Osa 1: Kohtaamispaikka
Maria, intohimoinen ruoan ystävä ja paikallinen isäntämme, odottaa sinua Kalamatan kauniilla keskusaukiolla, Vasileos Geogioun aukiolla (Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου), vuoden 1821 messinialaisten sotasankareiden kolmen patsaan (Agalmata) edessä.
Osa 2: Vierailu perinteisessä työpajassa ja paikallisten kotitekoisten tuotteiden maistelu.
Usein maukkaimmat paikalliset tuotteet löytyvät vierailemasi kaupungin epätodennäköisimmistä paikoista, joista et ikinä ajattelisi etsiä. Löydämme yhdessä perinteisen työpajan, joka on kirjaimellisesti piilossa kaupungin pienillä kujilla.
Työpajassa työskentelevät paikalliset naiset näyttävät, miten valmistetaan kahta Messinian ja Manin vanhinta herkkua käyttäen yksinkertaisimpia ainesosia, jauhoja ja oliiviöljyä.
Osa 3: Spoon Sweetsin, Korintin rusinoiden ja muiden kreikkalaisten superruokien maistelua.
Historiallisen keskustan sydämessä vierailet yhdessä Kalamatan tunnetuimmista paikallisista kaupoista.
Kun astut sisään myymälään, ilmassa leijailevien hienojen yrttien ja mausteiden tuoksu vie sinut Taygetos-vuoren, paikallisen vuoren, huipulle.
Pääset maistamaan kotitekoisia glyka tou koutaliou (lusikkakarkkeja), mustia korinttilaisia rusinoita ja muita messinialaisen ja kreikkalaisen maan tuotteita.
Osa 4: Kreikkalaisen kahvin maistelu paikallisessa kahvipaahtimossa
Aamukahvin aika! Ja mikä olisikaan parempaa kuin kuuma perinteinen kreikkalainen kahvi, jonka Panagiotis tai Giorgos valmistaa ja joka paljastaa sen oikean valmistuksen salaisuudet.
Saat tietää kaiken tämän kahvityypin alkuperästä, siitä, miten se on saanut nimensä ja miten siitä on tullut osa kreikkalaista perinnettä ja temperamenttia.
Osa 5: Vierailu paikallisia viinejä ja perinteisiä väkeviä alkoholijuomia myyvään kauppaan - Lyhyt viininmaistelu.
Tutustu kaikkiin paikallisiin lajikkeisiin, kuten Fokiano, Roditis, Malaguzia ja Moschofilero, sekä siihen, miten niitä yhdistetään ulkomaisiin lajikkeisiin erinomaisten valko-, ruusu- ja punaviinien tuottamiseksi, lyhyen viininmaistelun aikana yhdessä Giannisin kanssa.
Osa 6: Vierailu oliiviöljymyymälässä ja lyhyt oliiviöljyn maistelu
Olipa kyseessä ensimmäinen tai moneskymmenes kerta Messiniassa, oliiviöljyn maistelu on ehdoton, sillä tämä on oliivien ja oliiviöljyn syntypaikka. Osallistut nopeaan mutta antoisaan oliiviöljyn maisteluun ammattitaitoisen ja sertifioidun oliiviöljyn tuntijan kanssa.
Saat tietää kaiken Koroneiki-lajikkeesta ja sen ainutlaatuisista ominaisuuksista ja maistat erilaisia ekstra-neitsytoliiviöljyjä. Tämä maistiainen riittää, jotta ymmärrät, kuinka ylivoimainen tämä ekstra-neitsytoliiviöljy on verrattuna markkinoilla yleisesti myytäviin oliiviöljyihin.
Osa 7: Kevyt lounas Välimeren tai Messinian ruokia ja paikallisia viinejä tarjoilemalla
Kevyt mutta täyttävä lounas päättää gastronomisen kokemuksesi ja hemmottelee aistejasi yhdessä kaupungin sydämen viihtyisimmistä perheomisteisista ouzo-tavernoista.
Pääset myös maistamaan klassista messinialaista ruokaa ja saat tietää sen mielenkiintoisen historian, mutta emme pilaa yllätystä. Tule mukaan tutustumaan siihen omakohtaisesti!