Italia, ruoka ja perhe: kolme sanaa, jotka kulkevat käsi kädessä. Ruoka on Italiassa uskonto, jota palvotaan 24/7. Sunnuntaisin ruokailua perheen ja ystävien kanssa juhlitaan kuitenkin pakollisena perinteenä. Perheet kokoontuvat eri puolilta maata istumaan pitkälle lounaalle, jossa on paljon ruokia ja naurua. Kun olet Roomassa, kutsumme sinut tekemään samoin kanssamme kun valmistamme ja nautimme klassisen italialaisen sunnuntailounaan.
Aloitat tapaamalla kokin paikallisilla markkinoilla, jotta voit hankkia päivän raaka-aineet. Nauti vilkkaasta ilmapiiristä ja huomaa ostajatoverit, jotka valmistautuvat juhliinsa poimimalla tuoreimpia vihanneksia ja keskustelemalla siitä, mikä juusto valitaan antipasti.
Kun ostoskorisi on täynnä, on aika palata takaisin kokkikouluumme lähellä Piazza Navonaa tai uuteen sijaintiimme lähellä Pantheonia aloittaa lounaan valmistelu lasillisen proseccoa ja alkupalojen äärellä.
Sunnuntain lounasvalikoimamme noudattaa tarkasti perinteitä. Se alkaa runsaalla primo, joka voi olla tuoreesta pastasta valmistettu lasagne, runsas, mauton ragù alla bolognese tai kevyt, kuohkea gnocchi di patate, joka tarjoillaan runsaan tomaattikastikkeen ja paikallisen pecorino-pölyn kanssa.
Se, mitä seuraavaksi tulee, riippuu kaudesta. Kevät tuo mukanaan latva-artisokkia, kun taas kesä tuo mukanaan kesällä paahdettuja paprikoita. Liity seuraamme syksyllä, jolloin erikoisuutena saattaa olla leivottu kurpitsa. Tarjolla on tyypillinen roomalainen liharuoka, josta voit nauttia kaikkien kauden paikallisten vihannesten kanssa: metsästäjien tyyliin kypsennetty kana oliivien ja rosmariinin kera tai paahdettu imukaritsanliha.
Aterian päätteeksi nautimme klassisen italialaisen jälkiruoan, kuten panna cotta ja tuoreita markkinoilta poimittuja hedelmiä.