Halvat lennot Inari

Halvimmat lennot kohteeseen Inari

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 134 € yhdensuuntaisille lennoille ja 267 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair

Lisätietoja – Inari

Tietoa Inarista

Lennot Inariin

Pohjois-Lapissa sijaitseva Inarin kunta tarjoaa mahdollisuuden tutustua koskemattomaan luontoon keskellä Lapin karun kauniita erämaita. Suomen suurin kunta kattaa muun muassa 4 000 asukkaan Ivalon sekä Saariselän matkailualueen, jossa voit nauttia upeista maisemista ja valkoisista rinteistä pitkälle kevääseen. Loma Inarissa onnistuu kyllä ympäri vuoden: Talvella revontulet järjestävät loistavia näytöksiä pimeälle taivaalle ja Saariselän valkoiset hanget kutsuvat hiihtämään ja laskettelemaan. Kesällä Inarissa voi nauttia todellisesta yöttömästä yöstä, ja syksyllä ruska saa erämaan hehkumaan unohtumattomissa väreissä.

Inari on aktiivista ulkoilmalomaa etsivän matkailijan ja talviurheilijan paratiisi. Tunturit, lukuisat järvet ja saaret ja monipuolinen kasvisto ja eläimistö pitävät vaeltajan otteessaan. Inarin ja Saariselän matkailualueen monet kohteet tarjoavat lisäksi mahdollisuuden tutustua tarkemmin perinteiseen lappilaiseen ja saamelaiseen kulttuuriin. Alueella voi myös kokeilla kullanhuuhdontaa ja poroajelua.

Kun haluat varata halvat lennot Inariin, tutustu Expedian sivustolla kaikkiin eri vaihtoehtoihin ja tarkasta samalla Inarin ympäristön majoitustarjonta. Erilaisia vaihtoehtoja on lukuisia. Inarin ja Saariselän matkailualueelta löytyy hotelleja, lomahuoneistoja ja -mökkejä, leirintäalueita ja erämaakämppiä sekä igluja, joissa voi nauttia revontulista. Hotellit Inarissa eivät lopu kesken!

Lentäminen Inariin

Lennot Inariin laskeutuvat Ivalon lentoasemalle, joka sijaitsee Törmäsessä noin 11 kilometrin päässä Ivalon keskustasta ja 50 kilometrin päässä Inarista. Saariselälle matkaa kertyy 25 kilometriä. Ivalon lentoasema (IATA: IVL) on Suomen pohjoisin lentokenttä. Lentokentältä pääsee liikkumaan kätevästi sekä Inariin, Saariselälle että Ivaloon. Ivalon lentoaseman ja Inarin välillä kulkevat Kuljetusliike Ilmari Slantin bussit. Bussikuljetus täytyy varata etukäteen viimeistään edellisenä päivänä iltakuuteen mennessä, ja liput maksavat määränpäästä riippuen 8–25 euroa. Myös paluukyydin voi varata samasta osoitteesta, ja itselleen sopivat pysäkit voi tarkistaa kuljetusliikkeen verkkosivuilta. Myös autonvuokraus Inarissa on mahdollista: halutessasi voit vuokrata käyttöösi auton jo lentokentällä.

Inariin pääsee suoralla lennolla Helsingistä. Finnair lentää Helsinki-Vantaan kentältä Inariin parhaimmillaan jopa 3 kertaa päivässä. Talvikaudella marraskuun ja huhtikuun välillä Inariin lentää myös Norwegian kolme kertaa viikossa. Eniten Inarin-lentoja on siis saatavilla talvisesongin aikaan, vähiten kesällä, jolloin Finnairkaan ei liikennöi reittiä joka päivä. Lento Inariin kestää vain 1,5 tuntia. Tämän ansiosta Pohjois-Lappiin voi lähteä myös lyhyemmälle visiitille, mikä olisi mahdotonta autolla tai junalla. Matkaa Helsingistä Inariin nimittäin kertyy reilusti yli 1 000 kilometriä. Jos lähdet matkaan muualta kuin Helsingistä, voit ottaa yhteyslennon, eikä matka siitä huolimatta kestä kuin muutaman tunnin.

Inari hurmaa matkailijat ja yllättää monipuolisella tarjonnallaan

Inarin ja Saariselän alueella sijaitsevat Suomen kaksi suurinta kansallispuistoa: Lemmenjoen kansallispuisto ja Urho Kekkosen kansallispuisto. Ne hurmaavat kesytöntä luontoa etsivän matkailijan vuodenajasta riippumatta. Kannattaa muistaa, että Inari on Suomen suurin kunta, joten alue tarjoaa loputtomasti nähtävää ja koettavaa. Urho Kekkosen kansallispuistossa voi esimerkiksi osallistua ohjatulle hiihtovaellukselle. Njurkulahden kylästä voi lähteä jokiveneretkelle Ravadas-putouksille ja Lemmenjoen tarunhohtoisille kultakentille. Valtavien erämaa-alueiden läpi virtaavat Teno, Inarijoki ja Ivalojoki ovat kuuluisia kalastusmahdollisuuksistaan. Talvisin monet yrittäjät tarjoavat mahdollisuuden lähteä koiravaljakkoajeluille tai revontuliretkille, ja kesäaikaan voi lähetä melomaan esimerkiksi Inarijärvelle, Lemmenjoelle ja Ivalojoelle. Laskettelun ja lumilautailun riemuista pääsee nauttimaan Euroopan pohjoisimmassa rinnekeskuksessa Saariselällä.

Ehdottomia kohteita ovat myös Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida sekä Tankavaaran Kultamuseo. Mielenkiintoisia retkiä on tarjolla yllin kyllin: miltä kuulostaisi esimerkiksi päivä porotilalla tai safari tundralla? Jos toisaalta haluat lepuuttaa väsyneitä jäseniäsi lämpimässä, voit suunnata Euroopan pohjoisimpaan kylpylään Saariselälle. Halpoja lentoja Inariin kannattaa pitää silmällä ympäri vuoden, koska Inarissa ei pääse koskaan pitkästymään!

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Inari lentokenttä on?
Ivalo (IVL) on ainoa lentoasema kohteessa Inari.
Kuinka kaukana Ivalo (IVL) sijaitsee kaupungin keskustasta?
Matka kohteesta IVL kohteen Inari keskustaan on melko pitkä – kentän ja majoituspaikkasi välinen matka on 40 km.
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Inari?
Vieraile COVID-19-matkustusneuvontasivullamme, jos haluat saada viimeisimmät tiedot kohdetta Inari koskevista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista ennen matkaasi. Sivulta saat tietoa muun muassa terveysviranomaisten tiedotteista ja karanteenivaatimuksista, ja näitä tietoja päivitetään jatkuvasti.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Inari suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Inari suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Inari joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Inari, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Inari?
Joka päivä kentän IVL kautta kulkee joka puolelta maailmaa kotoisin olevia matkustajia. Tämä lentoasema sijaitsee 40 km:n päässä kohteen Inari keskustasta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Inari?
Jos kohteenasi on Inari, sinulla ei ole hirveästi valinnan varaa. Tällä reitillä lentää vain yksi lentoyhtiö – liput kannattaakin varata mahdollisimman pian saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Inari?
Finnair tarjoaa useimmat lennot kohteeseen Inari. Suosituin tapa saapua tänne on varata lentoyhtiön Finnair lennot kohteesta Kallio.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Inari?
Upean loman järjestäminen kohteeseen Inari on yksinkertaista, koska kaupunkiin lennetään 7 suoraa lentoa joka viikko.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Inari?
Suosituimmat lennot kohteeseen Inari lähtevät kentiltä Kamppi, Pasila ja Kallio.
Miten kauan lento kohteen Inari lentokentälle kestää?
Jos olet matkalla kohteeseen Inari kohteesta Kamppi, voit odottaa lentoajan olevan suunnilleen 1 tunti ja 32 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Pasila, voit odottaa lentoajan olevan suunnilleen 1 tunti ja 32 minuuttia. Kallio taas on suunnilleen 1 tunti ja 32 minuuttia lentomatkan päässä.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Inari?
Me kaikki tunnemme jonkun onnekkaan, joka onnistuu aina löytämään todella halvat liput minne tahansa hän onkin matkalla. Haluatko tietää kuinka se on mahdollista? Hän ei jätä lippujen ostamista viime hetkeen. Toinen kätevä tapa löytää paras mahdollinen tarjous on vertailla kaikkia vaihtoehtoja. Jos kohteessasi on enemmän kuin yksi lentokenttä, tarkista lippujen hinnat myös pienemmille kentille. Ja viimeiseksi kannattaa muistaa, että mitä aikaisemmin teet varauksen, sitä parempi. Tarkista mitä liput yleensä maksavat ja valmistaudu ostamaan liput heti kun löydät hyvän tarjouksen. Parhaat tarjoukset eivät ole kauaa voimassa.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Inari?
Jos et ole valmistautunut etukäteen, lennolle lähteminen voi olla stressaavaa. Näiden kätevien vinkkien avulla pääset kohteeseen Inari ongelmitta.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Lentäminen voi olla loistava kokemus, jos otat mukaasi oikeat tavarat. Ensiksi mukaan on hyvä pakata pari kosmetiikkatuotetta, kuten deodorantti ja hammasharja, ylimääräiset sukat ja hyvä romaani. Seuraavaksi mukaan kannattaa ottaa kaikki elektroniset laitteet, laturit ja kaikki tarvittavat lääkkeet, sekä mahdollisesti kunnollinen niskatyyny. Ethän myöskään unohda tärkeimpiä, eli passiasi, matkustusasiakirjoja sekä lompakkoasi.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Pakkaa kaikki täysikokoiset shampoopullot ja hiuslakat ruumaan menevään matkalaukkuun. Kaikki käsimatkatavaroissasi olevat nesteet, joiden tilavuus on suurempi kuin 100 millilitraa, voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa. Myös terävät esineet, kuten puukot, ja vaaralliset, helposti syttyvät tai räjähtävät aineet ja tavarat, kuten aerosolit, spraymaalit ja tulitikut, eivät myöskään ole sallittuja.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Nautit lennostasi varmasti enemmän, jos pistät päällesi mukavat vaatteet. Kannattaa varautua matkustamon viilentymiseen ottamalla mukaan jotain lämmintä päällepantavaa. Kengät kuten piikkarit ja sandaalit kannattaa pakata ruumaan menevään matkalaukkuun. Niiden sijaan kannattaa pistää jalkaan matalakantaiset kengät, kuten lenkkarit tai ballerinat.
  • Valitettavasti yksi pitkien lentojen riski on syvä laskimotukos, laskimoon muodostunut verihyytymä, jonka aiheuttaa pitkä paikallaan istuminen. Tältä välttyäksesi kannattaa venytellä jalkoja ja kävellä matkustamossa aina, kun siihen on mahdollisuus. Tukisukkahousujen tai -sukkien käyttäminen voi myös vähentää riskiä.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Inari?
Jos olet varautunut hyvin ennen lentokentälle saapumista, lentosi kohteeseen Inari tulee olemaan helpompi. Tutustu meidän käteviin vinkkeihimme siitä, miten pääset turvallisuustarkastuksen läpi nopeasti:

  • Varmista, että passisi ja maihinnousukorttisi ovat helposti saatavilla. Ne pitää näyttää ensimmäiseksi turvatarkastuksessa.
  • Kaikki tavarasi, kuten takkisi, vyösi, avaimesi ja muut pikkuesineet, kuten kolikot, pitää skannata. Tee elämästäsi helpompaa käymällä taskusi läpi ennen turvatarkastukseen menemistä.
  • Kaikki elektroniset laitteet, kuten puhelin ja tietokone, pitää myös skannata erikseen.
  • Muista poistaa kaikki geelit ja muut nesteet käsimatkatavaroistasi. Ne pitää usein lähettää läpivalaisulaitteeseen erikseen. Jokainen tuote saa olla korkeintaan 100 millilitran kokoinen ja kaikkien tuotteiden tulee mahtua yhteen litran vetoiseen minigrip-pussiin.
  • Oikeantyyppiset kengät voivat säästää useita minuutteja lentokentällä. Vaelluskengät pitää usein riisua jalasta ja läpivalaista erikseen. Kevyitä lenkkareita ei yleensä skannata erikseen.
  • Lentoyhtiöt eivät salli teräviä esineitä matkustamossa. Jos haluat ottaa tällaisia tavaroita mukaasi matkallesi, muista pakata ne ruumaan menevään matkalaukkuusi.

Tietoa lennoista kohteeseen Inari
KohdelentokenttäIvalo
Kohdelentokentän IATA-koodiIVL
KohdekaupunkiIvalo
Lennon hinta266 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Inari

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 134 € yhdensuuntaisille lennoille ja 267 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair