Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Akureyrarkirkja

Akureyrarkirkja on moderni kirkko, joka seisoo uljaana Akureyrin kaupungin yllä. Sen sisällä voit ihastella muun muassa lasimaalausikkunoita ja valtavia pilliurkuja.

Akureyrarkirkja jatkaa Islannille ominaista tapaa rakentaa erikoisen muotoisia uskonnollisia rakennuksia: kirkon julkisivua hallitsee kaksi valtavaa pylvästä. Kaupungin tunnusmerkkinä toimiva jyhkeä luterilainen kirkko seisoo sammaleisella kukkulalla muuta keskustaa ylempänä. Iltaisin koko rakennus kylpee kultaisessa valossa.

Katutasolta kukkulan juurelta johtavat kirkon ovelle leveät portaat. Askelmilta pystyy hyvin tarkastelemaan modernia, vuonna 1940 valmistunutta rakennusta, jonka on suunnitellut arkkitehti Guðjón Samúelsson. Kirkko hehkuu pyhää tunnelmaa, kun aurinko asettuu suoraan tornien taakse. Julkisivussa voit nähdä myös suuren kellotaulun ja kolme ristiä. Käy sisään ja katsele kirkon koristeita, kuten enkeliä esittävää patsasta.

Massiiviset urut koostuvat 3 300 urkupillistä. Kirkon kattoon on ripustettu laivan pienoismalli, joka muistuttaa Islannin merenkulkuhistoriasta. Se liittyy perinteeseen, jossa rukoillaan merta käyvien läheisten puolesta. Istu puiseen penkkiin ja ota osaa jumalanpalvelukseen.

Kirkon seinillä on useita hienoja taideteoksia. Alttarin yllä on upea lasimaalausikkuna. Monet uskovat sen kuuluneen alun perin Englannin Coventryn tuomikirkon lasimaalauksiin, joista suurin osa tuhoutui ilmapommituksissa. Urkuparvea kirkon laivan yllä koristavat kuvanveistäjä Ásmundur Sveinssonin reliefit. Ne kertovat Jeesuksen tarinan epätavanomaiseen tyyliin.

Kirkossa voi vierailla useimpina päivinä aamun ja iltapäivän aikana. Kirkkokukkulalta on erinomaiset näkymät kaupungille. Voit ottaa sieltä valokuvia joesta ja muista suosikkinähtävyyksistäsi.

Akureyrarkirkja sijaitsee Akureyrin keskustan eteläosassa, muutaman korttelin verran länteen Eyjafjörðurin vuonolta. Muita läheisiä nähtävyyksiä ovat Listasafnið á Akureyri ‑taidemuseo sekä Sundlaug Akureyrarin maauimala.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 127 majoitusliikettä kohteen Akureyrarkirkja lähellä
Centrum Guesthouse 43 €
Centrum Guesthouse

Centrum Guesthouse

Hafnarstræti 102, Akureyri, Koillisalue
   
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Akureyrarkirkja (kirkko) ja Pohjois-Islannin markkinointitoimisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Akureyrin kasvitieteellinen puutarha ja Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Kea by Keahotels 86 €
  Hotel Kea by Keahotels

  Hotel Kea by Keahotels

  Hafnarstraeti 87-89, Akureyri
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Akureyrarkirkja (kirkko), Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ja Akureyrin kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Pohjois-Islannin markkinointitoimisto ja Jon Sveinssonin museo ovat myös 2 kilometrin päässä.

   Icelandair Hotel Akureyri 81 €
   Icelandair Hotel Akureyri

   Icelandair Hotel Akureyri

   Thingvallastraeti 23, Akureyri
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Akureyrin kasvitieteellinen puutarha, Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ja Akureyrarkirkja (kirkko) sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pohjois-Islannin markkinointitoimisto ja Akyreyrin yliopisto ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Hotel Nordurland by Keahotels 64 €
    Hotel Nordurland by Keahotels

    Hotel Nordurland by Keahotels

    Geislagotu 7, Akureyri
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Akureyrarkirkja (kirkko) ja Pohjois-Islannin markkinointitoimisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Akureyrin kasvitieteellinen puutarha ja Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     Bjarmó Guesthouse
     Bjarmó Guesthouse

     Bjarmó Guesthouse

     Bjarmastígur 2, Akureyri
       
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Akureyrarkirkja (kirkko) ja Pohjois-Islannin markkinointitoimisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Akureyrin kasvitieteellinen puutarha ja Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Torg Guesthouse 45 €
      Torg Guesthouse

      Torg Guesthouse

      Brekkugata 1b, Akureyri
        
       2.0 kautta 5.0 Tähteä

       Akureyrarkirkja (kirkko) ja Pohjois-Islannin markkinointitoimisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Akureyrin kasvitieteellinen puutarha ja Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

       Apotek Guesthouse 37 €
       Apotek Guesthouse

       Apotek Guesthouse

       Hafnarstræti 104, Akureyri
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Akureyrarkirkja (kirkko) ja Akureyrin kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä majatalosta. Hlidarfjall Akureyri ja Sulur ovat myös 10 kilometrin päässä.

        Lava Apartments 65 €
        Lava Apartments

        Lava Apartments

        Glerárgata 3b, Akureyri
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Akureyrarkirkja (kirkko) ja Pohjois-Islannin markkinointitoimisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Akureyrin kasvitieteellinen puutarha ja Arctic Botanical Gardens (Lystigardurinn) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.