Liity lahjakkaan paikallisen keittiömestarin seuraan, joka on syntynyt ja kasvanut Firenzen aidoimmilla ruokamarkkinoilla, unohtumattomalle ruokakierrokselle Sant'Ambrogion ruokamarkkinoiden kojujen keskellä. Syö tiesi läpi renessanssin kehdon ja tutustu Toscanan keittiön perusruokiin yhdessä erinomaisen tähtikokin kanssa.
Tapaa erikoiskokkioppaasi Firenzen sydämessä ja aloita seikkailu espressolla! Valmistaudu kävelemään yhdessä kokin kanssa Sant'Ambrogion elintarvikemarkkinoiden ovista: tuoreiden ja aitojen tuotteiden firenzeläinen pyhä temppeli vuodesta 1873.
Aloita salamikaupasta ja maista Toscanan tunnetuimpia leikkeleitä. klassisesta kinkusta salame ja finocchiona, kutkuttele ruokahaluasi maukkaalla salamilaatalla.
Jatka markkinoiden syvyyksien tutkimista ja pysähdy toisen maistiaisen ajaksi juustokojussa. Maista joitakin kuuluisimpia paikallisia formaggi-juustoja ja tutustu juustonvalmistuksen uskomattomaan taiteeseen.
Nyt on aika ryhtyä tositoimiin: istu alas ja maista joitakin toscanalaisen keittiön todellisia peruspilareita, suoraan herkkutiskiltä. Alkaen pappa al pomodoro ja brasato ja francesina, kokeile päivän ruokia talon vahvaa viiniä siemaillen. Nauti rauhassa paikallisten perinteiden rikkaista mauista, jotka on valmistettu yksinkertaisista ja vaatimattomista raaka-aineista, kun rentoudut ennen kierroksen toista osaa.
Sitten lähdette ulos markkinoilta ja lyhyen kävelyn jälkeen Sant'Ambrogion vilkkaalla alueella saavutte pieneen viinikauppaan, jossa maistatte kahta parasta paikallista viiniä. Toscana on itse asiassa maailmanlaajuisesti kuuluisa korkealaatuisista viineistään ja saat mahdollisuuden maistaa lasillisen puna- ja valkoviiniä, joiden parina on pari bruschettaa, tai crostoni, kuten paikalliset sanovat. Nostakaa lasinne ja kohottakaa malja! Nauti enotecan viileästä ilmapiiristä ja siemaile hitaasti viinejäsi, jotta voit paremmin arvostaa jokaista makua.
Viimeisen pysähdyksen aika! Mikään ei ole parempaa kuin päättää kiertueesi maailman rakastetuimpaan jälkiruokaan: Italialainen gelato. Cono tai coppetta, valitse suosikkimakusi yhdestä kaupungin parhaista jäätelöliikkeistä. Anna sen värikkään näytön hurmata sinut: voit uskaltaa olla rohkea ja kokeilla joitakin sen harvinaisimmista mauista tai pysyä klassikoissa, kummallakin tavalla saat tietää, miksi italialaisille kelpaa jokainen tekosyy syödä gelatoa ympäri vuoden, jopa talvella!