Kinkku on osa espanjalaista kulttuuria ja ruokakulttuuria. Tämä herkku on peräisin roomalaisten saapumisesta Iberian niemimaalle, tarkalleen ottaen 3. vuosisadalta eKr. alkaen. Vaikka se oli tauolla Espanjassa muslimien aikana, se on ollut ja on edelleen yksi maailman eniten kulutetuista ja markkinoitavista tuotteista.
Tällä kierroksella sinulla on mahdollisuus vierailla yhdessä Espanjan tunnetuimmista kinkkutehtaista. Sevillasta nouset mukavaan bussiin, kunnes saavut Cinco Jotasin kinkkuvarastolle. Matkalla sinulla on mahdollisuus nähdä laitumet, joilla kasvatetaan iberialaisia sikoja, joista tämä maukas tuote syntyy. Varastoon saavuttuasi saat opastetun kierroksen muiden matkailijoiden kanssa, jossa he kertovat sinulle kinkun kypsytysprosessista, joka on säilynyt muuttumattomana vuodesta 1879 lähtien. Sen upeassa ja hyvin säilyneessä rakennuksessa voit tutustua tämän hienon herkun valmistukseen.
Tämä kinkkutyyppi on yksinomaan niemimaalle ominaista, sillä se on peräisin Iberian sianlihasta, ja sillä on myös joitakin hyvin erityispiirteitä. Tämä sika kasvatetaan luonnossa metsälaitumilla, missä se voi liikkua ja missä se saa erityisruokavalion (joka perustuu tammenterhoihin montanera-kauden aikana).
Kaikki nämä kuriositeetit, itse kinkun valmistus, kypsytysaika, luokittelu… ovat tietoja, jotka saatte tietää tehdaskierroksella. Mutta vierailunne ei pääty tähän! Sinulla on mahdollisuus maistaa tätä arvokasta herkkua. Maistat heidän eksklusiivista Cinco Jotas -juustoa, 100-prosenttista iberialaista tammenterhokinkkua, jonka seurana on maukasta viiniä gastronomisen kokemuksesi täydentämiseksi.
Myöhemmin, kun olet tutustunut tehtaaseen ja laitumelle ja saanut ruokahalusi nousemaan, sinulla on vapaata aikaa levätä ja syödä nauttien upeasta Välimeren ilmastosta. Epäilemättä kokemus kinkun ja gastronomian ystäville!
*Tärkeää: maatilavierailun aikana kokemukset jaetaan muiden asiakkaiden kanssa, mutta kuljetus ja matkaseura ovat vain ryhmänne käytettävissä.