Saapuessasi sinut puetaan seremoniallisesti chitengeen (sarongiin), ennen kuin perinteiset tanssijat toivottavat sinut tervetulleeksi ja minikasvomaalari maalaa kasvosi. Naisten poskiin laitetaan pisteitä afrikkalaisten naisten kauneuden merkkinä, kun taas miesten poskiin laitetaan raitoja, jotka kuvaavat afrikkalaisten miesten soturimaista ilmettä. Sitten sinut johdatetaan pääaitaukseen, jossa Afrikan maut, nähtävyydet ja äänet pommittavat aistejasi. Juhlan aikana viihdettä tarjoavat mbira-musiikki, perinteiset tanssijat, paikallinen tarinankertoja, ennustaja, hiustenpunoja, taidokkaat kasvomaalaajat ja matkamuistomyyjät.
Illan viihteen kohokohta on kuitenkin illallisen jälkeen alkava kuuluisa, interaktiivinen rumpuesitys. Jokaiselle vieraalle annetaan djembe-rumpu ja mahdollisuus osallistua rumpuesitykseen opettelemalla muutamia rytmejä. Rumpuesityksen jälkeen sinut kutsutaan tanssilattialle groovaamaan afrikkalaisten rumpujen tahtiin. Illan huipentaa a cappella -laulajien ryhmä, joka laulaa sinulle henkilökohtaisia, suloisia melodioita pöydässäsi.
Ateria alkaa jaetulla alkupalalautasella, jossa on suussa sulavia erikoisuuksia, kuten pippurilla vartaassa paistettua impalaa, savustettua krokotiilin häntää sekä maissi-ciabatta- ja nyimo-ranskalaisia. Sen jälkeen voit siirtyä leirinuotion ääreen nauttimaan keittiömestarin tuoreesta päivän keitosta, joka tarjoillaan krutongeilla ja kotitekoisella leivällä. Lisäksi on salaattibaari, jossa on tarjolla erilaisia paikallisia luomutuotteita, kuten bataattia, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä, joita täydentävät vihreät vihannekset, kastikkeet ja valikoidut leivät.
Pääruokana on braai (grilli) -buffet-ateria, johon kuuluu porsaanfileetä, naudanlihaa, boreworia, marinoitua kanaa, riistalihapullia ja päivän paahtopaistia, joka tarjoillaan maapähkinävoi-riisin tai sadzan (paikallinen perusruokavalio, paksu maissijauhopuuro) ja erilaisten kastikkeiden kanssa. Voit myös houkutella makunystyröitäsi perinteisillä metsästäjien muhennoksilla tai kokeilla kalaa, Sambesin lahnaa ja kapentaa (makean veden sardiini). Kasvisruokiin kuuluu kasvisruokaa, keittiömestarin päivittäinen pasta-annos, kotitekoista valkosipulileipää ja paahdettuja perunaviipaleita. Halal-aterioita on myös saatavilla. Seikkailunhaluiset voivat halutessaan kokeilla paikallista herkkua, paistettua mopane-matoa, josta saat todistuksen.