaus vanhan Denpasarin sivukujilla, paukku tai kaksi arakia (paikallista palovettä) ja kuljeskele paikallisilla markkinoilla oppiaksesi balilaisen keittiön raaka-aineista. Päätä ilta suloisesti Badungin yömarkkinoilla, ja sinulla on ainekset hienoon illanviettoon.
Vaikka Balin rannat saattavat houkutella, olisit yhtä nuudelikulhoa vailla, jos et liittyisi liikkuvan illan ruoka-ateriajuhlaan, jossa kutittelemme makunystyröitäsi paikoissa, joita et koskaan löydä yksin.
✓ Sopii lievälle gluteeniyliherkkyydelle, mutta emme suosittele keliakiaa, sillä 3-4 maistiaisessa on jälkiä gluteenista ja väistämätöntä soijakastiketta.
✖️Vegetarians/pescatarian ja sianlihaa käyttämättömien ruokavaliossa on 2-3 maistiaista vähemmän (yhteensä 15:stä), koska joillakin myyjillä on rajoitetusti vaihtoehtoja.
✖️ Ei sovellu vakaville allergikoille jäämien ja ristikontaminaation riskin vuoksi.