Kierros alkaa tapaamispaikastamme, aloitamme tämän ruokaseikkailun Barrancon boheemissa kaupunginosassa, panoraamakävelykierroksella San Franciscon aukiolla.
Jatkamme retkeä maistamaan erinomaista perulaista kahvia, ja sen jälkeen maistelemme kahta erilaista perinteistä empanadaa. Yksi on täytetty “aji de gallina“, perulaisella kermaviilillä, joka on valmistettu keltaisesta paprikasta ja kanasta. Toinen on täytetty tulisella pippurilla, jossa on erityisen mausteinen maku.
Sen jälkeen vierailemme gastronomisessa myymälässä täynnä perulaisia tuotteita, jotka ovat pienten kestävien ja ympäristövastuullisten yritysten valmistamia. Lisäksi maistamme monien suosikkimakeista: suklaata. Tutustu intensiivisiin ja laadukkaisiin makuihin näiden hämmästyttävien käsintehtyjen paikallisten tuotteiden avulla.
Seuraavaksi pysähdymme uskomattoman perulaisen taiteilijan Jade Riveran pienessä taidegalleriassa. Sijaitsee Barrancon sydämessä, teemme panoraamakävelykierroksen nähtävyyksien sillalle. Tämä viehättävä puusilta rakennettiin vuonna 1876, mutta sitä on rakennettu uudelleen useita kertoja. Legendan mukaan toive toteutuu, jos kävelet sillan yli hengitystäsi pidättäen.
Seuraavaksi käymme paikallisessa ravintolassa syömässä perulaista suosikkiruokaa nimeltä “Ceviche“, tuoretta raakaa kalaa, joka on marinoitu sitruunamehulla. Lisäksi syömme “Causa Limena“, perinteinen ruokalaji, joka on valmistettu puristetuista perunoista, jotka on täytetty avokadolla ja tonnikalalla. Nauti virkistävästä alkoholittomasta makeasta juomasta nimeltä Chicha Morada, joka on valmistettu violetista maissista.
Kierros jatkuu toisessa ravintolassa, ja tällä kertaa maistamme “Lomo Saltado“, joka on valmistettu paistetusta naudan sisäfileestä sipulin ja tomaattien kera, riisin ja ranskalaisten perunoiden kera. Emme voi olla juomatta virkistävää kansallista limsaa, joka tunnetaan nimellä Inka Kola.
Myöhemmin vierailemme yhdessä kaupungin perinteisimmistä baareista maistelemassa perulaista cocktailia “Pisco Sour“, joka on valmistettu Pisco-brandyllä, limetin mehulla, munanvalkuaisella ja sokerisiirapilla.
Emme voi jättää jälkiruokia pois, joten kierroksen päätteeksi vierailemme paikallisessa jäätelökaupassa maistelemassa kermaista käsityöläisjäätelöä, jossa on perulaisia makuja.