Ensin sinut toivotetaan tervetulleeksi emännän kotitekoisella virvokkeella tai kreikkalaisella kahvilla.
Kun nautit juomasi ja keksisi, sinulle kerrotaan välimerellisestä ruokalistasta.
Uunissa paahdettu lammas on ensimmäinen ruokalaji, joka valmistetaan, jotta se voi kypsyä yli 2 tuntia puulämmitteisessä kiviuunissa. Lue, miksi tätä ruokalajia kutsutaan “varkaiden illalliseksi” ja mikä on sen historiallinen merkitys.
Sen jälkeen valmistat täytettyjä vihanneksia ja täytettyjä viinirypäleitä (dolmades). Kerää puutarhasta yrttejä ja vihanneksia täytettä varten. Viinirypäleiden lehtien pyörittäminen on herkkä taito, jonka hallitset! Uuniin ne menevät.
Ota kaulimenne esiin, kalitsnounian taikina on seuraavana vuorossa! Kaulitse taikina näitä perinteisiä piirakoita varten ja täytä ne juustolla ja villivihanneksilla.
Alkupalat valmistetaan viimeisenä, mutta nautitaan ensin. Tzatziki ja dakos. Nämä yksinkertaiset mutta herkulliset ruoat ovat varmasti suosikkivälipalojasi, joita voit valmistaa kotona.
Vihdoinkin!!Aika syödä! Nauti kaikki luomasi kauniit perinteiset kreetalaiset ruoat runsaan paikallisen viinin kera.
Muista jättää tilaa jälkiruoalle! Lopussa tarjotaan aina jotain makeaa.