Tutustu CorteCorbon hämmästyttäviin viineihin kävellen ihanien viinitarhojen ja cantinan läpi aidon irpinialaisen viinintekijän opastuksella (Opastettu kierros Cortecorbon viinitarhoilla ja cantinassa). Kuulet kaikkien irpinialaisten viinien alkuperästä, mutta myös pienen perheyrityksen tarinan, jolla on pitkät perinteet.
Matkan toinen osa on ruoanlaittokurssi. Voit oppia valmistamaan ja kokkaamaan pizzaa vanhassa puu-uunissa tai valmistamaan käsintehtyä pastaa, kuten raviolia. Oppiminen hauskanpidon ohella on pakollista.
Rentoudu tyypillisen pitkän maaseutulounaan ja viininmaistelun parissa maistellen samalla kuutta erilaista Cortecorbon viinitilan viiniä. Opit Taurasi docg:sta, etelän viinitimantista.
Joka tapauksessa nautit aterian, jossa paikalliset ruokalajit on valittu kauniiden viineidemme ominaisuuksien korostamiseksi.
Vieraanvaraisuus, ainutlaatuiset tuotteet ja onnellisuus ovat aineksia, joita tarvitaan unohtumattoman kokemuksen tarjoamiseen……
Tule jakamaan viinejä, luontoa ja tarinoita oikeiden ihmisten kanssa….
1) Opastettu kierros Cortecorbon viinitarhoilla: tarjoamme aistimellisen ja historiallisen uppoutumisen, joka auttaa kokemaan Irpinian viinien, Taurasi docg:n (Etelä-Italian tärkein punaviini) ja Cortecorbon perheen tarinan muinaisen alkuperän.
2) Opastettu kierros Cantinassa: tutustu viinin valmistukseen todellisen viinintekijän sanojen avulla ja tunnelmallisessa ilmapiirissä. Voit myös maistella eri viinisatoja, jotta ymmärrät erilaisten puutynnyreiden vaikutuksen.
3) Ruoanlaittokurssi: opettele valmistamaan pizzaa ja “Maccaronaraa” (tyypillistä irpinialaista käsintehtyä pastaa). Hauskanpidon ohessa voit oppia käsintehdyn pastan ja pizzan muinaisen taidon. Pizzat paistetaan puu-uunissa, jotta voit maistella ruoanlaittokurssin tulosta.
4) Viininmaistelu ja lounas maaseudulla: Cortecorbon viinitilan tärkeimpiä irpinialaisia viinejä maistellaan lounaan aikana: Kolme punaviiniä (Taurasi docg 2016, Aglianico doc 2017, Campi Taurasini doc 2016). Kolme valkoviiniä (Fiano di Avellino docg 2020, Greco di Tufo docg 2020, Coda di volpe doc 2019).
Antipasto
Irpinialaisia juustoja, bruschettaa, salamia ja kastanjoita: kastanjakeittoa/ kolmea erilaista juustoa (provolone dop, pecorino)/ käsintehtyä salamia/ bruschettaa tomaateilla ja vihreillä paprikoilla. Ruoanlaittokurssin aikana luotu pizza paistetaan suorassa lähetyksessä puu-uunissa.
Portata principale:
Ravioli kurpitsakermalla: Käsintehtyjä ravioleja kurpitsakermalla, joka on valmistettu paikallisen viljelijän istuttamista luomuvihanneksista ja raastetusta maustetusta pecorino bagnolese -juustosta.
Maccaronara al Ragù: Käsin tehtyä pitkää pastaa, jossa on paikallisesta lihasta ja tomaateista valmistettua tomaattikastiketta.
Straccetti di Vitello: Kirsikkatomaattien, vihreän rucolan, parmigiano reggiano dopin ja balsamiviinietikkakerman kera valmistettu vasikanlihaleike.
Jälkiruoka: Tiramisù