Halvat lennot Saariselkä

  Suunnittele, varaa, lennä huoletta
 • trending down icon
  Pysy ajan tasalla
  Saat hälytyksiä, jos lentohinnat laskevat tai nousevat*.
 • bex rewards loyalty icon
  Varaa fiksummin
  Säästät jopa 30 % valikoiduista hotelleista sen jälkeen, kun varaat lennon*.
 • payments icon
  Ansaitse tuplasti
  Ansaitset lentoyhtiön kanta-asiakaspisteitä etujemme lisäksi.

Lisätietoja – Saariselkä

Tietoja Saariselästä

Lennot Saariselälle

Suomen parhaisiin kuuluva hiihtokeskus Saariselkä sijaitsee Pohjois-Lapissa, Inarin kunnassa. Saariselkä on suosittu talvilomakohde, jossa voi harrastaa laskettelua, maastohiihtoa tai moottorikelkkailua. Lumikenkäily on oiva vaihtoehto perinteiseen maastohiihtoon kyllästyneelle. Se on myös tehokas tapa liikkua talvisissa Lapin maisemissa. Aimo annoksen eksotiikkaa voit nauttia porojen tai husky-koirien kyydissä. Kun olet saanut tarpeeksesi ulkoilmasta, voit rentoutua Euroopan, ellei jopa koko maailman, pohjoisimmassa kylpylässä. Lapsien riemuksi Saariselältä löytyy myös Angry Birds -teemapuisto, jonka teemana on avaruus ja Lapin tunnelma. Kaamosaikaan taivaan valaisevat revontulet ovat unohtumaton näky. Tämä napa-alueille tyypillinen ilmiö syntyy, kun maan magneettikentän hiukkaset törmäävät ilmakehän hiukkasiin.

Saariselällä riittää tekemistä kesäaikaankin. Voit nauttia Lapin tunturimaisemista vaeltaen, retkeillen tai ratsastaen. Maastopyöräily tuntureilla ja veneily tai melonta peilityynillä järvillä tai kuohuvissa koskissa ovat varmasti mieleenpainuvia elämyksiä. Välineitä voi vuokrata ohjelmapalveluyrityksiltä, joten omaa pyörää tai kanoottia ei tarvitse tuoda mukana. Lappi ei myöskään olisi mitään ilman kullanhuuhdontaa. Esimerkiksi Tankavaaralla pääset kokeilemaan kullanhuuhdontaa oikeilla välineillä ja ammattilaisen opastamana.

Lapin yöttömät yöt ovat elämys kenelle tahansa. Aurinko ei laske horisontin taakse lainkaan yli kahteen kuukauteen. Kesäyön aurinko antaa mahdollisuuden vaikkapa yökalastukseen tai yövaellukseen. Saariselän alueella on kaksi Suomen suurinta kansallispuistoa, Lemmenjoen kansallispuisto ja Urho Kekkosen kansallispuisto. Alueella on monipuolinen retkeilyreitistö, josta löytyy kaikille kuntotasoille sopivia vaihtoehtoja. Saariselältä tehdään myös päiväretkiä Jäämeren rannalle. Saariselän majoitusmahdollisuudet ovat runsaat. Alueella on noin 13 500 vuodepaikkaa. Voit majoittua edustustason hotelliin tai järvenrantamökkiin. Jos kaipaat luonnon rauhaan, retkeilyreittien varrella on eräkämppiä, joissa voi yöpyä.

Lentäminen muualta Suomesta Saariselälle

Lähin lentoasema on Ivalossa, josta on matkaa Saariselälle noin 27 km. Finnair lentää Helsingistä Ivaloon päivittäin. Lentoaika on noin 1,5 tuntia. Talvisesongin aikaan lentovuoroja on useita. Norwegian lentää Helsingistä Ivaloon lokakuun lopusta huhtikuun alkuun kolmena päivänä viikossa. Jokaiselta Finnairin tai Norwegianin lennolta on lentokenttäbussiyhteys Saariselälle. Samoin jokaiselle lennolle on bussiyhteys Saariselältä. Bussimatka kestää alle puoli tuntia. Voit myös matkustaa taksilla Ivalon lentokentältä Saariselälle tai tilata itsellesi lentokenttäkuljetuksen. Lennät Ivaloon sitten Helsingistä taikka muualta, parhaat lentovaihtoehdot löydät aina Expedian avulla.

Lennot Ivalon lentoasemalle

Ivalon lentoasema on Suomen pohjoisin lentoasema. Kotimaan lentoja operoivat Finnair ja Norwegian, mutta Ivaloon lennetään kausittain myös ulkomailta, mm. Kööpenhaminasta, Lontoon Gatwickin lentoasemalta, Manchesteristä ja Amsterdamista. Talviaikaan Lappi houkuttelee eurooppalaisia ja kauempaakin matkustavia. He haluavat kokea elämyksiä, joita ei muualla saa: poroajelua revontulien valaiseman taivaan alla tai olla tuntureiden lomassa kiitävän koiravaljakon kyydissä. Kesäaikaan Lappiin matkustetaan yöttömän yön perässä. Ivalon lentoasema palveleekin noin 150 000 kotimaista ja ulkomaista matkustajaa vuositasolla, mutta nykyinen taloudellinen tilanne Euroopassa on näkynyt myös Ivalon lentoaseman matkustajamäärissä.

Lennot Kittilän lentoasemalle

Jos lomabudjettisi on pieni ja nopeus ei ole tärkein asia, voit löytää hyvinkin edullisia lentoja lentämällä Kittilään. Esimerkiksi Norwegianilla on edullisia tarjouslentoja Helsingistä Kittilään. Kittilästä on bussiyhteys Rovaniemelle ja sieltä edelleen Saariselälle, mutta varaa matkaan aikaa, koska bussimatka voi kestää kokonaisuudessaan yli kymmenen tuntia. Voit myös vuokrata auton Kittilän lentokentältä ja ajaa itse Saariselälle. Matkaa Kittilästä Saariselälle on reilut 200 kilometriä ja aikaa matkaan kuluu noin 2,5 tuntia.

Jos Lapin lumo on vielä kokematta, varaa heti matka Saariselälle Expedian sivuilta. Samalla voit varata majoituksen Saariselän useista eri majoitusvaihtoehdoista.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Saariselkä lentokenttä on?
Jos saavut tähän kohteeseen lentokoneella, sinun ei tarvitse valita mille lentoasemalle laskeudut. Kohteessa Saariselkä on vain yksi kenttä – Ivalo (IVL).
Kuinka kaukana Ivalo (IVL) sijaitsee kaupungin keskustasta?
IVL sijaitsee 20 km:n päässä kohteen Saariselkä keskustasta. Tee elämästäsi helpompaa selvittämällä kätevin tapa kulkea lentokentältä kaupungin keskusta-alueelle jo etukäteen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Saariselkä?
Päivittäin kentän IVL kautta kulkee joka puolelta maailmaa kotoisin olevia matkustajia. Tämä lentokenttä sijaitsee 20 km:n päässä kaupungin Saariselkä keskusta-alueelta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Saariselkä?
Koska vain yksi lentoyhtiö lentää kohteeseen Saariselkä, vaihtoehtosi ovat rajoitetut. Siksi kannattaakin tehdä varaus heti, kun matkapävät ovat tiedossa.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Saariselkä?
Finnair lentää suurimman osan lennoista kohteeseen Saariselkä. Suosituin lähtökaupunki on Kallio, ja Finnair lentää useimmat tämän reitin lennot.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Saariselkä?
Upean loman suunnittelu kohteeseen Saariselkä on helppoa ja kätevää, koska kohteeseen operoidaan 7 suoraa lentoa joka viikko.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Saariselkä?
Kamppi, Pasila ja Kallio ovat yleisiä lähtölentokenttiä kohteeseen Saariselkä matkustettaessa.