Thaimaalainen kokkausseikkailusi alkaa luonnonkauniilla kyydillä Koh Samuin vehreiden maisemien halki. Saapuessasi paikalle liityt pieneen, enintään kuuden hengen ryhmään, joka luo rennon ja ystävällisen ilmapiirin, joka sopii täydellisesti oppimiseen.
Kokemus alkaa vierailulla vilkkailla paikallisilla markkinoilla, jotka ovat täynnä värejä, keskustelua ja thaimaalaisten raaka-aineiden tuoksua. Hengität sisään kaffirlimetin lehtien sitruksisen kuoren, chilien tulisen voiman ja sitruunaruohon maanläheisen tuoksun. Kun vaellat yrttejä ja trooppisia tuotteita täynnä olevien korien ohi, oppaasi kertoo tarinoita ja salaisuuksia näiden thaimaalaisen ruoanlaiton keskeisten elementtien takana. Se on välähdys jokapäiväisestä elämästä ja paikallisen kulttuurin juhlaa.
Takaisin keittiössä, joka sijaitsee rauhallisella saarella, on aika herättää ainekset eloon. Sertifioidun thaimaalaisen kokin opastuksella valmistat kolme valitsemaasi perinteistä ruokalajia - ehkäpä lohdullisen kulhollisen Tom Yumia, tuoksuvan vihreän curryn tai rapeat kultaiset kevätkääryleet. Kypsennyksen aikana ilmassa tuoksuu valkosipulin sihisevä öljy ja kookosmaito, joka kiehuu hellästi. Lisäksi valmistat makean thaimaalaisen jälkiruoan banaanista ja kookosmaidosta, mikä täydentää kulinaarisen matkasi.
Ruoanlaiton jälkeen kokoonnutte pöydän ääreen nauttimaan luomuksistanne ja keskustelemaan kanssamatkaajien kanssa. Sinulla ei ole mukanasi vain herkullisia reseptejä, vaan myös todellisia taitoja, kulttuurin tuntemusta ja pysyviä muistoja Thaimaassa viettämästäsi ajasta.
Osallistujia pyydetään nimeämään kolme ruokalajia ennen markkinakierrosta.
Alkuruoka: Kevätrulla (Rapeat paistetut rullakääryleet)
Keittoa: Tom Yum (mausteinen ja hapan thaimaalainen keitto), Tom Kah (kermainen kookos-galangalikeitto).
Salaatti: Nuudelisalaatti: Som Tam (papaijasalaatti), lasinuudelisalaatti: Som Tam (papaijasalaatti), Lasinuudelisalaatti
Curry: Curry: Vihreä Curry, Massaman Curry, Panang Curry.
Sekoitetut nuudelit: Pad Thai (thaimaalaiset sekoitetut nuudelit), Pad Kee Mao (mausteiset sekoitetut nuudelit).
Sekoitettuna: Paistettu riisi, Pad Ka Pao (thaimaalainen basilika sekoitettuna paistettuna)
Jälkiruoka: Banaani-kookosmaito
Jokainen ruokalaji voidaan valmistaa joustavasti kanasta, naudanlihasta, sianlihasta, katkaravuista, kalmarista, kalasta tai kasvisvaihtoehtona.