Halvat lennot Ivalo

Lisätietoja – Ivalo

Tietoja Ivalosta

Lennot Ivaloon

Lapissa Inarijärven eteläpuolella sijaitseva Ivalo on Inarin kunnan suurin taajama ja hallinnollinen keskus. Ivalon halki virtaa Inarijärveen laskeva Ivalojoki. Ivalon kirkonkylän lounaispuolella sijaitsee Ivalon lentoasema, joka on Suomen pohjoisin lentoasema ja yksi Lapland Airports -lentoasemista. Lentoasema toimii porttina paitsi Ivaloon myös muualle Pohjois-Lappiin, kuten Lemmenjoen kansallispuistoon ja Urho Kekkosen kansallispuistoon. Ivaloon tehdään paljon revontuli- ja joulumatkoja, mistä johtuen Ivalon lentoasemalle lennetään paljon charterlentoja joulun ja uudenvuoden aikaan.

Finnairilla on säännöllisiä vuoroja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Ivalon lentoasemalle, ja lentoasemalta on linja-autoyhteyksiä eri puolille Lappia. Myös Norwegianilla on ollut lentoja Helsingistä Ivaloon. Muualta Etelä-Suomesta ei ole suoria reittilentoja Ivalon lentoasemalle, joten matkustajien on ensin siirryttävä Helsinki-Vantaalle. Finnair lennättää Helsingin lisäksi matkustajia Ivalosta myös Kittilään Länsi-Lappiin.

Koska Ivalo on ennen kaikkea talvikohde ja revontuli- sekä joulumatkakohde, liput saattavat olla talvikuukausina hieman muuta vuotta kalliimpia. Ulkomailta Ivaloon matkaavat tulevat kuitenkin monesti lomalentojen kyydissä, joten Helsingistä on mahdollista löytää helposti sopivan hintainen paikka Ivalon koneeseen, kunhan varauksen tekee riittävän ajoissa.

Ivalo on yksi Lapin matkailun keskuksista. Lähialueen laajat erämaa-alueet houkuttelevat vuoden ympäri niin kokeneita eränkävijöitä kuin opastetuille retkille osallistuvia ensikertalaisiakin. Suuren Inarijärven ja vuolaiden jokien ansiosta myös vene-, kajakki- ja kalastusmatkailu on mahdollista. Kauniin luonnon lisäksi Ivalossa voi tutustua myös saamelaiskulttuuriin, esimerkiksi käymällä Inarin kirkonkylässä sijaitsevassa saamelaismuseossa. Unohtaa ei saa myöskään poroja, sijaitseehan Ivalo poronhoitoalueella.

Lentäminen Helsingistä Ivaloon

Suorat lennot Helsinki-Vantaalta Ivaloon kestävät puolitoista tuntia. Kittilästä lentoaika on puoli tuntia. Kotimaan lennoilla matkustusasiakirjaksi käy passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti, kun kyseessä on Suomen ja Skandinavian kansalainen. Vanhempiensa kanssa matkustavat alle 16-vuotiaat lapset eivät tarvitse matkustusasiakirjaa, mutta yksin matkustaessaan kyllä. Jos lapsi on alle 12-vuotias ja matkustaa yksin, saattajan ja vastaanottajan henkilöllisyys tarkistetaan. Oman lentoyhtiösi sivuilla on tarkempaa tietoa, ja tiedot kannattaakin tarkistaa ennen jokaista lentoa. EU-kansalaisten ja muutaman muun Euroopan maan kansalaisten matkustusasiakirjaksi käy passi tai henkilökortti, muunmaalaisten kohdalla vain passi.

Lennot Ivalon lentoasemalle

Ivalon lentoasema ei ole kovinkaan suuri. Se vastaanottaa vuodessa vain noin satatuhatta matkustajaa. Lentoasema toimii paitsi alueen asukkaiden lentoasemana myös porttina Pohjois-Lappiin ja alueella oleviin kansallispuistoihin. Koska lentoasema on pieni ja rauhallinen, sieltä on helppo jatkaa eteenpäin Ivaloon, Inarin kirkonkylään tai pidemmälle Lapin erämaahan.

Ivalon lentoasema sijaitsee Törmäsessä noin 11 kilometrin päässä Ivalosta lounaaseen ja 25 kilometrin päässä Saariselältä pohjoiseen. Eskelisen Lapin Linjat on ajanut lentoasemalta muun muassa Saariselän tunturikeskukseen ja Kiilopäähän Urho Kekkosen kansallispuistossa. Kuljetusliike Ilmari Slant taas on vienyt matkustajat Ivalon lentoasemalta muun muassa Ivaloon ja Inarin kirkonkylään. Matkahuollon sivuilta voi hakea muita joukkoliikenteen aikatauluja, ja ennen jokaista lentoa kannattaa reitit ja aikataulut tarkastaa, sillä niissä voi tapahtua muutoksia. Lisäksi lentoasemalla on taksitolppa, jolla on takseja lentotaikataulujen mukaisesti. Taksin voi myös varata etukäteen, mikäli haluaa olla varma kyydistä. Lentoasemalla on myös autonvuokrausyritysten pisteitä, joten matkan jatkaminen suurempien kylien ja lomakylien tuolle puolenkaan ei ole ongelma.

Expedian avulla Ivalon revontulet ja kalapaikat ovat lähempänä kuin uskotkaan. Voit samalla varata vaikka hotellihuoneen Saariselältä tai auton viikoksi. Lähde tutustumaan Suomen upeimpaan luontoon ja kuvauksellisimpiin luonnonpuistoihin Expedian kautta!

Usein kysytyt kysymykset