Ota kaikki irti ruoka- ja viinikierroksesta seuraamalla kuljettuja reittejä Heraklionin maaseudulla sijaitsevien oliivitilojen, viinitilojen ja viinitarhojen läpi. Tutustu Kreetan kulttuuriin ja historiaan ja nauti saaren ainutlaatuisesta ruokakulttuurista.
Kierros alkaa vierailulla Skalanin kylän oliivitilalle. Kun olet kävellyt oliivitarhassa maatilan oliiviöljyasiantuntijan opastuksella, opit tunnistamaan ekstra-neitsytoliiviöljyn ominaisuudet. Vihreät aromit ja maut, hedelmäiset yrttiset ja mausteiset vivahteet ovat vain osa tämän herkullisen tuotteen puhtaista piirteistä saarella, jossa tuoreita, paikallisia raaka-aineita arvostetaan. Sopii tuoreiden vihannesten, juustojen, lihan, hunajan, paikallisten villiyrttien, leivän ja oliivien kanssa.
Seuraavaksi vierailet yhdessä Kreetan kauneimmista viinitiloista Alagnin kylässä, joka on tunnettu siitä, että se tuottaa erinomaisia viinejä paikallisista rypälelajikkeista. Nauti kierroksesta biodynaamisesti viljellyllä viinitarhalla ja kellarissa viinisommelierin kanssa. Pöytäsi on katettu aivan viiniköynnösten viereen, ja sieltä avautuu upea näköala Lasithiotikan korkeille vuorille. Viininmaistajaiset ja lounas sisältävät ruoka- ja viiniparin, jossa on paikallista ruokaa ja ensiluokkaisia viinejä, jotka sommelier on valinnut erityisesti makusi ja mieltymystesi mukaan.
Lounas on kolmen ruokalajin ruoka- ja viinipari, josta nautit aivan viiniköynnösten vieressä. Hemmottele itseäsi kreetalaisten vihannesten, villivihannesten, juustojen ja lihan ainutlaatuisilla aromeilla ja mauilla, jotka on kypsennetty yrttien ja ekstra-neitsytoliiviöljyn kanssa. Kaksi alkuruokaa, pääruoka ja jälkiruoka yhdistetään hienoihin viineihin, jotta makuelämyksesi olisi ikimuistoinen.
- On suositeltavaa aloittaa päivä hyvin kevyellä aamiaisella.