Lähtö Bordeaux'sta ja saapuminen Gravesin viinialueelle.
Tämä Bordeaux'n eteläpuolella sijaitseva viinialue tunnetaan Bordeaux'n alkuperäisenä viinintuotantoalueena. Tälle alueelle roomalaiset istuttivat ensimmäisen kerran viinirypäleitä vain noin 2 000 vuotta sitten. Alueen nimi juontaa juurensa maaperästä, joka on täällä, syvistä hauta- ja kivikerroksista!
Tämän henkilökohtaisen Gravesin ja Sauternesin kierroksen ensimmäinen tärkeä pysähdyspaikka on yksi paikallisista kartanoista, jossa vierailet ja maistelet viiniä Grand Cru Chateau'ssa. Olemme varanneet sinulle ajan. Sinut toivotetaan tervetulleeksi Chateaussa, ja pääset kiertämään ja maistelemaan tämän huolellisesti valitun viinitilan eri vuosikertoja.
Tutustu Bordeaux'n Pessac Leognanin viinintuotantoalueeseen.
Tämä melko tuore nimitys oli ennen osa Gravesia. Koska alue on tunnustettu korkealaatuisten puna- ja valkoviinien tuottajaksi, sille myönnettiin vuonna 1987 kunnallinen nimitys. Pessac Léognanin punaviinit perustuvat Cabernet Sauvignon- ja Cabernet Franc -rypäleisiin. Täällä tuotetut valkoviinit valmistetaan yleensä Sauvignon Blanc- ja Semillon-rypäleistä.
Maaperä on melko samanlainen kuin Gravesin alueella, joka koostuu pääasiassa sorasta, kivestä ja hiekasta. Saavuttuamme viinialueelle pysähdymme huolella valitulla viinitilalla.
Lounaan jälkeen vierailu Bordeaux'n Sauternes-viinialueella.
Sauternesin viinialue on kuuluisa täällä tuotetuista korkealaatuisista makeista valkoviineistä. Alueen tunnetuin viinitila on Chateau d'Yquem, joka luokiteltiin Premier Grand Cru Classé -luokkaan Bordeaux'n viinien vuoden 1855 luokituksessa.
Iltapäivällä viinikierroksesi vie sinut yhdelle Sauternesin alueen arvostetuimmista viinitiloista. Saavuttuasi vierailet laitoksissa, mutta tärkeintä on ymmärtää viininvalmistusprosessi, sillä se eroaa täysin muiden viinien valmistusprosessista.
Vierailun ja maistelun jälkeen on aika palata Bordeaux'hon.