Lennot - Suomi alkaen 39 €

Parhaat kaupungit kohteessa Suomi

Halvimmat lennot kohteeseen Suomi

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 39 € yhdensuuntaisille lennoille ja 66 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

SAS
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Finnair
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
SAS
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Finnair
Finnair
Air Baltic
Air Baltic
Finnair
Lufthansa
Finnair

Matkaopas: matkat kohteeseen Suomi

Tietoja Suomesta

Lennot Suomeen

Suomi on iso maa, ja lentäminen on paras matkustustapa etenkin silloin, kun halutaan siirtyä maan eteläosista pohjoiseen tai päinvastoin. Suomessa onkin useita lentoasemia, ja Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta on paljon lentoyhteyksiä muualle Suomeen. Pienempien lentoasemien välillä lennettäessä vaihto on yleensä Helsinki-Vantaalla. Expedian kautta halvat lennot Suomen sisällä löytyvät helposti ja nopeasti samoin kuin edulliset hotellit Suomessa.

Suomen sisäisiä kotimaan lentoja tarjoavat muun muassa Finnair ja Norwegian. Kattavin verkosto on Suomen kansallisella lentoyhtiöllä Finnairilla, joka tarjoaa useita lentovuoroja päivittäin Helsinki-Vantaan ja Suomen muiden lentoasemien välillä, esimerkiksi Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Kuopioon, Joensuuhun, Vaasaan, Ouluun, Kuusamoon, Rovaniemelle, Kittilään ja Ivaloon. Näin Suomen kaikki osat ovat kätevästi saavutettavissa. Expedian kautta on myös mahdollista varata lennot ja hotellin sisältävä pakettimatka Suomessa.

Suomi on monipuolinen maa, joka tarjoaa paljon nähtävää luonnosta pitäville, aina Turun upeasta saaristosta ja Pohjanmaan lakeuksista Kuusamon aarniometsiin ja Lapin tunturimaisemiin. Suomi on kuitenkin muutakin kuin luontoa, sillä myös upeita kaupunkikohteita ja muistomerkkejä on paljon, aina suurimpien kaupunkien urbaanista sykkeestä keskiaikaisiin linnoihin, hyvin säilyneisiin puutalokaupunkeihin ja kauniisiin ruukkimiljöisiin. Suomi on myös oivallinen automatkakohde, joten auton vuokraaminen Suomessa Expedian kautta on ilman muuta hyvä ajatus. Varaa lentoliput Suomeen jo tänään!

Lentäminen Suomessa

Vaikka Suomi onkin suhteellisen suuri maa, lentoajat eivät ole pitkiä. Esimerkiksi lentoaika Kittilästä Helsinkiin on vain tunti ja 20 minuuttia. Mikäli konetta joutuu vaihtamaan, matka-aika on luonnollisesti pidempi, esimerkiksi Vaasasta pääsee Turkuun Helsinki-Vantaan kautta nopeimmillaan parissa tunnissa. Expedian kautta parhaat ja edullisimmat lennot Suomeen löytyvät helposti. Passia ei Suomen sisäisillä lennoilla tarvita, mutta henkilöllisyys on pystyttävä tarvittaessa todistamaan.

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen päälentoasema, ja suurin osa Suomen sisäisistä lennoista kulkee nykyään Helsinki-Vantaan kautta. Helsinki-Vantaalta muualle Suomeen lentää useampikin lentoyhtiö, joten Helsingistä pääsee nopeasti niin Lappiin, Pohjanmaalle kuin Kainuuseen, ja toisaalta muualta Suomesta pääsee nopeasti Helsinkiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että kotimaan reiteillä matkustajamäärät ovat suhteellisen pieniä, joten reiteissä voi tapahtua nopeastikin muutoksia.

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Vantaalla parikymmentä kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentoasemalta on erittäin helppo siirtyä Helsinkiin, sillä keskustan ja lentoaseman välille on rakennettu uusi junayhteys. Tarjolla on tietenkin myös lentobusseja ja paikallisbusseja. Myös jotkin kaukobussit pysähtyvät lentoasemalla, joten sieltä on helppo jatkaa myös muualle Suomeen. Lentoasemalla on tietenkin myös monien autonvuokrausyritysten toimipisteet, joten sieltä pääsee helposti ja nopeasti moniin Helsingin lähellä sijaitseviin paikkoihin, kuten Porvooseen ja Hankoon.

Lennot muiden Suomen lentoasemien välillä

Lennettäessä muualta Suomesta muualle Suomeen lennon vaihto on yleensä tehtävä Helsinki-Vantaalla. Esimerkiksi Tampereelta Lappiin lennettäessä on ensin lennettävä Helsinkiin ja sieltä Lappiin. Tämä hidastaa hieman matkantekoa, mutta lentäminen on silti nopein tapa siirtyä maan eri osien välillä – lentäminen Tampereelta Helsingin kautta Turkuun ei ajallisesti tietenkään kannata, mutta esimerkiksi Tampereelta Lappiin pääsee lentäen vaihdosta huolimatta huomattavasti junaa, bussia tai omaa autoa nopeammin.

Suomen eri lentoasemilta on helppo siirtyä keskustaan tai muihin lentoaseman lähellä sijaitseviin kohteisiin. Lentoasemille on yleensä bussiyhteys, ja esimerkiksi Lapissa monet hiihtokeskukset tarjoavat suoraa bussiyhteyttä hotellialueille. Pienimpien lentoasemien tilanne kannattaa kuitenkin tarkastaa ennen matkaa, sillä niillä ei välttämättä ole suoria bussiyhteyksiä. Autonvuokrausmahdollisuus on käytännössä kaikilla lentoasemilla, mutta joissain paikoissa auto on ehkä varattava etukäteen.

Usein kysytyt kysymykset