Lähde aistimelliselle matkalle Skotlannin viskin pariin. Tutustu Edinburghin vanhaankaupunkiin, jossa perustettiin maailman suurin skotlantilainen viskifirma ja jossa alkoi “aqua vitae” (eli “elämän vesi”). Kuuntele tarinoita niistä, jotka käynnistivät viskin tuotannon Edinburghissa, mukaan lukien salakuljettajat, salakuljettajat ja muut vanhan kaupungin alamaailman hämäräperäiset hahmot.
Skotlannin kuningas Jaakko IV (jota yleisesti kutsutaan maailman ensimmäiseksi kuuluisaksi viskinjuojaksi) sai kiittää Edinburghin viskinvalmistusmonopolista 1400-luvulla. Hän uskoi juoman lääkinnällisiin ominaisuuksiin, minkä vuoksi kirurgi-kampaajien kilta sai alun perin tehtäväkseen valmistaa sitä.
Opit myös 1800-luvun vanhankaupungin asukkaista, kuten George Ballantinesta ja Andrew Usher Jr:stä, jotka olivat kotitekoisen viskin pioneereja, ja viskiä vietiin lopulta ympäri maailmaa.
Nämä ovat vain kaksi niistä monista kiehtovista muutoksista, joita skotlantilainen viski on kokenut vuosisatojen aikana, ja tutustumme niihin vaeltaessamme wyndeissä ja suluissa, joissa nämä tositapahtumat tapahtuivat.
Viskin maistelua maanalaisissa holveissa
Värikäs historia, perinteet ja viskinmaistelu kynttilänvalossa
Kierros jatkuu viskinmaistelulla kynttilänvalossa maanalaisessa Megget's Cellarissa. Kuuntele kiehtovia tarinoita, hengitä sisään rikkaita aromeja ja nauti single malt -maistajaiset yksinoikeudella maanalaisissa holveissamme. Ei ole parempaa tapaa lämmittää mieltä. Maistat neljää skotlantilaista viskiä viskiasiantuntijamme opastuksella.
Asiantuntijasi kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää elämän vedestä; siitä, miten viskiä valmistetaan ja miten eri peruselementit, kuten vesi, ohra, turve ja tynnyri, vaikuttavat tuotantoprosessiin. Nuuski ja maistele viskialueiden läpi, näytteitä Speysiden, Highlandin, Islayn ja Lowlandin tislaamoista. Pidä tätä ensimmäisenä askeleenasi kohti viskin tuntijaa!