Tietosuojalausunto

 

Viimeksi päivitetty: 19. syyskuuta 2020

 

 kuuluva Expedia ("me") arvostaa sinua asiakkaanaan ja on tietoinen siitä, että yksityisyys on sinulle tärkeää. Tämä tietosuojalausunto selittää, kuinka keräämme, käytämme ja paljastamme tietoja, kun käytät alustaamme ja siihen liittyviä palveluita, sekä sen, miten voimme ottaa meihin yhteyttä.

Tietosuojalausunnon yhteenveto

Tämä on yhteenveto tietosuojalausunnostamme. Voit tarkistaa tietosuojalausuntomme kokonaisuudessaan napsauttamalla tätä tai vierittämällä alas.

Mitä tämä tietosuojalausunto kattaa?

Tämä tietosuojalausunto on tarkoitettu kuvaamaan:

  • Kuinka keräämme ja käytämme henkilötietoja ja minkä tyyppisiä ne ovat
  • Milloin ja keiden kanssa jaamme henkilötietojasi
  • Mitä vaihtoehtoja sinulla on liittyen siihen, kuinka keräämme, käytämme ja jaamme henkilökohtaisia tietojasi

Mitä henkilökohtaisia tietoja keräämme ja käytämme, ja miten keräämme ne?

Keräämme henkilökohtaisia tietoja, kun:

  • Annat meille näitä tietoja
  • Keräämme näitä tietoja automaattisesti
  • Saamme nämä tiedot muilta

Kun luot tilin jollain sivustollamme, tilaat tarjous- tai tietosähköpostejamme tai teet varauksen alustamme kautta, annat meille henkilökohtaisia tietojasi. Keräämme tällaisia tietoja suostumuksellasi tarvittaessa myös automatisoitujen tekniikoiden avulla, kuten selaimeesi sijoitettujen evästeiden avulla, kun vierailet sivustoillamme tai lataat ja käytät sovelluksiamme. Saamme tietoa myös Expedia Groupin tytäryhtiöiltä sekä yhteistyökumppaneilta ja muilta kolmansilta osapuolilta, jotka auttavat meitä parantamaan alustaamme ja siihen liittyviä työkaluja ja palveluita, päivittämään ja ylläpitämään varastoituja tietojamme, havaitsemaan ja tutkimaan mahdollisia petoksia ja markkinoimaan palveluitamme tehokkaammin.

Kuinka henkilökohtaisia tietojasi jaetaan?

Voimme jakaa henkilökohtaisia tietojasi auttaaksemme sinua matkasi ja/tai lomasi varaamisessa, auttaaksemme sinua matkasi ja/tai lomasi kanssa, kommunikoidaksemme kanssasi (mukaan lukien kun lähetämme tietoja tuotteista ja palveluista tai annamme sinulle mahdollisuuden kommunikoida matkapalveluntarjoajien ja/tai majoitusliikkeen omistajien kanssa) ja noudattaaksemme lakeja. Täydellisessä tietosuojalausunnossa on tiedot siitä, miten henkilökohtaisia tietoja jaetaan.

Mitä oikeuksia ja vaihtoehtoja sinulla on?

Voit käyttää tietosuojaoikeuksiasi monin tavoin. Voit esimerkiksi peruuttaa markkinointiviestien saamisen napsauttamalla sähköpostiviesteissämme tai mahdollisuuksien mukaan tilitiedoissasi olevaa tilauksen peruutuslinkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Tietosuojalausunnossa on lisätietoja tarjolla olevista vaihtoehdoista ja tietosuojaoikeuksistasi.

Kuinka voit ottaa meihin yhteyttä

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme saat täydestä tietosuojalausunnosta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä alla olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan tietojen mukaisesti ja pyytää lisätietoja siitä, miten käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi tai tehdäksesi niihin liittyviä pyyntöjä.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja käsittelemiemme henkilötietojen rekisterinpitäjästä ja/tai EU:n edustajasta.

 

*****************************

Tietosuojalausunto

 

Keräämiemme henkilötietojen kategoriat

Mobiilisovellukset

Henkilökohtaisten tietojen käyttö

Henkilökohtaisten tietojen jakaminen

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Kansainvälinen tiedonsiirto ja Privacy Shield

Turvallisuus

Tietojen säilyttäminen

Ota meihin yhteyttä

Tietosuojalausunnon päivitykset

Keräämiemme henkilötietojen kategoriat

Kun käytät alustaamme, sovelluksiamme tai niihin liittyviä työkaluja tai palveluitamme, saatamme kerätä sinulta seuraavanlaisia henkilökohtaisia tietoja tarpeen mukaan:

  • Nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja koti-, yritys- ja laskutusosoitteet
  • Varauksen tekemiseen tai henkilöllisyyden todistamiseen vaadittava valtion myöntämä henkilöllisyystodistus, kuten passi tai ajokortti, valtion Redress-numero sekä loma-asuntojen omistajilta verotunnus
  • Maksutiedot, kuten maksukortin numero, viimeinen käyttöpäivä ja laskutusosoite
  • Matkoihin liittyvät mieltymykset ja pyynnöt, kuten suosimasi kohde- ja majoitustyypit sekä erityiset ruokavalio- ja esteettömyystarpeet, mikäli saatavissa
  • Kanta-asiakasohjelmien tiedot ja jäsenyystiedot
  • Syntymäaika ja sukupuoli
  • Maantieteellinen sijainti
  • Kuvat, videot ja muut tallenteet
  • Sosiaalisen median tilitunnus ja muut julkisesti saatavilla olevat tiedot
  • Viestintä kanssamme (kuten asiakaspalvelun edustajien kanssa käytyjen puhelinkeskustelujen nauhoitukset laadunvarmistusta ja koulutusta varten)
  • Verkkopalveluissamme ja sovellustemme kautta tekemäsi haut, maksutapahtumat ja muu vuorovaikutus kanssasi
  • Alustan kautta tapahtuva kumppaneiden ja matkustajien välinen muu viestintä, sekä ryhmäkeskustelut ja matkustajille tarjolla olevat yhteistyötoiminnot
  • Alustan kautta tehdyt haut ja maksutapahtumat
  • Tiedot, jotka annat meille muista ihmisistä, kuten matkakumppaneistasi tai muista, joiden puolesta teet varauksia
  • Muilta Expedia Groupin yrityksiltä ja kolmansilta osapuolilta, kuten liikekumppaneiltamme, tytäryhtiöiltämme sekä valtuutetuilta palveluntarjoajilta saamamme sinuun liittyvät tiedot, jotka voivat sisältää päivitettyjä yhteystietoja, väestötietoja, kiinnostuksen kohteita ja ostohistoriatietoja, jotka voimme lisätä tiliisi tai profiiliisi ja joita voimme käyttää markkinatutkimusten ja analyysien tekemiseen

Kun asennat jonkin sovelluksemme tai käytät alustaamme, keräämme automaattisesti seuraavan tyyppisiä tietoja laitteestasi:

  • IP-osoite
  • Laitteen tyyppi
  • Yksilöllinen laitetunniste
  • Internet-selaimen tyyppi (kuten Firefox, Safari, Chrome, Internet Explorer)
  • Internetyhteyden tarjoaja
  • Käyttöjärjestelmä
  • Matkapuhelinoperaattori
  • Kuinka laitteesi on ollut vuorovaikutuksessa verkkopalveluidemme kanssa, kuten sen millä sivuilla olet vieraillut, mitä linkkejä olet avannut, mitä matkoja olet tarkastellut ja mitä palveluita olet käyttänyt sekä näiden tapahtumien kellonajat ja päivämäärät.
  • Saapumis- ja poistumissivuja koskevat tiedot sekä yleinen maantieteellinen sijainti (esim. maa tai kaupunki).

Evästehuomautuksestamme saat lisätietoja siitä, kuinka käytämme evästeitä ja vastaavia jäljitystekniikoita.

Mobiilisovellukset

Kun lataat ja käytät jotain mobiilisovellustamme, keräämme laitteeltasi tiettyjä teknisiä tietoja, jotta sovellus voi toimia oikein, sekä tässä tietosuojalausunnossa muuten kuvatuilla tavoilla. Näihin teknisiin tietoihin kuuluu muun muassa:

  • Laite- ja puhelinyhteystiedot, kuten operaattorisi, verkkotyyppi, verkko-operaattori, SIM-kortin operaattori ja SIM-kortin alkuperämaa
  • Käyttöjärjestelmä ja versio
  • Laitemalli
  • Suorituskyky ja datan käyttö
  • Käyttötiedot, kuten päivämäärät ja ajat, jolloin sovellus on yhteydessä palvelimiimme, sovelluksessa napsautetut ominaisuudet ja linkit, sen kautta tehdyt haut ja maksutapahtumat sekä sovellukseen ladatut tiedot ja tiedostot
  • Mitkä laitteen asetukset on valittu tai otettu käyttöön, kuten Wi-Fi, GPS ja Bluetooth (joita voidaan lupaasi vastaan käyttää sijaintipalveluiden tarjontaan alla kuvatulla tavalla)
  • Mobiililaitteen asetukset
  • Muut tekniset tiedot, kuten sovelluksen nimi, tyyppi ja versio palveluiden tarjoamiseksi sinulle

Lupa sijaintiperusteisiin palveluihin:

Riippuen laitteesi asetuksista ja käyttöoikeuksista sekä osallistumisestasi tiettyihin ohjelmiin voimme kerätä laitteesi sijainnin GPS-signaalin, matkapuhelimen tukiaseman, Wi-Fi-signaalin, Bluetooth-yhteyden tai muun teknologian avulla. Keräämme nämä tiedot, jos annat siihen lupasi sovelluksen tai muun ohjelman kautta (joko ensimmäisen sisäänkirjautumisen aikana tai myöhemmin) salliaksesi tietyt sovelluksessa käytettävissä olevat sijaintipohjaiset palvelut (esimerkiksi lähinnä sinua olevien paikallisten majoitusmahdollisuuksien löytämisen). Jos haluat poistaa sovelluksen sijaintiominaisuudet käytöstä, kirjaudu ulos tai muuta mobiililaitteesi asetuksia.

Henkilökohtaisten tietojen käyttö

Käytämme henkilökohtaisia tietojasi alla kuvattuihin tarkoituksiin, jotka riippuvat sivustosta, jolla vierailet tai käyttämästäsi sovelluksesta.

Verkkosivustojen, sovellusten ja palveluiden käyttö:

  • Pyydetyn matkan varaaminen tai loma-asunnon varauksen mahdollistaminen
  • Varaukseen ja/tai tiliin liittyvien palveluiden tarjoaminen
  • Käyttäjätilien luominen, ylläpito ja päivittäminen alustallamme ja sinun todentamisesi käyttäjänä
  • Haku- ja matkahistoriasi ylläpitäminen, majoitus- ja matka-asetuksesi sekä vastaavat tiedot Expedia Groupin alustan ja palveluiden käytöstä, ja kuten tässä tietosuojalausunnossa muuten kuvataan
  • Maksujen, kuponkien ja muiden maksutapahtumien mahdollistaminen, hyväksyminen ja käsittely
  • Kanta-asiakas- ja etuohjelmien hallinta
  • Varauksiin liittyvien arvostelujen kerääminen ja käyttöönotto
  • Palveluidemme käytön nopeuttaminen ja helpottaminen sellaisten ominaisuuksien avulla, kuten mahdollisuus kirjautua sisään tilillesi joihinkin Expedia Groupin yritysten verkkopalveluihin ja sivustoille.

Viestintä ja markkinointi:

  • Kysymyksiisi ja tietopyyntöihisi vastaaminen ja tietoihin liittyvien valintojen käsittely
  • Yhteydenpidon mahdollistaminen sinun ja palveluntarjoajien, kuten hotellien ja loma-asunnon omistajien, välillä
  • Jos otamme yhteyttä sinuun (esimerkiksi tekstiviestitse, sähköpostitse, puhelimitse, postitse, push-viesteillä tai muiden viestintäalustojen viesteillä) tarjotaksemme tietoja, kuten matkavarausten vahvistuksia ja niiden päivityksiä, markkinointitarkoituksissa tai muissa tässä tietosuojalausunnossa kuvatuissa tapauksissa.
  • Tuotteidemme ja palveluidemme markkinointi, markkinoinnin optimointi niin, että se olisi sinulle merkityksellisempää, sekä markkinointimme ja kampanjoidemme tehokkuuden mittaaminen ja analysointi
  • Kampanjoiden, kuten kilpailujen, arvontojen ja vastaavien kylkiäisten hallinnointi

Muut liiketoiminnalliset tarkoitukset ja lakien noudattamisen varmistaminen

  • Tutkimusten, markkinatutkimusten ja data-analyysien tekeminen
  • Verkkosivustojemme ja sovellustemme, aktiviteettiemme, työkalujemme ja palveluidemme ylläpito, parantaminen, tutkiminen ja mittaus
  • Asiakaspalvelutiimimme ja muiden edustajien puheluiden, chat-keskustelujen ja muun viestinnän tarkkailu tai tallennus sekä kumppaneiden ja matkustajien välinen tai keskeinen viestintä alustalla laadunvalvontaa, koulutusta ja riitojen ratkaisua varten ja tässä tietosuojalausunnossa kuvatuilla tavoilla.
  • Yhdistettyjen tai muuten anonymisoitujen tietojen luominen ja näiden tietojen käyttäminen ja jakaminen rajoituksetta, kun se on sallittua
  • Turvallisuuden edistäminen, asiakkaidemme henkilöllisyyden tarkistaminen, petoksien ja luvattomien toimien estäminen ja tutkiminen, puolustautuminen korvausvaatimuksia ja muita vastuuvelvoitteita vastaan ja muiden riskien hallinta
  • Sovellettavien lakien noudattaminen, meidän omien sekä käyttäjien oikeuksien ja etujen turvaaminen, itsemme puolustaminen sekä lainvalvonnalle, muille oikeusviranomaisille ja oikeudellisiin prosesseihin liittyviin pyyntöihin vastaaminen
  • Sovellettavien turvallisuus-, terrorismin vastaisten ja lahjonnan vastaisten viranomaisten, tullin ja maahanmuuttoviranomaisten sekä muiden vastaavien asianomaisten lakien ja vaatimuksien noudattaminen
  • Liiketoimintamme harjoittaminen laillisiin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin ja lain sallimalla tavalla

Käsittelyn oikeudellinen perusta:

Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun henkilötietoja tarvitaan kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi (esim. varauksen hallitsemiseen, maksujen käsittelyyn tai tilin luomiseen pyynnöstäsi), (ii) kun oikeutettu etumme on käsitellä henkilötietojasi, eivätkä sinun oikeutesi kumoa sitä (jäljempänä selostetulla tavalla) tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi tietojen keräämiseen (esim. markkinointiviestinnän lähettämiseen, jos tähän vaaditaan suostumuksesi). Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi lakisääteisten kirjanpitoa ja verotusta koskevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös tietojen antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

Tietyt maat ja alueet sallivat meidän käsittelevän henkilökohtaisia tietoja oikeutettujen etujen perusteella. Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen tai parantaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä, kysymyksiisi vastaaminen, markkinointitoimenpiteet tai laittoman toiminnan mahdollinen havaitseminen tai ehkäiseminen.

Voimme joissain tapauksissa käyttää automatisoitua päätöksentekoa esimerkiksi vilpillisten tapahtumien tai epäilyttävien toimien arvioimiseksi sivustollamme. Osana tätä käsittelyä automatisoidut päätökset voidaan tehdä syöttämällä henkilökohtaiset tietosi järjestelmään, jonka jälkeen päätös tehdään automaattisesti. Jos järjestelmä kokee sinun muodostavan petosriskin, tämä voi vaikuttaa kykyysi tehdä varauksia sivustoillamme. Sinulla voi olla automatisoituun päätöksentekoon liittyviä oikeuksia, mukaan lukien mahdollisuus pyytää manuaalista päätöksentekoprosessia tai kiistää yksinomaan automatisoituun käsittelyyn perustuva päätös. Saat lisätietoja tietosuojaoikeuksistasi alla olevasta  Oikeutesi ja vaihtoehtosi  -osiosta.

Henkilökohtaisten tietojen jakaminen

Jaamme henkilökohtaisia tietojasi alla olevien tietojen ja tämän tietosuojalausunnon mukaisesti sekä sovellettavien lakien sallimalla tavalla.

  • Expedia Groupin yritykset. Luovutamme ajoittain henkilökohtaisia tietojasi Expedia Groupin yrityksille, jotka on lueteltu osoitteessa expediagroup.com. Expedia Groupin yritykset jakavat, käsittelevät ja käyttävät henkilötietojasi tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.
  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat. Jaamme henkilökohtaisia tietoja kolmansien osapuolten kanssa toimittaessamme palveluitamme sinulle ja liiketoimintamme harjoittamisen yhteydessä (esimerkiksi mahdollistaaksemme luottokorttien käsittelyn, asiakaspalvelun tarjoamiseksi, yritysanalyysien suorittamiseksi, petoksentorjuntatarkoituksiin, sääntöjenmukaisuuspalveluiden tarjoamiseksi sekä tarjotaksemme sinulle omien kiinnostuksenkohteidesi mukaan räätälöityjä mainoksia). Näiden kolmansien osapuolten palveluntarjoajien on turvattava heidän kanssaan jakamamme henkilökohtaiset tiedot, eivätkä he saa käyttää mitään suoran tunnistamisen mahdollistavia henkilökohtaisia tietoja muuten kuin sopimustemme kattamien palveluiden tarjoamiseen. Heillä ei ole oikeutta käyttää heidän kanssaan jakamiamme henkilötietoja omaan suoramarkkinointiin (paitsi jos olet antanut erillisen suostumuksen kyseiselle kolmannelle osapuolelle sen omien ehtojen mukaisesti).
  • Matkapalveluiden tarjoajat. Jaamme henkilökohtaisia tietoja matkailuun liittyvien palveluntarjoajien kuten hotellien, lentoyhtiöiden, autovuokraamoiden, vakuutusyhtiöiden, loma-asuntojen omistajien ja välittäjien kanssa, sekä toisinaan aktiviteettipalveluiden tarjoajien, junayhtiöiden ja risteilyvarustamoiden kanssa, jotka toteuttavat matkavarauksiasi. Huomaathan, että matkapalveluiden tarjoajat voivat ottaa sinuun yhteyttä tarvittaessa saadakseen lisätietoja varauksen tekemiseksi tai matkan tai siihen liittyvien palveluiden tarjoamiseksi muuten.
  • Liikekumppanit ja tarjoukset. Jos mainostamme ohjelmaa tai tarjoamme palvelun tai tuotteen yhdessä kolmannen osapuolen yhteistyökumppanin kanssa, jaamme tietosi kyseisen kumppanin kanssa markkinointitarkoituksiin tai kyseisen tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi.  Suurimmassa osassa näistä tapauksista ohjelma tai tarjous sisältää kolmannen osapuolen liikekumppanin nimen, joko yksin tai yhdessä meidän nimemme kanssa, tai sinut ohjataan ilmoituksen saatuasi kyseisen yrityksen verkkosivustolle. Esimerkki tällaisesta liikekumppanuussuhteesta on kolmannen osapuolen kanta-asiakasohjelma, jonka puitteissa voit ansaita pisteitä tekemällä varauksen alustamme kautta.
  • Muut kolmannet osapuolet. Kun käytät tiettyjä ominaisuuksia, kuten Facebookin Tykkää-painiketta tai kertakirjautumista, jonka avulla voit kirjautua verkkopalveluihimme käyttämällä sosiaalisen median käyttäjätietojasi, jaat tietoja tämän kolmannen osapuolen (esimerkiksi sosiaalisen median yrityksen) kanssa esimerkiksi siitä, että olet vieraillut sivuillamme tai ollut vuorovaikutuksessa kanssamme. Euroopan talousalueella (ETA), Sveitsissä ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa sosiaalisen median jakamis- tai kirjautumispainikkeita ei näytetä verkkosivuillamme ellet ole hyväksynyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöä. Lisätietoja löydät evästelausunnostamme. Kolmas osapuoli voi yhdistää nämä tiedot muihin tietoihin, joita sillä on sinusta. Jakamiisi henkilökohtaisiin tietoihin (sekä tietoihin, joita voimme tarkastella sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta) sovelletaan kyseisen sosiaalisen median tietosuojakäytäntöjä. Kolmannen osapuolen palveluntarjoajien on kerrottava sinulle, kuinka voit muokata omia tietosuoja-asetuksiasi palvelun verkkosivustolla.
  • Lakisääteiset oikeudet ja velvollisuudet. Saatamme paljastaa henkilökohtaisia tietojasi käytäntöjemme toimeenpanemiseksi tai tapauksissa, joissa meillä on oikeus tehdä niin (tai uskomme vilpittömästi, että meitä vaaditaan tekemään niin) sovellettavan lain perusteella, esimerkiksi vastauksena lainvalvontaviranomaisten tai valtion viranomaisten pyyntöihin, todellisten tai mahdollisten oikeudenkäyntien yhteydessä tai omaisuutemme, ihmisten ja muiden oikeuksien tai etujen suojelemiseksi ja puolustamiseksi. Voimme myös jakaa henkilökohtaisia tietojasi haasteen tai muun laillisen pyynnön perusteella tai tarpeen mukaan voidaksemme hyvittää tietyt verot maksujen käsittelyn aikana lain tai oikeudenkäynnin edellyttämällä tavalla.
  • Voimme jakaa henkilökohtaisia tietojasi, kun jakaminen tapahtuu yritystransaktion, kuten jakautumisen, fuusion, yhdistämisen tai myynnin tai epätodennäköisen konkurssin takia. Mahdollisen yritysoston yhteydessä ilmoitamme ostajalle, että se saa käyttää henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin.

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Sinulla on tiettyjä henkilötietojasi koskevia oikeuksia ja vaihtoehtoja, jotka on mainittu alla:

  • Jos sinulla on tili sivustollamme, voit muuttaa viestintäasetuksia joko (1) kirjautumalla sisään ja päivittämällä tilisi tiedot (ei saatavana kaikkien Expedia Groupin yritysten sivustoilla) tai (2) ottamalla meihin yhteyttä täällä
  • Voit hallita tiettyjen evästeiden käyttöä evästelausunnossa mainitulla tavalla
  • Voit päivittää tietosi milloin tahansa joko kirjautumalla tilillesi tai ottamalla meihin yhteyttä
  • Jos et enää halua vastaanottaa markkinointi- ja mainosviestejä, voit peruuttaa tilauksen napsauttamalla sähköpostissa olevaa peruutuslinkkiä Voit myös kirjautua tilillesi muuttaaksesi viestintäasetuksia (ei saatavilla kaikilla Expedia Groupin yritysten sivustoilla) tai ottamalla meihin yhteyttä täällä. Huomaathan, että jos päätät peruuttaa markkinointiviestien tilauksen, voimme silti lähettää sinulle tärkeitä tapahtumia ja tiliä koskevia viestejä, joiden tilausta et voi peruuttaa.
  • Voit tarkastella ja hallita ilmoituksia ja asetuksia mobiilisovelluksen ja käyttöjärjestelmäsi asetusvalikoissa
  • Jos käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi suostumuksen perusteella, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen eikä henkilötietojen käsittelyyn, joka tapahtuu muilla kuin suostumukseen perustuvilla laillisilla käsittelyperusteilla.

Tietyt maat ja alueet tarjoavat asukkailleen henkilökohtaisia tietoja koskevia lisäoikeuksia. Nämä lisäoikeudet vaihtelevat maittain ja alueittain, ja niihin voi sisältyä mahdollisuus:

  • Pyytää kopio henkilökohtaisista tiedoista
  • Pyytää tietoja käsittelytoimien tarkoituksesta
  • Poistaa henkilökohtaiset tiedot
  • Kieltää henkilötietojen käyttö tai niiden jakaminen
  • Rajoittaa henkilökohtaisten tietojen käsittelyä
  • Kieltää henkilökohtaisten tietojesi myynti
  • Siirtää henkilökohtaiset tietosi
  • Pyytää tietoja petosten estämiseen käytettävästä automaattisesta päätöksenteosta sekä tällaisten päätösten tuloksista

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja siitä, mitä tietoihin liittyviä oikeuksia sinulla voi olla.

Edellä mainittujen oikeuksien lisäksi sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Kannustamme kuitenkin sinua ottamaan ensin yhteyttä meihin, jotta voimme tehdä parhaamme ratkaistaksemme ongelmasi. Voit lähettää pyyntösi meille Ota meihin yhteyttä -osiossa olevien tietojen avulla. Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä henkilökohtaisia oikeuksiaan sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

Kansainvälinen tiedonsiirto

Käsittelemiämme henkilötietoja voidaan siirtää asuinmaasi ulkopuolisiin maihin. Tällaisten maiden tietosuojalait saattavat poiketa oman maasi laeista.

Alustamme palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja Expedia Groupin yritykset ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat toimivat monissa maissa ympäri maailman. Jos keräämme sinulta henkilötietoja, saatamme käsitellä niitä missä tahansa näistä maista.

Olemme ryhtyneet asianmukaisiin toimiin ja ottaneet käyttöön suojatoimenpiteitä varmistaaksemme, että henkilökohtaiset tietosi suojataan tämän tietosuojalausunnon mukaisesti. Esimerkiksi kaikkia konsernin sisäisiä tiedonsiirtoja koskevat konserninsisäiset sopimukset, joissa tiedonsiirrolle on määritetty tiukat ehdot (mukaan lukien Euroopan komission vakiosopimuslausekkeet ETA-maista tapahtuville siirroille), ja jotka edellyttävät kaikkia konsernin yrityksiä suojaamaan henkilökohtaiset tiedot, joita ne käsittelevät sovellettavan tietosuojalain mukaisesti. Lisäksi jotkin Expedia Groupin Yhdysvaltain kumppanit on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisten Privacy Shield -sopimusten nojalla, kuten jäljempänä Privacy Shield -osiossa selitetään.

Vaadimme myös, että kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojen suojaamiseksi sovellettavien tietosuojalakien mukaisesti. Käytetyt erityistoimenpiteet riippuvat palveluntarjoajasta, ja niiden kanssa tekemiimme sopimuksiin voi sisältyä Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita, palveluntarjoajan EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen väliset Privacy Shield -sertifioinnit tai palveluntarjoajan Euroopan komission määrittelemien sitovien yrityssääntöjen noudattaminen.

Privacy Shield

Tietyt Expedia Groupin yhdysvaltalaiset kumppanit on sertifioitu EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisten Privacy Shield -sopimusten puitteissa ja ne noudattavat Privacy Shield -periaatteita, jotka koskevat EU:sta, Sveitsistä ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta peräisin oleviin henkilökohtaisiin tietoihin liittyviä ilmoituksia, valintoja, edelleenlähettämisvastuuta, tietoturvallisuutta, tietojen eheyttä ja käyttötarkoituksen rajoittamista ja käyttöoikeuksia sekä muutoksenhakua, täytäntöönpanoa ja vastuuta. Tällaiset Expedia Groupin yhdysvaltalaiset kumppanit jatkavat Privacy Shield -puitesopimusten ja -periaatteiden noudattamista, vaikka EU:n tuomioistuin päätti heinäkuussa 2020, että EU:n ja Yhdysvaltojen välinen Privacy Shield -puitesopimus ei ole enää riittävä suojamekanismi EU:sta peräisin olevien henkilökohtaisten tietojen siirtämiselle Yhdysvaltoihin. Lisäksi Expedia Group ylläpitää tarvittaessa ryhmän sisäisiä standardisopimuslausekkeita, jotka kattavat henkilökohtaisten tietojen siirron EU:sta Yhdysvaltoihin. Voit tutustua sertifikaatteihimme täällä. Lisätietoja Privacy Shield -periaatteista saat osoitteesta www.privacyshield.gov. Saat täältä lisätietoja siitä, kuinka noudatamme Privacy Shield -puitesopimuksia.

Turvallisuus

Haluamme, että tunnet olosi turvatuksi käyttäessäsi alustaamme ja siihen liittyviä työkaluja ja palveluita, ja olemme sitoutuneet tekemään tarvittavat toimenpiteet suojataksemme keräämämme tiedot. Vaikka mikään yritys ei voi taata sataprosenttista turvallisuutta, teemme kaikki kohtuulliset toimenpiteet ottaaksemme käyttöön fyysisiä, teknisiä ja organisatorisia keinoja, joiden avulla suojaamme keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot.

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilökohtaisia tietojasi kaikkien sovellettavien lakien mukaisesti, niin kauan kuin ne ovat tarpeen tässä tietosuojalausunnossa esitettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi, ellei laissa vaadita tai sallita pidempää säilytysaikaa. Anonymisoimme henkilötietosi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos aiomme käyttää niitä analyyttisiin tarkoituksiin tai pitempien ajanjaksojen trendianalyyseihin.

Kriteerit, joiden perusteella määritämme tietojen säilytysajat:

  • Asiakassuhteesi pituus, mukaan lukien kaikki mahdolliset tilit, joita sinulla on Expedia Groupin yrityksissä, tai äskettäiset varaukset tai muut alustallamme tekemäsi ostotapahtumat
  • Onko meillä henkilökohtaisiin tietoihisi liittyvää lakisääteistä velvollisuutta, kuten lakeja, jotka velvoittavat meitä pitämään kirjaa ostotapahtumistasi
  • Onko voimassa olevia ja asiaankuuluvia lakisääteisiä velvoitteita, jotka vaikuttavat siihen, kuinka kauan meidän tulee säilyttää henkilökohtaisia tietojasi, mukaan lukien sopimusvelvoitteita, käynnissä olevia oikeudenkäyntejä, vanhenemissääntöjä ja viranomaistutkimuksia

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta täällä tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelutiimillemme osoitteeseen matkailu@chat.expedia.fi. Napsauta tätä nähdäksesi listan Expedia Groupin yrityksistä.

Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja käsittelemiemme henkilötietojen rekisterinpitäjästä ja/tai EU:n edustajasta.

Tietosuojalausunnon päivitykset

Voimme päivittää tätä tietosuojalausuntoa muuttuvien lakien mukaisesti sekä teknisen kehityksen tai liiketoiminnallisten muutosten johdosta. Tietosuojalausunnon alussa on merkintä siitä, milloin tämä tietosuojalausunto on päivitetty edellisen kerran.

 

 

Keiden kanssa jaamme henkilötietosi?

Saatamme luovuttaa henkilötietosi seuraaville vastaanottajaryhmille:

  • Konsernimme yritykset toisinaan jakavat henkilötietosi Expedia Groupin tytäryhtiölle, jotka on lueteltu osoitteessa expediagroup.com. Tietojen jakaminen lakisääteisen suostumuksesi perusteella antaa meille mahdollisuuden kertoa sinulle matkustamiseen liittyvistä ja muista tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Lisäksi jos haluat varata loma-asunnon toisen Expedia Groupin brändin, kuten HomeAwayn, kautta, saatamme toisinaan jakaa tiedot aiempien matkojesi määrästä ja mahdollisesta Expedia Groupin kanta-asiakkuustasosta (mutta emme muita tietoja), jotta he voivat hyväksyä varauksesi luottavaisin mielin. Jos emoyrityksellämme ja tytäryhtiöillämme on tietojesi käyttöoikeus, ne käsittelevät tiedot tavalla, joka on vähintään yhtä rajoitettu kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvattu tapa. Ne noudattavat myös mainosviestien siirtämistä koskevia sovellettavissa olevia lakeja ja antavat jokaisessa kaupallisessa sähköpostiviestissä vähintäänkin mahdollisuuden olla vastaanottamatta vastaavia viestejä tulevaisuudessa.
  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joilta hankimme tietojenkäsittelypalveluita (esimerkiksi Verkkopalveluiden tarjoaminen, toimintojen mahdollistaminen tai turvallisuuden tehostaminen) tai jotka muuten käsittelevät henkilötietoja muissa tarkoituksissa, kuten luottokorttien käsittely, liiketoiminta-analytiikka, asiakaspalvelu, markkinointi, kyselyiden ja arvontaohjelmien jakelu, kohdennetun verkkomainonnan toimittaminen ja petosten ehkäisy. Silloin kuin kolmansilla osapuolilla on tietojenkäyttöoikeus, ne keräävät vain toimintansa kannalta välttämättömiä tietoja. Niillä ei ole oikeutta jakaa tai käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.
  • Liikekumppanit, joiden kanssa voimme tarjota tuotteita tai palveluita yhteisesti tai joiden tuotteita tai palveluita voi olla tarjolla Verkkopalvelussamme. Kolmannen osapuolen liikekumppanin mukanaolo varaamassasi tuotteessa tai palvelussa ilmenee siitä, että osapuolen nimi esiintyy joko yksin tai meidän nimemme kanssa. Jos päätät käyttää näitä valinnaisia palveluita, voimme toisinaan jakaa sinua koskevia tietoja, myös henkilötietoja, tällaisten kumppaneiden kanssa. Liikekumppani voi olla esimerkiksi kolmannen osapuolen kanta-asiakasohjelma, jonka kautta voit kerryttää pisteitä varauksistasi.
  • Matkapalveluiden tarjoajat kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot, vakuutusyhtiöt, majoitusliikkeiden omistajat ja toisinaan ohjelmapalveluiden tuottajat, rautatieyhtiöt ja risteilyvarustamot, jotka toteuttavat matkavarauksiasi. Tämä kuvaus koskee kaikkia kolmansien osapuolten toimittamia palveluita. Huomaathan, että tällaiset palveluntarjoajat voivat niin ikään ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä pyytääkseen sinua koskevia lisätietoja, helpottaakseen matkavarauksesi käsittelyä tai vastatakseen lähettämääsi arvosteluun oman tietosuojakäytäntönsä puitteissa. Toisinaan saatamme jakaa nimettömiä arvioita hotellipalveluntarjoajien kanssa. Tällaisissa tilanteissa emme kerro arvioijan nimeä tai yhteystietoja, ellet nimenomaisesti ole pyytänyt meitä tekemään niin. Emme vastaa siitä, jos hotelli pystyy päättelemään henkilöllisyytesi arvostelusi sisällön perusteella ja ottaa sinuun yhteyttä suoraan.
  • Sosiaalisen median palveluntarjoajat Kun käytät tiettyjä sosiaalisen median palveluita Verkkopalvelumme kautta, jaat tietoja kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan kanssa (esim. Facebook). Jakamiasi tietoja koskee kyseisen sosiaalisen median tietosuojakäytäntö (kuten myös tietoja, joita voimme tarkastella sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta). Sosiaalisen median palveluntarjoajan tulisi kertoa sinulle, kuinka voit muokata omia tietosuoja-asetuksiasi palvelun verkkosivustolla.
  • Jos liität Expedia-tilisi sosiaalisen median sivuston kanssa esim. Facebook Connect -pienoisohjelman kautta, voimme antaa kyseisen sosiaalisen median alustalle tietoja, jotka liittyvät käyttämiisi Palveluihimme, kuten piste- ja kanta-asiakasohjelmaan tai Verkkopalveluihin kirjoittamiisi arvosteluihin. Tällaiset tiedot voidaan myös julkaista kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan sivustoilla tai palveluissa. Sosiaalisen median palveluntarjoajan alustalle annetut tiedot yhdistetään sille sosiaalisen median palveluntarjoajan tilille, johon Expedia-tilisi on liitetty.

    Voit poistaa käytöstä tällaisten tietojen automaattisen julkaisun sosiaalisessa mediassa muokkaamalla kyseisen sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi. Emme välitä Expedia-tilinumeroasi tai muita tietojasi muille sosiaalisen median palveluntarjoajille. Jos liität Expedia-tilisi johonkin sosiaalisen median palveluun, saatamme myös jakaa nimesi ja sosiaalisen median profiilikuvasi muille Expedia-jäsenille. Voit estää tällaisen tietojen jakamisen muuttamalla sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi.

  • Kaikki toimivaltaiset lainvalvontaelimet, sääntelyviranomaiset, valtion virastot, oikeusistuimet tai muut kolmannet osapuolet silloin, kun tietojen luovuttaminen on välttämätöntä (i) sovellettavan lainsäädännön noudattamiseksi, (ii) lakisääteisten oikeuksiemme harjoittamiseksi, osoittamiseksi tai puolustamisesi tai (iii) etujesi tai muiden henkilöiden etujen suojelemiseksi.
  • Kun uskomme tietojen jakamisen olevan asianmukaista laittoman tai epäillyn laittoman toiminnan tutkimiseksi, estämiseksi tai sellaiseen reagoimiseksi, yrityksemme, tämän verkkosivun, asiakkaidemme tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi; sekä käyttöehtojemme ja muiden sopimusten yhteydessä.
  • Yritysjärjestelyissä, kuten yrityksen osan myynnissä, sulautumisessa, usean yhtiön sulautumisessa, omaisuuserien myynnissä tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yritys ajautuu konkurssiin. Mahdollisen yritysoston yhteydessä ilmoitamme ostajalle, että sen on käytettävä henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin; tai
  • Muut henkilöt, jos olet antanut suostumuksesi tietojen luovuttamiseen.

Emme voi tässä tietosuojakäytännössä luetella jokaista mahdollista tietojen vastaanottajaa niiden määrän ja tietojen usein tapahtuvien muutosten takia. Vastaanottajaryhmät on ilmoitettu yksityiskohtaisesti edellä olevan osion alaluvuissa, ja niitä ovat esimerkiksi matkapalveluiden tarjoajat kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot ja ohjelmapalveluiden tuottajat, jotka mahdollistavat varauksen toteuttamisen. Jos sinulla on kysyttävää tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen kautta.

Voimme toisinaan jakaa tietoja koostetussa ja nimettömässä muodossa kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi ilmoittaa mainostajillemme verkkosivustomme kävijämäärän tai suosituimmat hotellit ja lomakohteet. Tällaisten tietojen joukossa ei ole henkilötietoja, ja tietoja käytetään vain sellaisen sisällön ja palveluiden kehittämiseen, joiden uskomme kiinnostavan käyttäjiä.

 

Kuinka käytämme tietojasi?

Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta (vain ETA-alue)

Jos olet Euroopan talousalueen asukas ja vierailet sivustollamme, henkilötietojesi keräämisen ja käyttämisen tässä tietosuojakäytännössä kuvattu oikeudellinen perusta riippuu kerätyistä henkilötiedoista ja keräämisen asiayhteydestä.

Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun tarvitsemme henkilötietoja kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, (ii) kun oikeutettu etumme on käsitellä henkilötietojasi, eivätkä sinun oikeutesi kumoa sitä tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi tietojen keräämiseen. Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi lakisääteisten kirjanpitoa ja verotusta koskevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä sekä laillinen kaupallinen etu, joka liittyy kysymyksiisi vastaamiseen, alustan parantamiseen, markkinointitoimenpiteisiin tai laittoman toiminnan havaitsemiseen ja ehkäisemiseen. Meillä saattaa olla myös muita oikeutettuja etuja, joista ilmoitamme tarvittaessa asianmukaisella hetkellä.

Miten oikeutettu liiketoimintaetu määritetään?

Varmistamme arviointien perusteella, että
(i) tietojen käyttöön liittyvä etu on oikeutettu (esim. selkeä liiketoimintatarve); ja
(ii) liiketoimintatarve ei puolestaan kumoa tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi.

Etua määrittäessämme arvioimme tiettyjen henkilötietojen käyttämisen mahdollisen vaikutuksen asiakkaaseen ja vertaamme sitä omaan liiketoimintatarpeeseemme, jotta varmistamme niiden olevan tasapainossa. Käytämme useita turvatoimenpiteitä, joiden avulla minimoimme mahdolliset riskit.

Käytännön esimerkki tästä on se, että verkkokauppayhtiönä pidämme asiakkaan markkinointiasetuksia koskevan tiedon keräämistä oikeutettuna etuna. Uskomme, että se ei vaikuta kohtuuttoman paljon tietosuojaoikeuksiisi, sillä haluat todennäköisesti jatkossa kuulla tuotteistamme ja palveluistamme. Suojaamme kuitenkin tietosuojaoikeuksiasi varmistamalla, että voit koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta markkinointiviestintää tililläsi, sähköpostiviestissä tai asiakaspalvelun kautta.

Edellä kuvattujen oikeudellisten perusteiden mukaan käytämme keräämiämme tietoja

  • toteuttaaksemme tekemäsi tilaukset, esim. hotellivaraukset
  • lähettääksemme sinulle varausvahvistuksia ja tärkeitä tulevaan matkaasi liittyviä päivityksiä (sähköpostitse, tekstiviestillä ja/tai push-viesteinä)
  • henkilöllisyytesi todentamiseen petoksen ehkäisemiseksi
  • tilisi hallintaan, maksujen käsittely mukaan lukien
  • yleiseen viestintään kanssasi erityisesti silloin, jos varauksesi on muuttunut
  • varaukseesi liittyvän asiakaspalvelun antamiseen tai kysymyksiisi vastaamiseen
  • mitataksemme kiinnostustasi tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivuston toimintoja kohtaan sekä parantaaksemme niitä
  • ilmoittaaksemme sinulle erikoistarjouksista, kupongeista, arvonnoista ja matkustamiseen liittyvistä, sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Voit vastaanottaa tällaisia ilmoituksia sähköpostitse, tekstiviestillä, push-viesteinä, postitse tai kolmannen osapuolen, sosiaalinen media mukaan lukien, sivustoilla olevien mainosten kautta.
  • mukauttamalla muuten verkkosivuston tai Sovelluksen käyttökokemusta
  • palkitaksemme sinut osana palkinto- tai tunnustusohjelmaa, johon voit halutessasi liittyä (joko meidän tai kolmannen osapuolen ohjelma)
  • saadaksemme sinulta tietoja, antamasi palaute ja kyselyvastaukset mukaan lukien
  • tehdäksemme tilastollista analyysiä siitä, kuinka käytät verkkosivustoamme, Sovelluksiamme ja tarjoamiamme palveluita sekä parantaaksemme niitä
  • suojataksemme oikeuksiamme yrityksenä, immateriaalioikeudet mukaan lukien
  • ratkaistaksemme riitatilanteet, kerätäksemme maksut ja korjataksemme ongelmat
  • estääksemme mahdollisen kielletyn ja lainvastaisen toiminnan
  • pannaksemme käyttöehtomme täytäntöön ja muita sopimuksia
  • muita keräyshetkellä kuvattuja tarkoituksia varten.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja henkilötietojen keräämisen käyttämisen laillisesta perustasta, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.

Kuinka suojaamme henkilötietosi?

Olemme sitoutuneet suojaamaan keräämämme tiedot ja haluamme, että tunnet olosi turvatuksi käyttäessäsi Verkkopalveluamme matkajärjestelyiden tekemiseen. Vaikka mikään Verkkopalvelu ei voi taata täydellistä turvallisuutta, olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joiden avulla suojaamme keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot. Käytämme esimerkiksi salausta silloin, kun arkaluonteisia henkilötietoja siirretään sinun järjestelmästäsi meidän järjestelmäämme, sekä palomuureja ja tietomurtojen havaitsemisjärjestelmiä, jotka estävät valtuuttamattomien henkilöiden pääsyn käsiksi tietoihisi. Lisäksi vain valtuutetuilla työntekijöillä on oikeus käsitellä henkilötietoja, ja he voivat tehdä niin vain luvallisessa liiketoimintatarkoituksessa.

 

Kansainväliset tiedonsiirrot

Henkilötietojasi voidaan siirtää käsiteltäviksi asuinmaasi ja Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin. Tällaisten maiden tietosuojalainsäädäntö saattaa poiketa oman maasi lainsäädännöstä, ja joissain tapauksissa se ei välttämättä ole yhtä tiukka.

Tarkemmin sanoen Verkkopalveluidemme palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja konsernin yrityksen ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat toimivat kaikkialla maailmassa. Se tarkoittaa sitä, että kun keräämme sinulta henkilötietoja, saatamme käsitellä niitä missä tahansa tällaisessa maassa.

Olemme tehneet asianmukaisia turvatoimet edellyttääksemme, että henkilötietosi käsitellään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti myös ETA-alueen ulkopuolisissa maissa. Kaikkia konsernin sisäisiä tiedonsiirtoja koskee konserninsisäinen sopimus, jossa tiedonsiirrolle on määritetty tiukat, Euroopan komission hyväksymät ehdot (eli vakiosopimuslausekkeet) ja joka edellyttää kaikkia konsernin yrityksiä suojaamaan ETA-alueen asukkaiden henkilötiedot Euroopan unionin tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Varmistamme, että kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojen suojaamiseksi. Tietosuojan riittävä taso vahvistetaan (i) maan perusteella, eli sen mukaan, onko Euroopan komissio arvioinut kyseisen maan tietosuojalainsäädännön tason riittäväksi, koska sen tietosuojasääntely vastaa riittävästi Euroopan unionin standardeja, (ii) vakiosopimuslausekkeiden perusteella tai (iii) EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn perusteella.

 

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme keräämämme henkilötiedot niin kauan kuin meillä on jatkuva oikeutettu liiketoiminnallinen tarve tehdä niin (esimerkiksi pyytämäsi palvelun toimittamiseksi tai noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä tai verotus- ja kirjanpitovaatimuksia).

Kun meillä ei enää ole jatkuvaa liiketoiminnallista tarvetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme tiedot tai anonymisoimme ne. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi henkilötietojen varmuuskopioinnin takia, säilytämme henkilötiedot turvallisesti emmekä enää käsittele niitä, ennen kuin niiden poistaminen on mahdollista.

Anonymisoimme henkilötietosi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos meillä on tarkoitus käyttää niitä analyyttisessa tarkoituksessa tai pitemmän ajanjakson trendianalyysiin.

 

Henkilötietoja koskevat oikeutesi

Voit tarkastella tai päivittää yhteystietosi Tilit osiossa Verkkopalvelussamme. Voit sulkea tilisi koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin jäljempänä ilmoitetun avulla. Kun tili on suljettu, et voi enää kirjautua palveluumme tai tarkastella henkilötietojasi. Voit kuitenkin avata uuden tilin milloin tahansa. Jos haluat poistaa henkilötietosi palvelustamme, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tämän tietosuojakäytännön lopussa.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä sellaisten henkilötietojen takia, joita ei näy tililläsi, tee niin tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.

 

Tietosuojaa koskevat oikeutesi [ETA-alueen asukkaat]

Jos olet Euroopan talousalueen asukas, sinulla on seuraavat tietosuojaa koskevat oikeudet:

  • Jos haluat tarkastella, korjata, päivittää tai pyytää henkilötietojesi poistamista, voit tehdä niin koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.
  • Jos haluat tarkastella henkilötietojasi, vahvistamme että tiedot ovat hallussamme ja annamme sinulle niistä kopion sekä kerromme, kuinka käsittelemme henkilötietojasi ja miksi, kuinka pitkään säilytämme niitä ja mitkä ovat sinun henkilötietoja koskevat oikeutesi.
  • Jos pyydät henkilötietojesi poistamista, pyyhimme ne järjestelmistämme. Otathan huomioon, että meidän on kuitenkin säilytettävä kaikki tiedot, joita edellytetään lakisääteisen vaatimuksen noudattamiseen tai oikeudellisen vaateen nostamiseksi, toteuttamiseksi tai sellaiseen vastaamiseksi.
  • Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, pyytää meitä rajoittamaan sitä tai pyytää henkilötietojen siirtoa toisen rekisterinpitäjän järjestelmään. Jos haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.
  • Sinulla on oikeus koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta lähettämäämme markkinointiviestintää. Voit tehdä niin napsauttamalla markkinointiviestissä olevaa ”poistu postituslistalta”- tai ”kiellä viestit” -linkkiä.
  • Jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella, voit perua suostumuksesi koska tahansa. Suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen eikä henkilötietojen käsittelyyn, joka tapahtuu muilla kuin suostumukseen perustuvilla laillisilla käsittelyperusteilla.
  • Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen. Löydät Euroopan talousalueen, Sveitsin ja joidenkin Euroopan ulkopuolisten maiden (ml. Yhdysvallat ja Kanada) tietosuojaviranomaisten yhteystiedot täältä

Paras tapa esittää meille henkilötietoja koskeva pyyntö on ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa, ”Ota yhteyttä” osiossa olevan, asiakaspalveluportaalin kautta.

Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiaan sovellettavan lainsäädännön puitteissa.

 

Kohdennetun mainonnan näyttäminen

Käytämme sivuston keräämiä tietoja sinua kiinnostavan mainonnan näyttämiseen. .Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle itseäsi kiinnostavaa sisältöä ja tietoa. Teemme sen evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla, keräämällä tietoa matkustamiseen liittyvistä hauistasi kuten siitä, haetko lentoja vai hotellia. Käytämme tällaisia tietoja yhdessä muiden sinusta keräämiemme tietojen kanssa näyttääksemme sinulle kiinnostavampia mainoksia verkkosivustollamme, muualla internetissä sekä muissa laitteissa, joita käytät. Esimerkiksi jos etsit sivustollamme majoitusliikkeitä Lontoossa, saatat nähdä Lontoon pakettimatkamainoksen tällä tai joillain toisella verkkosivustolla.

Otathan huomioon, että emme yhdistä sivustollamme tekemistäsi matkustamiseen liittyvistä hauista saamiamme tietoja henkilötietoihisi (esim. sähköpostiosoitteeseen) näyttääksemme sinulle mainoksia muilla verkkosivustoilla. Emme myöskään jaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, jotta nämä voisivat näyttää sinulle mainoksia. Voit halutessasi estää tämän sivuston matkahakuihin perustuvan kohdennetun mainonnan näkymisen muilla verkkosivustoilla sekä lukea lisää siitä, kuinka voit kieltää tietojesi käyttämisen
kohdennettuun mainontaan, seuraavista lähteistä:

 

Huomaathan, että jos estät räätälöidyt mainokset, näet silti verkkomainoksia, mutta ne ovat yleisluontoisempia eivätkä välttämättä kiinnosta sinua niin paljon kuin räätälöidyt mainokset.

Liikekumppaneidemme ja mainosverkostojen keräämät tiedot sinua kiinnostavien mainosten näyttämiseksi. . Tällä sivustolla näytetyt mainokset ovat joko meidän tai jonkun palveluntarjoajamme julkaisemia. Saatamme myös antaa kolmansien osapuolten kerätä tietoja selainkäyttäytymisestäsi evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla. Tällaisia osapuolia ovat (1) liikekumppanimme, jotka keräävät tietoja siitä, näetkö niiden sivustollamme olevia mainoksia ja reagoitko niihin, ja (2) mainosverkostot, jotka keräävät tietoja kiinnostuksenkohteistasi, kun näet niiden mainontaa eri verkkosivustoilla tai reagoit siihen. Tällaisten kolmansien osapuolten keräämiä tietoja käytetään ominaisuuksiesi, kiinnostuksenkohteidesi tai mieltymystesi arviointiin ja oletettujen kiinnostuksenkohteidesi mukaisesti räätälöityjen mainosten näyttämiseen sinulle sekä tällä että muilla verkkosivustoilla. Emme anna näiden tahojen kerätä henkilötietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) sivustoltamme, emmekä jaa henkilötietojasi heidän kanssaan.

Huomaathan, että emme voi vaikuttaa siihen, mitä evästeitä tai muita tekniikkoja tällaiset kolmannet osapuolet käyttävät kiinnostuksenkohteidesi selvittämiseen, eikä tämä tietosuojakäytäntö koske näiden tahojen tietojenkäsittelykäytäntöjä. Jotkin näistä yrityksistä kuuluvat Network Advertising Initiative -toimialajärjestöön, jonka kautta voit yhdessä paikassa estää järjestön jäsenten julkaisemat kohdistetut mainokset. Saat lisätietoja täältä ja täältä .

Evästeitä keskenään vaihtavien yritysten keräämät tiedot, joita käytetään kohdennetun mainonnan näyttämiseen. . Muiden verkossa toimivien yritysten tavoin Expediakin osallistuu evästeidenvaihtoon, jossa käyttäjien selainkäyttäytymisestä kerätään anonyymeja tietoja evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla, jonka jälkeen tiedot jaetaan eri aihealueisiin (esim. matkailu). Tiedot aihealueista jaetaan ulkopuolisille tahoille, kuten mainostajille ja mainosverkostoille, jotta ne voisivat räätälöidä mainokset käyttäjän oletettuihin kiinnostuksenkohteisiin. Emme jaa henkilötietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) tällaisten yritysten kanssa, emmekä anna näiden yritysten kerätä henkilötietojasi sivustoltamme. Napsauta tätä, jos haluat lisätietoja evästeidenvaihdosta tai siitä, miten voit nähdä ne aihealueet, jotka liittyvät tietokoneellesi tallennettuihin evästeisiin, ja siitä, miten voit kieltäytyä osallistumasta näihin vaihto-ohjelmiin.

Do-Not-Track-signaalit ja muut vastaavat menetelmät.. Osa verkkoselaimista voi lähettää selaimella käytettäville sivustoille seurannan kieltäviä Do-Not-Track-signaaleja. Tämä toiminto on toteutettu eri tavoin eri verkkoselaimissa, joten aina ei ole selvää, onko tämän signaalin käyttö käyttäjän toivomusten mukaista ja onko käyttäjä edes tietoinen siitä. Johtava internet-standardien määritysorganisaatio käsittelee asiaa parhaillaan ja aikoo määrittää, miten verkkosivustojen tulisi käsitellä tällaisia signaaleja. Me emme toistaiseksi reagoi näihin signaaleihin. Kun lopullinen standardi on laadittu ja hyväksytty, arvioimme signaalien käsittelylogiikan uudelleen.

 

Tämän ilmoituksen muutokset ja yhteystiedot

Tämän tietosuojakäytännön päivitykset

Tähän tietosuojakäytäntöön tehdään tarvittaessa muutoksia muuttuvan lainsäädännön tai tekniikan ja liiketoiminnan kehityksen perusteella. Kun päivitämme tietosuojakäytäntömme, ilmoitamme siitä sinulle asianmukaisesti tekemiemme muutosten merkittävyyden mukaan. Pyydämme suostumustasi tietosuojakäytännön huomattaviin muutoksiin, jos ja kun sovellettava tietosuojalainsäädäntö sitä edellyttää.

Tämän tietosuojakäytännön alussa on merkitty ”edellinen päivitys” kohtaan päivämäärä, jolloin tietosuojakäytäntö on päivitetty edellisen kerran.

Jos sinulla on kysyttävää tämän tietosuojakäytännön muutoksista, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai jäljempänä olevien yhteystietojen avulla.

 

Ota yhteyttä

  • Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta täällä .
  • Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on Expedia, Inc., USA. Voit ottaa rekisterinpitäjään yhteyttä edellä ilmoitettujen yhteystietojen avulla merkitsemällä viestiisi ”att. Rekisterinpitäjä Expedia.”
  • Euroopan unionissa meitä edustaa: WWTE Travel Ltd, Irlanti, johon voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta merkitsemällä viestiin ”att.Tietosuojatiimi: WWTE”  https://www.expedia.fi/service/