Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Autonvuokraus Kemissä

Lapin maakunnan Kemi sijaitsee Perämeren pohjukassa, Kemijoen suistossa ja on osa luonnonkaunista Meri-Lappia. Vuokraa auto Kemissä ja tule paikkakunnalle katsomaan sen suurimpia nähtävyyksiä: Lumilinnaa, jalokivigalleriaa ja jäänmurtaja Sampoa. Niistä riittää kertomista hieman pidemmäksikin aikaa, sen verran mieleenpainuvia ovat elämykset! Meri-Lapissa voit harrastaa hiihtoa ja laskettelua ja jos rohkeutta riittää tarpeeksi, myös avantouintia. Keminmaassa sijaitseva talviurheilukeskus Kalli tarjoaa rinteet laskettelijoille sekä hiihtoladut varusteineen.

Autonvuokraus Kemissä on vaivatonta: Vertaa ensin hinnat ja sitten vuokraa auto. Saavuitpa Kemiin junalla tai lentokoneella Kemi-Tornion lentokentälle, vuokra-auto odottaa sinua määränpäässäsi. Vuokraa auto Expedian kautta ja autosi on aina valmiiksi tankattu etkä maksa yllättäviä lisämaksuja. Myös Oulun, Rovaniemen ja Luulajan lentokentiltä on tänne toimiva jatkoyhteys junalla tai linja-autolla.

Vuokrattuasi auton ota osoitteeksi Mansikkanokankatu 17!

Taatusti ennen kokematon lumielämyslinna nousee joka vuosi Perämeren jäälakeuksien äärelle ja ottaa vieraat lämpimästi vastaan. Kemissä on tehty lumilinna nyt jo yli 20 kertaa. LumiLinna rakennetaan vuosittain joulu-tammikuussa, avajaisia juhlitaan aina tammikuussa ja portit ovat avoinna huhtikuuhun saakka.

Kemi-Tornion lentokentältä ajat vain noin 10 minuuttia otsikon osoitteeseen ja siinä se on kaikessa komeudessaan.

LumiLinnassa sijaitsee LumiHotelli, jonka huoneet on tehty kokonaan lumesta ja jäästä. Raikas, keskimäärin -5°C-asteinen hengitysilma takaa sängyssä makeat arktiset unet. Tätä pitää kokeilla! Hotellin huoneissa on lampaannahalla verhoillut vuoteet ja fleecellä vuoratut makuupussit, joten kylmähän täällä ei tule. Joissakin huoneissa on somisteina myös jääkaiverruksia. Jokaiseen huoneeseen kuuluu jaetun kylpyhuoneen käyttö lämmitetyn lounge-tilan vieressä.

LumiRavintola ja Jääbaari tarjoilevat maittavia elämyksiä toiveidesi mukaan ja LumiLinnan kappelissa voit hiljentyä. Ja voihan täällä viettää vaikka taatusti ikimuistoiset häät.

Kun haluat tietää lisää Kemin Lumilinnasta, ympäri vuoden avoinna oleva LumiLinna-näyttely Sisäsataman vanhassa Tullimakasiinissa esittelee lumi- ja jäärakentamista sekä lumilinnojen historiaa. Esillä on kuvamateriaalia niin Linnalla järjestetyistä tapahtumista, näytelmistä kuin artistivierailuista.

Aja vuokra-autollasi Jalokivigalleriaan

Suomestakin puuhattiin kerran kuningaskuntaa ja kuninkaalle ehdittiin suunnitella jo kruunukin. Historia sai kuitenkin uuden käänteen, mutta kruunu on edelleen olemassa. Vuonna 1912 valmistuneessa tullirakennuksessa toimiva galleria esittelee ainutlaatuisen kokoelman raaka- ja korukiviä eri puolilta maailmaa. Kemin Jalokivigallerian kokoelmiin kuuluu Suomen kuninkaan kruunun lisäksi muun muassa Englannin kuningattaren kruunusta tehty jäljennös sekä yli kolme tuhatta koru- ja jalokiveä.

Vuokra-auto parkkiin ja rohkeasti jäänmurtajalle!

Kemi on kotipaikka myös kuuluisalle Jäänmurtaja Sampolle, joka risteilee talvikaudella. Entinen Suomen valtion jäänmurtaja Sampo tarjoaa ainutlaatuisen risteilykokemuksen Perämerellä. Majesteettisen teräksen, kylmän jään ja meren liitto on kokemuksena ainutlaatuinen. Risteilyyn on mahdollista sisällyttää uinti / kellunta meressä kelluntapuvuissa. Täysin unohtumatonta!

Opastuskierroksella kuullaan paljon mielenkiintoista tietoa jäästä, jäänmurrosta sekä Jäänmurtaja Sampon historiasta. Aikataulun mukaisen risteilyn kesto on neljä tuntia. Jäänmurtajan sesonkiaika alkaa hieman ennen joulua ja kestää noin neljä kuukautta. Risteilyillä käy vuosittain 7 500–12 000 matkailijaa.

Jäänmurtaja Sampon satamapaikka on Ajoksessa, noin 11 km Kemin keskustasta etelään. Laita navigaattoriin osoitteeksi Ajoksentie 680, Kemi ja seuraa Jäänmurtaja Sampo -kylttejä. Tiesitkö muuten aiheeseen liittyen, että Suomi on maailman ainoa maa, jossa kaikki satamat jäätyvät talvella.

Ja jos menohaluja ja elämyshalukkuutta riittää, varaa myös moottorikelkkasafari Jäänmurtaja Sampolle. Safari alkaa safaritalolta, jossa vaihdetaan varusteet: kelkkailuhaalari, sukat, kengät, kintaat, kypärämyssy ja kypärä. Ajo-opastuksen jälkeen safari alkaa ja Jäämurtaja Sampo kohdataan keskellä jääkenttää.

Ja vielä hieman salaperäisempi uutinen. Huhutaan, että itse Joulupukki on perustanut Satamakonttorin Kemin Sisäsatamaan…

Vuokraa Expediasta auto käyttöösi ja ota pohjoiset elämykset haltuusi!

Tutustu kohteeseen Kemi

Tutustu kohteeseen Kemi Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!