Tutustu yli 1 000 suklaaseen liittyvään esineeseen Pariisin suklaamuseossa (Le Musee Gourmand du Chocolat) ja hemmottele intohimoasi kaikkea kaakaopapuun liittyvää kohtaan. Itseopastettu kierros sisältää eläviä esittelyjä ja - mikä tärkeintä - maistiaisia. Lapsille on tarjolla toimintaa, joka pitää pienimmät tyytyväisinä, mukaan lukien aarteenetsintä.
Tutustu museon 850 neliömetrin (2 789 neliöjalkaa) suuruisiin näyttelyihin ja esittelyihin, joissa kerrotaan kaakaopavun 4 000-vuotisesta historiasta kaikissa muodoissaan, alkaen olmeekeista, mayoista ja atsteekeista. Tutustu kaakaon tärkeään rooliin muinaisissa kulttuureissa ja siihen, miten kaakaota käytettiin mystisissä rituaaleissa.
Siirry 1500-luvulle, jolloin atsteekkien keisari Montezuma toi kaakaon Eurooppaan. Kristoffer Kolumbus oli ensimmäinen eurooppalainen, joka maistoi tchocoatl-juomaa, mutta hän ei pitänyt siitä eikä kiinnittänyt suklaaseen juurikaan huomiota. Onneksi hän ei ollut viimeinen eurooppalainen, joka kokeili sitä.
Näe suklaakaupan muutos, kun suklaanvalmistusprosessi tehostui nykyaikana. Voit seurata virtuaalisia esittelyjä ja selvittää, mikä on salaisuus kiiltävän ulkokuoren takana, joka tekee suklaaherkuista niin houkuttelevia, ja maistella paikan päällä valmistettuja suklaatuotteita.
Nauti Costa Rican suklaan maitomaisesta pehmeydestä, perulaisen suklaan suussa sulavasta hedelmäisyydestä, Vanuatun kaakaopapujen makeista aromeista ja muista. Älä tunne syyllisyyttä herkuttelusta; opit, että suklaalla on monia terveysvaikutuksia. Selaa sitten museokaupasta kirjoja, matkamuistoja ja suklaaseen liittyviä tuotteita.