Halvat lennot Saariselkä

Halvimmat lennot kohteeseen Saariselkä

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 110 € yhdensuuntaisille lennoille ja 220 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair

Lisätietoja – Saariselkä

Tietoja Saariselästä

Lennot Saariselälle

Suomen parhaisiin kuuluva hiihtokeskus Saariselkä sijaitsee Pohjois-Lapissa, Inarin kunnassa. Saariselkä on suosittu talvilomakohde, jossa voi harrastaa laskettelua, maastohiihtoa tai moottorikelkkailua. Lumikenkäily on oiva vaihtoehto perinteiseen maastohiihtoon kyllästyneelle. Se on myös tehokas tapa liikkua talvisissa Lapin maisemissa. Aimo annoksen eksotiikkaa voit nauttia porojen tai husky-koirien kyydissä. Kun olet saanut tarpeeksesi ulkoilmasta, voit rentoutua Euroopan, ellei jopa koko maailman, pohjoisimmassa kylpylässä. Lapsien riemuksi Saariselältä löytyy myös Angry Birds -teemapuisto, jonka teemana on avaruus ja Lapin tunnelma. Kaamosaikaan taivaan valaisevat revontulet ovat unohtumaton näky. Tämä napa-alueille tyypillinen ilmiö syntyy, kun maan magneettikentän hiukkaset törmäävät ilmakehän hiukkasiin.

Saariselällä riittää tekemistä kesäaikaankin. Voit nauttia Lapin tunturimaisemista vaeltaen, retkeillen tai ratsastaen. Maastopyöräily tuntureilla ja veneily tai melonta peilityynillä järvillä tai kuohuvissa koskissa ovat varmasti mieleenpainuvia elämyksiä. Välineitä voi vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä, joten omaa pyörää tai kanoottia ei tarvitse tuoda mukana. Lappi ei myöskään olisi mitään ilman kullanhuuhdontaa. Esimerkiksi Tankavaaralla pääset kokeilemaan kullanhuuhdontaa oikeilla välineillä ja ammattilaisen opastamana.

Lapin yöttömät yöt ovat elämys kenelle tahansa. Aurinko ei laske horisontin taakse lainkaan yli kahteen kuukauteen. Kesäyön aurinko antaa mahdollisuuden vaikkapa yökalastukseen tai yövaellukseen. Saariselän alueella on kaksi Suomen suurinta kansallispuistoa, Lemmenjoen kansallispuisto ja Urho Kekkosen kansallispuisto. Alueella on monipuolinen retkeilyreitistö, josta löytyy kaikille kuntotasoille sopivia vaihtoehtoja. Saariselältä tehdään myös päiväretkiä Jäämeren rannalle. Saariselän majoitusmahdollisuudet ovat runsaat. Alueella on noin 13 500 vuodepaikkaa. Voit majoittua edustustason hotelliin tai järvenrantamökkiin. Jos kaipaat luonnon rauhaan, retkeilyreittien varrella on eräkämppiä, joissa voi yöpyä.

Lentäminen muualta Suomesta Saariselälle

Lähin lentoasema on Ivalossa, josta on matkaa Saariselälle noin 27 km. Finnair lentää Helsingistä Ivaloon päivittäin. Lentoaika on noin 1,5 tuntia. Talvisesongin aikaan lentovuoroja on useita. Norwegian lentää Helsingistä Ivaloon lokakuun lopusta huhtikuun alkuun kolmena päivänä viikossa. Jokaiselta Finnairin tai Norwegianin lennolta on lentokenttäbussiyhteys Saariselälle. Samoin jokaiselle lennolle on bussiyhteys Saariselältä. Bussimatka kestää alle puoli tuntia. Voit myös matkustaa taksilla Ivalon lentokentältä Saariselälle tai tilata itsellesi lentokenttäkuljetuksen. Lennät Ivaloon sitten Helsingistä taikka muualta, parhaat lentovaihtoehdot löydät aina Expedian avulla.

Lennot Ivalon lentoasemalle

Ivalon lentoasema on Suomen pohjoisin lentoasema. Kotimaan lentoja operoivat Finnair ja Norwegian, mutta Ivaloon lennetään kausittain myös ulkomailta, mm. Kööpenhaminasta, Lontoon Gatwickin lentoasemalta, Manchesteristä ja Amsterdamista. Talviaikaan Lappi houkuttelee eurooppalaisia ja kauempaakin matkustavia. He haluavat kokea elämyksiä, joita ei muualla saa: poroajelua revontulien valaiseman taivaan alla tai olla tuntureiden lomassa kiitävän koiravaljakon kyydissä. Kesäaikaan Lappiin matkustetaan yöttömän yön perässä. Ivalon lentoasema palveleekin noin 150 000 kotimaista ja ulkomaista matkustajaa vuositasolla, mutta nykyinen taloudellinen tilanne Euroopassa on näkynyt myös Ivalon lentoaseman matkustajamäärissä.

Lennot Kittilän lentoasemalle

Jos lomabudjettisi on pieni ja nopeus ei ole tärkein asia, voit löytää hyvinkin edullisia lentoja lentämällä Kittilään. Esimerkiksi Norwegianilla on edullisia tarjouslentoja Helsingistä Kittilään. Kittilästä on bussiyhteys Rovaniemelle ja sieltä edelleen Saariselälle, mutta varaa matkaan aikaa, koska bussimatka voi kestää kokonaisuudessaan yli kymmenen tuntia. Voit myös vuokrata auton Kittilän lentokentältä ja ajaa itse Saariselälle. Matkaa Kittilästä Saariselälle on reilut 200 kilometriä ja aikaa matkaan kuluu noin 2,5 tuntia.

Jos Lapin lumo on vielä kokematta, varaa heti matka Saariselälle Expedian sivuilta. Samalla voit varata majoituksen Saariselän useista eri majoitusvaihtoehdoista.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Saariselkä lentokenttä on?
Jos saavut tähän kohteeseen lentokoneella, sinun ei tarvitse valita mille lentoasemalle laskeudut. Kohteessa Saariselkä on vain yksi kenttä – Ivalo (IVL).
Kuinka kaukana Ivalo (IVL) sijaitsee kaupungin keskustasta?
IVL sijaitsee 20 km:n päässä kohteen Saariselkä keskustasta. Tee elämästäsi helpompaa selvittämällä kätevin tapa kulkea lentokentältä kaupungin keskusta-alueelle jo etukäteen.
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Saariselkä?
Tutustu COVID-19-matkustusneuvontasivuumme, jos haluat saada ajantasaisimmat tiedot kohdetta Saariselkä koskevista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista ennen matkaasi. Täältä saat tietoa muun muassa terveysviranomaisten tiedotteista ja karanteenivaatimuksista, ja näitä tietoja päivitetään jatkuvasti.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Saariselkä suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Saariselkä suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Saariselkä joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Saariselkä, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Saariselkä?
Päivittäin kentän IVL kautta kulkee joka puolelta maailmaa kotoisin olevia matkustajia. Tämä lentokenttä sijaitsee 20 km:n päässä kaupungin Saariselkä keskusta-alueelta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Saariselkä?
Koska vain yksi lentoyhtiö lentää kohteeseen Saariselkä, vaihtoehtosi ovat rajoitetut. Siksi kannattaakin tehdä varaus heti, kun matkapävät ovat tiedossa.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Saariselkä?
Finnair lentää suurimman osan lennoista kohteeseen Saariselkä. Suosituin lähtökaupunki on Kallio, ja Finnair lentää useimmat tämän reitin lennot.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Saariselkä?
Upean loman suunnittelu kohteeseen Saariselkä on helppoa ja kätevää, koska kohteeseen operoidaan 7 suoraa lentoa joka viikko.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Saariselkä?
Kamppi, Pasila ja Kallio ovat yleisiä lähtölentokenttiä kohteeseen Saariselkä matkustettaessa.
Miten kauan lento kohteen Saariselkä lentokentälle kestää?
Keskimääräinen lentoaika kohteiden Kamppi ja Saariselkä välillä on 1 tunti ja 32 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Pasila, voit odottaa lentoajan olevan noin 1 tunti ja 32 minuuttia, ja 1 tunti ja 32 minuuttia kohteesta Kallio.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Saariselkä?
Kuten kuka tahansa kokenut matkailija voi sinulle kertoa, varauksen tekemistä ei kannata jättää viime minuutille. Hinnat ovat yleensä kalliimmat mitä lähempänä lähtöpäivä on. Toinen loistava tapa varmistaa paras mahdollinen hinta on vertailla kaikkia vaihtoehtoja. Jos määränpäässäsi on useita lentokenttiä, tarkista lentohinnat myös pienemmille kentille. Ja viimeiseksi ei kannata unohtaa, että mitä aikaisemmin teet varauksen, sitä parempi. Tarkista mitä lennot yleensä maksavat ja varaudu ostamaan liput heti jos löydät loistavan tarjouksen. Parhaat tarjoukset eivät ole kauaa voimassa.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Saariselkä?
Jos et ole valmistautunut etukäteen, matkalle lähteminen voi olla stressaavaa. Näiden matkustusvinkkien avulla pääset kohteeseen Saariselkä stressittä.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Pakkaa ensiksi mukaan passisi, matkustusasiakirjasi, rahat ja kaikki tärkeät lääkkeet. Seuraavaksi laukkuun kannattaa pakata viihdykettä, jotta aika ei käy pitkäksi. Loistavia vaihtoehtoja ovat jännittävä kirja ja läppäri, jonka muistiin olet tallentanut suosikkisarjojasi. Jos aiot nukkua lennon aikana, hyvälaatuinen niskatyyny ja melua vaimentavat korvakuulokkeet kannattaa myös ottaa mukaan. Ja viimeisenä mukaan kannattaa ottaa myös vähintään deodorantti ja hammasharja.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Kannattaa varmistaa, että et ole pakannut mukaasi mitään teräviä esineitä, kuten taskuveistä. Muita käsimatkatavaroissa kiellettyjä esineitä ovat räjähtävät tai helposti syttyvät materiaalit, kuten aerosolit ja polttoaineet, sekä nesteet ja geelit, jos niiden tilavuus on enemmän kuin 100 millilitraa.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Nautit lennostasi varmasti enemmän, jos pistät päällesi rennot vaatteet. Kannattaa varautua matkustamon viilentymiseen ottamalla mukaan esimerkiksi neuletakki. Kengät kuten sandaalit ja piikkarit kannattaa pakata ruumaan menevään matkalaukkuun. Niiden sijaan jalkaan kannattaa pistää matalakantaiset kengät, kuten ballerinat tai lenkkarit.
  • Monet matkailijat ovat tietoisia syvästä laskimotukoksesta, verihyytymäongelmasta, jonka aiheuttaa pitkä paikallaan istuminen. Voit vähentää riskiä monella eri tavalla. Käytä tukisukkahousuja tai -sukkia, juo paljon vettä ja liiku matkustamossa aina, kun se on mahdollista lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Saariselkä?
Kokosimme muutaman vinkin, joiden avulla pääset helposti läpi turvallisuustarkastuksen. Pääset lentoasemalta kohteeseen Saariselkä ennen kuin huomaatkaan:

  • Sinun tulee ensin esittää passisi ja maihinnousukorttisi turvallisuustarkastuksessa. Pidä ne helposti saatavilla, jotta sinun ei tarvitse etsiä niitä turhan kauaa.
  • Turvallisuustarkastuksessa sinun pitää poistaa kaikki, mikä voi mahdollisesti laukaista hälytyksen. Näihin tavaroihin kuuluvat puhelimet ja korvakuulokkeet sekä vyöt ja takit. Ne kaikki pitää läpivalaista erikseen.
  • Lentoasemalla sinun täytyy hetkeksi irtautua digitaalisesta maailmasta. Puhelimesi, läppärisi ja kaikki muu elektroniikka tulee myös skannata erikseen.
  • Kaikkien nesteiden ja geelien, kuten käsirasvojen ja hajuvesien, jotka haluat ottaa mukaan lennollesi, täytyy olla korkeintaan 100 millilitran pakkauksissa. Kaikkien kosmetiikkatuotteiden täytyy myös mahtua korkeintaan litran vetoiseen minigrip-pussiin.
  • Joudut ehkä myös ottamaan kengät jalastasi, jotta ne voidaan skannata. Joten kannattaa pistää jalkaan helposti riisuttavat kengät.
  • Vältä pakkaamasta kiellettyjä tavaroita käsimatkatavaroihisi. Jos aiot ottaa mukaasi mitään teräviä esineitä, pakkaa ne ruumaan meneviin matkalaukkuihisi, koska ne voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa.

Tietoa lennoista kohteeseen Saariselkä
Kohdelentokenttä
Ivalo
Kohdelentokentän IATA-koodi
IVL
Kohdekaupunki
Ivalo
Menopaluumatkan hinta
220 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Saariselkä

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 110 € yhdensuuntaisille lennoille ja 220 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair