Yksi Etelä-Sardinian kauneimmista ja suosituimmista poluista on nimeltään Mines in the Blue, haastava rannikkopolku, josta on henkeäsalpaavat näkymät ja joka tarjoaa mahdollisuuden ihailla monia luonnon geologisia muistomerkkejä, kuten Välimeren korkeinta kalliota Pan di Zuccheroa ja Grand Canal -kanavan paikkaa. Sen katajapensaiden ja kallioiden välissä kulkien saavut Cala Domestican rannalle. Kokemus täynnä luontoa, mutta myös arkeologiaa, jota jokainen vaelluksen ystävä ei voi jättää väliin!
Matkan kesto: 9,36 km
Korkeusero: 673 m
Vaikeus: (EE)
Kesto: 8 tuntia
Vähimmäiskorkeus: 9 m
Suurin korkeus: 316 m
Reitti on haastava, mutta siinä ei ole välineitä sisältäviä reittiosuuksia: se sopii sekä aloittelijoille että kokeneille vaeltajille.
Vaaditaan hyvää fyysistä valmistautumista
Matkasuunnitelma:
Tapaamispaikka on Cala Domestican rannan pysäköintialue, jossa tapaat oppaan, ja sieltä pääset yhdessä ajoneuvosi kanssa vaellusreitin alkupisteeseen, sillä polku alkaa Masuasta Cala Domestican suuntaan.
Reitti, joka kuljetaan hitaasti noin 7-8 tunnin kävelyvauhdilla ja tarvittaessa lyhyillä tauoilla, sisältää kulkua rannikkoalueilla, jotka ovat joskus alttiita, joten sitä ei suositella sateisina päivinä tai huimauksesta kärsiville. Korkeuserot ovat tärkeitä, ja ne kehittyvät pääasiassa ensimmäisessä osassa ja toisen osan alussa. Nousu kalkkikivi joissakin hyvin alttiina kohtia on käsiteltävä huolellisesti esittelee joissakin osissa tarve pitää joitakin turvallisuus teräskaapelit ankkuroitu kallioon ja rauta tikkaat voittaa päästä kuuluisin venyttää sen kauneuden maisemallinen ja kuvia rituaali näkymä Sugar Loaf ylhäältä. Retki jatkuu yhtä vaivalloisesti ja jatkuvalla nousulla ja laskulla, jonka ansiosta pääset Grand Canalille, jossa on kuumimpina aikoina mahdollisuus kylpemiseen ja taukoon pakattua lounasta varten. Reitillä ei ole hätäpoistumispisteitä, koska sinne ei pääse lähes lainkaan ajoneuvoilla, myös maastoajoneuvoilla.
Kiinnostavat kohteet
- Välimeren rannikkopensaikko, mastiikki, cistus, euphorbia, oliivi, helichrysum, kataja.
- Grand Canalin poukama ja sen luola, Cala Domestican rannat.
- Leonenlahti ja Masuan ja Buggerrun välinen rannikkoalue.
- Kaivoskulttuuri, rannikkolinnoitukset, Välimeren yrtit
Lopuksi on pieni aperitiivi, jossa on tyypillisiä sardinialaisia tuotteita, kuten makkaraa, juustoa ja lasillinen viiniä, joka voi vaihdella vuodenajan mukaan.