Uppoudu Kreetan rikkaaseen kulinaariseen perintöön, kun lähdet gastronomiselle matkalle, jollaista ei ole ennen nähty. Opi intohimoiselta kokilta ja viehättävän kreetalaisen kylän ylpeältä syntyperäiseltä asukkaalta.
Astu sisään kokin kotiin ja tutustu perinteisen kreetalaisen keittiön salaisuuksiin käyttäen tuoreita tuotteita, jotka on hankittu hänen perheensä maatilalta tai paikallisilta viljelijöiltä. Opi viehättävässä ilmapiirissä ja kokkaa perinteisessä puu-uunissa.
Nauti ruokalistasta, joka voidaan mukauttaa kasvissyöjäystävillemme tai allergikoillemme. Koe paikallisen kodin vieraanvaraisuus, jossa sinut toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi kreikkalaisen kahvin tai yrttiteetä, kotitekoista limonadia, ladokoulouraa, oliiviöljystä valmistettuja sämpylöitä ja loukoumakiaa nauttimalla.
Keskustele letkun kanssa tutustuaksesi toisiimme ja opi reseptit, joissa on vanhoja perinteisiä käytäntöjä ja jotka valmistetaan puu-uunissa.
Kokeile valmistaa alkupaloja, kuten dakos (kreetalainen salaatti, jossa on tomaattia, juustoa, oliiviöljyä ja yrttejä), tzatziki (kuuluisa kreikkalainen dippi) ja kreikkalainen salaatti. Opettele valmistamaan pääruokia, kuten gemista (täytettyjä viiniköynnöksen lehtiä, kesäkurpitsan kukkia, tomaatteja, kesäkurpitsaa ja pippuria) ja mousakaa.
Nauti perinteinen jälkiruoka, kuten Tyropitakia, perinteisiä piirakoita, joissa on kotitekoista juustoa, paikallista hunajaa ja kanelia, kotitekoista jäätelöä ja kauden hedelmiä. Nauti aterian ohella paikallista viiniä ja rakia.
Koe kurssin aikana solmitut aidot yhteydet ja tunne itsesi osaksi kreetalaista suurperhettä, luo pysyviä muistoja ja oppii arvostamaan syvällisesti tämän merkittävän saaren perinteitä ja makuja.