Pintxon löytökokemuksemme alkaa tiedotustilaisuudesta myymälässämme @TourneBilbao. Haluamme, että ymmärrät ruoan merkityksen siinä, miten suhtaudumme toisiimme, ja pienet erityiset niksit, joiden avulla voit tehdä ruokaa kuin paikallinen. Ribera Market, Euroopan suurin katettu ruokatori ja jossa Michelin-tähden pomot ja tavalliset kansalaiset ostavat joitain kaupungin parhaista ruoista.
Sitten on aika sukeltaa vanhaan kaupunkiin ja sen piilotettuihin salaisuuksiin, joten ensimmäinen pysähdyspaikkamme on yksi klassisista baareista, joissa “txikiteros”, paikalliset viininjuojat, laulavat lauluja juodessaan. Jos olemme onnekkaita, voimme jakaa heidän kanssaan viiniä ja klassisen aperitiivin, jossa keskustellaan Baskimaan perinteistä ja symboleista. Seuraavaksi menemme tunnukselliselle Plaza Nuevalle maistamaan 2 pintxoa ja tutustumaan paikalliseen baskiviiniin: Txakolista yhdessä sen paikallisista baareista.
Kun olemme tutustuneet vanhaan kaupunkiin, ylitämme joen ja pääsemme Ensancheen, kaupungin talouskeskukseen. Vierailemme hyvin historiallisessa baarissa ja meillä on mahdollisuus maistella Rioja-viiniä sekä pintxos-annoksia, joissa yhdistyvät edistynein keittiö ja paikallisten tuotteiden perinteisimmät maut.
Kierroksesi päättyy tänne, jossa saat paitsi herkullisia pintxos-juomia, myös uuden käsityksen paikallisesta kulttuurista ja perinteistä. Ja mikä tärkeintä, tunnet olosi aidolta Bilbaínolta.