Saat kokemuksen aidon Fuerteventura-juuston valmistamisesta omin käsin lypsämisen jälkeen.
Tiedät kuinka se on, kuinka se elää, kuinka se ruokkii… Majorera-vuohi: maailman paras vuohi aavikkoilmastossa ja todellinen päähenkilö tässä kokemuksessa.
Tilallemme saavuttuasi toivotamme sinut tervetulleeksi kupin kahvilla, kun kerromme kokemuksesta, joka kestää noin 2,5 tuntia. Tällä hetkellä tarjoamme sinulle tarvittavat materiaalit (työpäälliset, sukkahousut, käsineet,…) aitauksiin ja lypsyhuoneeseen pääsyä varten. Täällä opetetaan sinulle lypsytekniikat sekä manuaalisesti että lypsykoneella, jotta voit tehdä sen itse. Myös lypsyn aikana annamme sinulle kaiken tarpeellisen tiedon suurimmasta aartestamme: Majorera-vuohesta (ruokinta, morfologia, hoito,…).
Keskellä työtä tarjoamme sinulle Autenttisen Fuerteventuran aamiaisen, joka koostuu kulhosta juuri lypsettyä vuohenmaitoa Gofiolla. Kun olemme lypsäneet erän vuohia (n. 40 vuohta), menemme karsinoihin ruokkimaan niitä. Vierasviljelijät tekevät työt aitauksessa (ruokasäkkien tyhjennys kaukaloissa, kottikärryt sinimailasella,…).
Kun tämä on valmis, tarjoamme jälleen uutta työmateriaalia (hansikkaiden, hattujen, esiliinojen vaihto,…) tällä kertaa Suunnitteluhuoneeseen, josta vierailijamme saavat kaiken tarvittavan perustiedot maidosta juustoksi muuttamiseen.
Jokainen vierailija valmistaa itse oman juustonsa. Tästä paikasta saat myös enemmän tietoa olemassa olevista erilaisista majorero-juustoista, formaattien eroista kypsytysajan suhteen, … ja paljon muuta. Kun juusto on valmis, jätämme sen “puristimeen” ottamaan kiinteyttä ja siirrymme kasvipatiolle, jossa saat runsaan aamiaisen, joka sisältää tuorejuustovoileivän, juustolaudan, kanarian mojoja ja hilloja, plus vesi ja muu kulutus valittavissa (kahvi, tee, Teneriffan viini, olut, virvoitusjuomat, …).
Kun olet syönyt aamiaisen ja levännyt kokemuksesta, palaat Elaboration-huoneeseen ja otat puristimesta oman juustosi, pakkaat sen ja merkitset sen itse, jolloin kokemus päättyy.