Tutustu Heraklionin parhaaseen ruokatarjontaan tarjoamalla perinteisiä kreetalaisia ruokia ja poikkeuksellisia paikallisia viinejä! Lähde unohtumattomalle makumatkalle Heraklionin paikallisiin lähiöihin.
Kun olet tavannut paikallisen oppaasi, aloitat perinteisellä kreikkalaisella kahvilla, joka tunnetaan myös nimellä ellinikós kafés. Opit, miksi kreikkalaiset rakastavat kahvia, näet, miten se valmistetaan perinteisellä tavalla hiekassa, ja sinulle opetetaan “kupinlukua”, vuosisatoja vanhaa perinnettä, jossa luetaan tulevaisuutesi.
Nauti Heraklionin tunnettua bougatsaa perheyrityksessä, joka on oppinut bougatsa-tekniikan vuodesta 1922 lähtien. Bougatsa koostuu fyllo-kerrosten välissä olevasta mannapuurosta, juustosta tai jauhelihatäytteestä, ja se on pakollinen leivonnainen, jota ei kannata jättää väliin, kun olet kaupungissa.
Jatka paikallisille markkinoille, jossa tapaat paikallisia myyjiä ja tutustut heidän tuotteisiinsa. Maista joitakin kreetalaisen keittiön peruselementtejä, kuten oliiveja, korppuja ja juustoa. Ryhdy juustonmaistelun asiantuntijaksi saamalla paikallisia vinkkejä ja opettelemalla tunnistamaan parhaat paikalliset juustot. Maista saaren kuuluisaa oliiviöljyä ja selvitä, miksi kreetalainen luomuoliiviöljy on yksi maailman parhaista öljyistä.
Istu alas syömään paikallista luomuliharuokaa, tai jos haluat näyttää itsellesi, kuinka rohkea olet, maista ruokaa, jota useimmat kreetalaiset rakastavat: paistettuja etanoita.
Siirry viimeiselle pysähdyspaikallesi ja maista paikallisia kreetalaisia viinejä perheyrityksessä. Muista, että Kreetan viininviljelyllä on pitkä historia, joka ulottuu pronssikaudelle. Ennen kuin lähdet, älä unohda kysyä paikalliselta oppaaltasi lisää vinkkejä siitä, mitä muuta nähtävää, koettavaa ja syötävää sinulla on lomasi aikana.