Giano dell'Umbria on viehättävä keskiaikainen kylä Italian “vihreässä sydämessä”. Siitä avautuu kaunis hopeinen oliivipuiden maisema. Se on paikka, jossa on täydellinen ekologinen tasapaino ja jossa ihmiset ovat aina eläneet sopusoinnussa luonnon kanssa.
Oliiviöljyn uuttaminen on ikivanha riitti, joka on täynnä symboliikkaa ja joka toistuu joka vuosi historian, kulttuurin, perinteiden ja kansanperinteen taikana. Del Seron perhe asuu Morianossa, parin kilometrin päässä Gianosta, ja se on viljellyt oliivipuita ja tuottanut ekstra-neitsytoliiviöljyä sukupolvien ajan.
Del Sero -oliiviöljy puristetaan perinteisellä menetelmällä, joka perustuu ensimmäiseen kylmäpuristukseen, graniittisilla myllynkivillä ja hydraulisilla puristimilla hiljattain rakennetussa laitoksessa, joka sopii hyvin ympäröivään maisemaan.
Öljynpuristamossa on tuotanto- ja pullotusyksiköitä sekä tilavia huoneita vieraille. Suojatun kulkuväylän ansiosta tuotantoprosessin kaikkia vaiheita voidaan valvoa, ja suuressa salissa on helppo majoittaa suuria ihmisryhmiä lämpimään ilmapiiriin.
Vieraat voivat myös nauttia yli 2000 neliömetrin viheralueista, joilla on ikivanhoja oliivipuita, “myllynkiviaukio” ja tilava pysäköintialue.
Frantoio on helposti saavutettavissa, ja sieltä on hyvät yhteydet tärkeimmille valtateille. Pääset tänne nopeasti suurten kaupunkien keskustasta (Rooma 1,5 tuntia - Firenze 2 tuntia - Ancona 1,5 tuntia -Perugia 40). Ja se on helpon matkan päässä tärkeimmistä alueellisista matkailukohteista (Spoleto, Assisi, Todi, Montefalco, Bevagna, Spello…).
Vieraat saavat tunteikkaan kokemuksen, jossa he tutustuvat oliiviöljyn maailmaan, oppivat sen historiasta ja kulttuurista sekä arvostavat sen myönteisiä vaikutuksia terveyteen ja makuun.
TUTUSTU OLIIVIÖLJYN MAAILMAAN
Ehdotukseemme sisältyy opastettu kierros öljynpuristamossa, jossa on puhuja (englanti/ranska):
- Miten oliiviöljy syntyy: yksityiskohtainen kuvaus tuotantoprosessin kaikista vaiheista hedelmistä öljyyn, perinteistä ensimmäisen kylmäpuristuksen menetelmää käyttäen (graniittiset myllynkivet ja hydrauliset puristimet). Vertailu muihin uuttomenetelmiin;
Miten erittäin korkealaatuinen oliiviöljy syntyy: kuvaus tuotanto- ja varastointiprosessin eri vaiheissa käytetyistä menetelmistä, jotka vaikuttavat suoraan oliiviöljyn laatuun; kysymyksiä ja vastauksia.
Meillä on kaksi maistiaisvaihtoehtoa:
1) Vaihtoehto 1
Paikan päällä puulämmitteisen leivän kera valmistetut bruschettat:
- Klassinen (oliiviöljy ja suola);
- Valkosipuli (oliiviöljy, suola, valkosipuli).
Juomat:
- Punaviini (1 lasi);
- Vesi.
2) Vaihtoehto 2
Maistelu:
Paikan päällä puulämmitteisen leivän kera valmistettu bruschettasekoitus:
- Klassinen (oliiviöljy ja suola);
- Valkosipuli (oliiviöljy, suola, valkosipuli);
- Rucolaa ja parmesaanijuustoa;
- Tryffelikastike.
Leikkele- ja juustolautanen (esim. salami, capocollo, kinkku, paikallinen pecorino-juusto).
Juomat:
- Punaviini (1 lasi);
- Vesi.
Molemmat ehdotukset voidaan pyynnöstä mukauttaa erityistarpeisiin. Olemme mielellämme mukana vieraillemme kauniita läheisiä kohteita, jotka ovat vierailun arvoisia (eli: Morcicchia Castle, San Felice Abbey, vuosisatoja vanha Macciano oliivipuu).