Vieraile marjatislaamossa Tempio Pausaniassa, Koillis-Sardiniassa, ja koe kokemus, joka ilahduttaa makuaistia.
Tuottaja toivottaa sinut tervetulleeksi vehreyden ympäröimälle tilalleen Limbara-vuoren juurelle, jossa voit hengittää vuoristoilmaa ja tutustua hänen tislaamossaan valmistettuihin ainutlaatuisiin tuotteisiinsa, joiden historia ja salaisuudet liittyvät ainutlaatuisten väkevien juomien luomiseen. Maisteluihin liittyy tyypillisiä sardinialaisia makeita ja suolaisia tuotteita, ja ne tarjoavat huumaavan kokemuksen, jota suositellaan sekä harrastajille että niille, jotka haluavat lähestyä tätä uusien ja vertaansa vailla olevien makujen maailmaa ensimmäistä kertaa.
Maatila
Yritys, joka on Sardinian ainoa tuoreiden marjojen viljelyyn ja myyntiin erikoistunut yritys, sijaitsee Tempio Pausanian maaseudulla, Monte Limbaran juurella, oliivipuiden ja marjakasvien keskellä.
Se perustettiin ilmastoa ja maaston luonnetta koskevien perusteellisten tutkimusten, alueen innovatiivisten aloitteiden etsimisen ja marjojen ylijäämän hyödyntämisen jälkeen, mikä oli tulosta huolellisesta valintaprosessista, jonka tuloksena syntyi kolme erilaista tislettä:
- Lìcchitta on mustikoista, valkoisista ja punaisista karviaisista, karhunvatukoista sekä valkoisista ja punaisista herukoista valmistettu tisle, joka on ainutlaatuinen, koska maailmanmarkkinoilla on tällä hetkellä vain yhden hedelmän tisleitä;
- Melalione on Välimeren maquis-lajin hedelmän, arbutuksen, tisle, jota on perinteisesti ehdotettu valkoiseksi tisleeksi, mutta joka on nykyään myös “unicum”, koska sille on ominaista kuuden kuukauden kypsytys akaasia-barriqueissa.
- Làndhe, joka edustaa innovaation ja ainutlaatuisuuden äärimmäistä ilmentymää, koska se on raaka-aine, jota ei ole koskaan aikaisemmin tislattu maailmassa, gluteeniton, tärkkelyspitoinen ja luonnonvarainen hedelmä, on 100-prosenttisesti korkkitammentisleestä valmistettu tisle, johon ei ole lisätty sokeria, karamellia tai puun kulkua. Koska tammenterhotuotanto on hyvin pieni ja tuote on ainutlaatuinen, tammenterhotuote on kapeilla markkinoilla.
Ohjelma
- Opastettu kokemus alkaa lyhyellä kävelyretkellä marjatarhassa ja marjatisleen valmistuksen selittämisellä.
- Sen jälkeen, tislaamoon astuessasi, opas kertoo mansikkatisleestä ja esittelee lyhyesti pienen maatilan.
- Tämän jälkeen kerrotaan tammentisleestä ja kaikista tislaamon koneista ja niiden käytöstä.
- Lopuksi järjestetään maistiaiset, joissa maistellaan kaikkia kolmea tislattua tislattua tuotetta sekä makeaa ja suolaista.
- Vierailun päätteeksi opas saattaa osallistujat takaisin tapaamispaikkaan.
Maistelu
Maisteluun sisältyy kolmen paikallisesti tuotetun Licchìtta-, Melalione- ja Làndhe-tisleen (sardin kielellä “tammenterho”) maistelu. Maistiaiset tarjoillaan amarettien ja tilicchen (tyypillisiä sardinialaisia ja käsityönä valmistettuja makeisia, jotka on valmistettu hunajasta ja appelsiineista) sekä puolikypsytettyjen juustojen kanssa.
Tarjolla on myös vettä ja virvoitusjuomia, kuten Coca-Colaa ja Fantaa.