Uppoudu ainutlaatuiseen oliiviöljykokemukseen Massaman maatilalla, viehättävässä kylässä Oristanon lähellä. Liity Anna ja Antonellan, viidennen sukupolven öljy- ja viinisommelierien seuraan ikivanhojen oliivipuiden alle ja koe tunteikas matka heidän perheensä viljelyperintöön. Tutustu erilaisiin öljyihin ja niiden tarinoihin historiallisessa kartanossa ja opettele, miten ne yhdistetään täydellisesti herkullisiin ruokiin. Anna ja Antonella avaavat jokaisen etiketin salaisuudet, jotta voit parantaa kulinaarisia luomuksiasi.
Tila perustettiin vuonna 1857, ja se on Unioncameren tunnustama historiallinen yritys. Sertifioidulla luomutilalla tuotetaan kansallisesti ja kansainvälisesti palkittua, erinomaista ekstra-neitsytoliiviöljyä Sardinian alkuperäisistä lajikkeista, kuten Bosana, Nera di Villacidro, Sa Manna ja Semidiana, joista jälkimmäinen on tyypillinen Oristanon alueelle.
Ohjelma:
Kokemus alkaa tilan oliivitarhasta, jossa opit sardinialaisista lajikkeista, oliivien sadonkorjuusta, kuljetuksesta ja puristamisesta, jotta ymmärrät, miten saat erinomaista öljyä ja mikä on paras tapa säilyttää oliiviöljy. Sen jälkeen järjestetään maistiaiset, joissa Antonella ja Anna opettavat sinulle, miten erotat ekstra-neitsytoliiviöljyn oliiviöljystä ja lampaanöljystä aistinvaraisen analyysin avulla. Opit myös, miten öljyt sovitetaan kitkerän ja mausteisen hedelmäisyyden eri ominaisuuksien mukaan tilan valmistamiin ruokiin.
Maistelu:
Erilaisten öljyjen lisäksi maistiaisiin kuuluu: maalaiskylmää, kauden mukaisia vihanneksia, palkokasvihumusta ja kokin yllätys, vettä ja lasi paikallista viiniä. Allergioita, intoleransseja sekä kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja on mahdollista ottaa huomioon, kunhan asiasta ilmoitetaan etukäteen varausvahvistuksessa olevaan numeroon vähintään kaksi päivää ennen kokemusta.