Maista perinteistä albanialaista ruokaa Durrësissa
Tervetuloa kierrokselle, jossa yhdistyvät Durrësin historia, arkkitehtuuri, ja perinteinen albanialainen ruoka. Ensinnäkin suosittelemme, että osallistujat eivät ylitä aamiaista hotellissa, jotta he ovat heti valmiita maistamaan albanialaisia ruokareseptejä ja erikoisuuksia, joita tarjoamme teille.Kierros alkaa urheilupalatsista ''Ramazan Njala'' klo 09:00, josta teemme vierailun maanviljelijöiden markkinoille. Siellä saamme nähdä paikallisia hedelmiä, vihanneksia ja paikallisia elintarvikkeita, jotka koostuvat Välimeren alueen tuotteista.Sitten seuraava pysähdys on ''Byrek'' kaupassa, jossa sinulla on mahdollisuus maistaa perinteistä albanialaista Byrek. Se on suolattu piirakka, joka on yleensä täytetty raejuustolla tai lihalla. Jos haluat kokea syöväsi Byrek kuin albanialainen, sinun on maistettava sitä jogurttipohjaisen juoman ''dhallë'' '' kanssa.Kävellessämme kaupungin pääbulevardilla näemme vuosien italialaista arkkitehtuuria ja lukuisia kauppoja ja baareja, jotka avattiin kommunismin jälkeen.
Kävelyn jälkeen voit rentoutua baarissa, jossa on perinteistä turkkilaista kahvia. Albaniassa rakastamme viettää kahviaikaa ystävien kanssa, se on aikaa, jolloin voimme keskustella, nauraa ja tietenkin juoruta.Kahvitauon jälkeen käymme tutustumassa roomalaiseen amfiteatteriin , jonka rakennutti keisari Trajanus II vuosisadan alussa jKr. Amfiteatteri rakennettiin 20 000 hengen yleisölle, ja se on Balkanin alueen suurin.
Sitten saavumme Durrësin rantakadulle, jota paikalliset kutsuvat nimellä “Vollga”. On lounaan aika, joten nautitaan perinteinen albanialainen lounas ravintolassa.