Laconissa, Oristanon alueella, voit osallistua vertaansa vailla olevaan aisti- ja kulinaariseen kokemukseen ja tutustua aromaattisiin kasveihin, joista valmistetaan suklaata ja liköörejä, joissa on Sardinialle ominaisia makuja ja aromeja.
Asiantuntevan oppaamme Rosan, yrityksen perustajan ja tuottajan, johdolla pääset uppoutumaan alkuperäisten aromaattisten kasvien maailmaan ja opit tunnistamaan ja arvostamaan vuoristotimjamia, villiä fenkolia, myrttiä, katajaa ja helichrysumia, saaren kasviaarteita. Jaat niiden tuotannon, sadonkorjuun ja jalostuksen salaisuudet, joissa yhdistyvät taitavasti innovatiiviset tekniikat ja vuosisatoja vanhojen perinteiden kunnioittaminen, ja lopuksi osallistut opastettuun maisteluun, jossa suklaan ja liköörien voimakkaat maut sekoittuvat harmonisesti saaren aromaattisiin esansseihin.
Lopuksi sinulla on mahdollisuus viedä kotiin unohtumaton matkamuisto näistä herkullisista tuotteista, jotta voit maistella aitoja ja ainutlaatuisia makuja uudelleen.
Kokemusta on tarjolla ympäri vuoden, mutta kesäkuusta syyskuuhun ei ole suklaanmaistiaisia, koska kesäkauden korkeat lämpötilat eivät salli suklaan käsittelyä.
Ohjelma
Kun saavut maatilalle, teet opastetun aistimismatkan eteeristen öljyjen parissa, jossa tutustut jokaiseen kasviin ja sen luonteenomaiseen tuoksuun.
Sen jälkeen voit maistella erilaisia Sardinialle tyypillisiä suklaan ja yrttien makuisia liköörejä, joita valmistetaan taitavasti paikan päällä.
Maistelu
Maistiaisiin sisältyy:
- kuusi erilaista likööriä: timjami, fenkoli, kataja, helichrysum, myrtti ja suklaalikööri;
(vain lokakuusta toukokuuhun) erilaisia suklaatyyppejä: tryffeleitä maidon kanssa
- suklaa ja myrtti- tai timjamilikööri, tumma suklaa myrtti- tai timjamtäytteillä, maitosuklaa, tumma suklaa ja paisutetut riisipatukat sekä suklaa, jossa on kirsikkatäytteitä.
Maistelu on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille osallistujille, sillä liköörit sisältävät alkoholia.
Lapsille ja aikuisille, jotka haluavat alkoholittomia tuotteita, tarjoillaan käsityöläisvalmisteista yrttiteetä yrtteineen ja vain lokakuusta toukokuuhun alkoholitonta suklaata.