Nauti jännittävästä kokemuksesta ja tutustu Sardinian muinaiseen juustonvalmistusperinteeseen Argiolas Formaggi -yrityksessä, joka on johtava meijerialan yritys Dolianovassa, lähellä Cagliaria, Etelä-Sardiniassa. Osallistut opastetulle kierrokselle, joka on todellinen matka sardinialaisten lammas- ja vuohenjuustojen historiaan ja salaisuuksiin, ja pääset todistamaan eri tuotantovaiheita: maidon analysointia, erilaisia reseptejä, suolausta suolahauteissa, kypsytystä ja lopuksi valmistusta, pakkaamista ja kuljetusta. Osallistut käsityöläisjuuston valmistustyöpajaan, jossa voit valmistaa juustoa ja lopuksi maistaa sitä. Lisäksi kierroksen lopussa voit maistella paikallisia tuotteita ja viiniä Sardinian parhaista viinitiloista.
Laboratorio
Asiantuntijoiden vetämässä juustotyöpajassa valmistetaan juustoa käsityöläisittäin, jolloin on mahdollista valmistaa oma juusto ja maistella sitä tai ottaa se mukaan. Opettavainen ja elämyksellinen kokemus, jonka avulla voit tutustua juustonvalmistuksen salaisuuksiin ja sen prosessiin vaihe vaiheelta, maidon hyytymisestä juuston muotoiluun ja suolaamiseen. Hauska ja opettavainen työpaja sekä aikuisille että lapsille, jossa toimitetaan muistotodistus.
Yritys
Argiolas Formaggi on johtava meijerialan yritys, joka on yli 60 vuoden ajan valmistanut pecorino- ja vuohenjuustoja keskittyen innovaatioihin, tutkimukseen, perinteiden kunnioittamiseen ja sitoutumiseen ympäristön kestävyyteen.
Maistelu
Kokemuksen päätteeksi on mahdollista maistella kolmea tai neljää tilan kuuluisinta juustoa ja nauttia lasillinen paikallista viiniä. Alaikäisille tai niille, jotka eivät pidä viinistä, on tarjolla vettä.
Valitettavasti vaihtoehtoisia juustoja laktoosi-intolerantikoille ei ole taattu.