Tutustu balsamietikkaan, mausteiden kuninkaaseen, joka on täynnä salaisuuksia ja perinteitä, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle. Sinulla on mahdollisuus seurata Claudion tai isoisä Francon mukana acetaian sisälle ja tutustua sen alkuperään ja historiaan.
Ennen vierailua Claudio, omistaja, kertoo tarinan hänen perheestään nopeiden autojen ja hitaan ruoan välillä, hänen äitinsä kasvoi maaseudulla maanviljelijä vanhempiensa luona, joilla oli vain patteri balsamiviinietikkaa, jonka isoisä peri isoisänsä kuoleman jälkeen. Setä, joten kun äiti meni naimisiin, hän pyysi isää aloittamaan uuden akun lapsille.. sillä välin isä teki uraa Ferrarilla ja sitten Lamborghinilla omistautumalla koko elämänsä moottoreille unohtamatta huolehtia Aceto on nyt 82-vuotias ja huolehtii edelleen itsestään. itse asiassa hän lisäsi tätä intohimoa työskentelemällä aiempaa kovemmin.
10 hehtaarin viinitarhoiltamme, joista 5 hehtaaria on trebbiano modenese -viinitarhoja, valitsemme parhaat rypäleet balsamiviinietikan valmistukseen.
Kypsennyksen jälkeen se siirretään kunkin tynnyrin tynnyriin, jossa se kypsyy useita vuosia, kunnes se pääsee pienimpään tynnyriin, josta se sitten pullotetaan. Se on tuote, joka vaatii paljon kärsivällisyyttä. Perinteisen balsamiviinietikan lisäksi olemme jo muutaman vuoden ajan valmistaneet myös SMM-sertifioitua balsamiviinietikkaa, jota ei ole kypsytetty niin pitkään, mutta jota arvostetaan sen monipuolisuuden ja perinteistä viinietikkaa muistuttavan maun vuoksi. Sen jälkeen Claudio kehitti muita mausteita ja yritti luoda perinteistä balsamicoa hyvin samankaltaisia tuotteita, jotka vaativat kuitenkin vähemmän kypsytystä. Jos haluat löytää todelliset sävyt, todelliset erot perinteisen ja kaupallisen baslamilaisen välillä, tule käymään luonamme.