Kävelyretkellä eloisalla St Paulin alueella sinua opastaa paikallinen asiantuntija, joka kertoo sinulle salaisuuksia ja kuriositeetteja maistettavista resepteistä ja vierailukohteista. Intiimissä ympäristössä voit tutustua joihinkin kaupungin kuuluisimmista perinteisistä ruokalajeista.
Mahdolliset maistiaiset:
- Emme voi aloittaa kierrosta Saksassa ilman virkistävää lasillista perinteistä olutta, joka tarjoillaan vastaleivotun bretzelin kanssa. Täydellinen alkupala alkuun!
- Jatketaanpa pohjoismaisen saksalaisen keittiön perusruoasta: kalavoileivästä. Hampuri on satamakaupunki, ja kala on yksi sen keittiön tärkeimmistä ainesosista.
- Currywurst: Currywurst on Saksan klassikko, jota on pakko kokeilla jokaisen Saksassa vierailevan. Se koostuu paloiksi leikatusta grillatusta sianlihamakkarasta, joka tarjoillaan maustetun tomaattikastikkeen ja ripaus currya kera. Tätä ruokalajia rakastavat sekä paikalliset että turistit, joten se sopii erinomaisesti nopeaksi välipalaksi kaupunkiin tutustuessa.
- Labskaus: klassikko Pohjois-Saksasta ja erityisesti Hampurista. Se valmistetaan maissinlihasta, perunamuusista ja punajuurista, joka antaa ruokalajille omaleimaisen vaaleanpunaisen sävyn. Labskaus tarjoillaan usein suolakurkun, suolakurkkufileiden ja paistetun kananmunan kera. Et tule koskaan syömään vastaavaa muualla!
- Omenakakku tai Franzbrötchen: Omenakakku on Hampurissa suosittu herkku, joka on täyteläinen ja kostea jälkiruoka, joka valmistetaan tuoreesta omenasta tehdyistä viipaleista. Kakku maustetaan usein kanelilla, ja sen päällä on mureneva, voinen kuori. Se on täydellinen tasapaino makeutta ja lämpöä, joka sopii jokaiseen makuun. Franzbrötchen taas on makea, kanelilla täytetty leivonnainen, joka on Hampurin erikoisuus. Hiutaleinen ja voinen, herkullisen aromaattinen kanelitäyte. Franzbrötchen on kaikkien kaupungissa vierailevien pakko kokeilla, sillä siinä yhdistyvät rikas maku ja tyydyttävä rakenne.