Ota kaikki irti maasturin yksityisestä viinikierroksesta seuraamalla kuljettuja reittejä Heraklionin Pezan alueen viinitilojen ja viinitarhojen läpi. Tutustu Kreetan kulttuuriin, historiaan ja mytologiaan ja nauti saaren ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.
Kierros alkaa vierailulla luomuviinitilalle, jossa tapaat viinintekijän, saat opastuksen hänen kellariinsa ja nautit brunssin. Nauti 5 luomuviinin maisteluista, joihin on yhdistetty ensiluokkaisia paikallisia juustoja, kotitekoisia marmeladeja, krutonkeja, hedelmiä ja ekstra-neitsytoliiviöljyä. Lopuksi maistat pullotettua, luonnonmukaista “rakia”, joka on hienostunut versio paikallisesta grappasta.
Seuraava pysähdys on vierailu keskiaikaisessa viininpuristamossa, joka sijaitsee kukkulan huipulla lähellä Alagnin kylää. Ihaile Heraklionin sisämaasta Kreetan merelle avautuvan näkymän kauneutta ja rauhallisuutta ja nauti samalla saaren kuuluisien villiyrttien voimakkaista tuoksuista. Siellä oppaasi näyttää sinulle vanhojen, perinteisten viininvalmistusmenetelmien merkit ja yhteydet nykyaikaiseen viininvalmistukseen.
Toisen perheyrityksen viinitilan viinitarhoilla järjestetyn opastetun kierroksen jälkeen voit maistella viittä alkuperäisistä rypälelajikkeista valmistettua viiniä ja paikallisia suupaloja. Sommelier auttaa sinua tunnistamaan erityyppisten viinien aromit, rakenteen ja tiheyden.
Lounas on 4 ruokalajin ruoka- ja viinipari, josta nautit aivan viiniköynnösten vieressä. Hemmottele itseäsi kreetalaisten vihannesten, villivihannesten, juustojen ja lihan ainutlaatuisilla aromeilla ja mauilla, jotka on kypsennetty yrttien ja ekstra-neitsytoliiviöljyn kanssa. Kaksi alkuruokaa, pääruoka ja jälkiruoka yhdistetään 4 hienon viinin kanssa, jotta makuelämyksesi olisi ikimuistoinen.
- On suositeltavaa aloittaa päivä hyvin kevyellä aamiaisella.