Halvat lennot Kemi

Lisätietoja – Kemi

Tietoa Kemistä

Lennot Kemiin

Meri-Lapissa, Perämeren pohjukassa sijaitseva Kemi on tullut tunnetuksi erityisesti suuresta Lumilinnastaan. Ensimmäisen kerran Lumilinna rakennettiin Kemiin vuonna 1996. Siitä lähtien se on toiminut Kemin kaupungin vetonaulana ja kasvattanut suosiotaan turistien keskuudessa ympäri maailman. Myös Guinnessin ennätystenkirja on huomioinut Lumilinnan maailman suurimpana lumilinnana. Linna rakennetaan lumesta ja jäästä, ja se pitää sisällään ravintolan, hotellin ja kappelin, joten Lumilinnassa voi sekä syödä, nukkua että mennä halutessaan naimisiin! Vietä unohtumaton talviloma pohjoisessa Suomessa lumisissa maisemissa ja etsi edulliset lentoliput Kemiin Expedian kattavasta valikoimasta. Jos et kuitenkaan ehdi talvisaikaan vierailemaan Kemissä ja sen lumoavassa Lumilinnassa, voi lumilinnoihin ja niiden rakentamiseen tutustua ympäri vuoden Lumilinna-näyttelyssä.

Meren rannalla sijaitseva Kemi tarjoaa vierailijoilleen sekä talvella että kesällä paljon mahdollisuuksia lähteä risteilemään mitä erilaisimmilla aluksilla. Aiemmin Suomen valtion palveluksessa ollut ja vuonna 1960 rakennettu jäänmurtaja Sampo kuljettaa nykyisin matkailijoita talvikuukausina risteilyille Kemin satamasta. Laivaan tutustumisen lisäksi risteilyllä pääsee näkemään jäänmurtajan tositoimissa. Perämeren aaltoihin pääsee purjehtimaan myös kesäisin. Tällöin risteilyaluksina toimivat perinnelaiva Katariina sekä Perämeren Jähti -niminen alus.

Jos et malta odottaa joulupukin tapaamista jouluaattoon asti tai et halua matkustaa Rovaniemelle saakka, varaa halvat lennot Kemiin! Kemistä löytyy nimittäin Joulupukin Satamakonttori, jossa punanuttu majailee osan viikosta. Satamakonttorissa voi lisäksi osallistua tonttujen merimieskouluun. Monista kiehtovista nähtävyyksistä huolimatta Kemin vierailukohteiden kruununjalokivi on Jalokivigalleria, jossa säilytetään muun muassa Suomen kuninkaalle suunniteltua kruunua sekä jäljennöksiä eurooppalaisten monarkkien jalokiviaarteista.

Halpoja lentoja Kemiin

Kemin lennot laskeutuvat kuuden kilometrin etäisyydellä Kemistä sijaitsevalle Kemi-Tornion lentoasemalle. Vain Helsingistä on tarjolla suoria lentoyhteyksiä Kemiin, mutta muiltakin Suomen lentoasemilta pääsee lentämään Kemiin yhdellä Helsingissä tehtävällä välilaskulla. Vaikka Helsingin ja Kemin välinen etäisyys maantietä pitkin on yli 700 kilometriä, ei lento Kemiin kestä kuin noin puolitoista tuntia. Lentomatka muista kaupungeista Kemiin kestää noin kolmesta tunnista viiteen tuntiin. Finnair tarjoaa Kemiin useita lentoja päivässä sekä ympäri vuoden, joten kaupunkiin voi helposti matkustaa milloin vain. Jos kuitenkin haluat kokea Kemin lumiset nähtävyydet, on loma Kemiin parasta ajoittaa talveen. Lentojen hinnoissa ei ole suurta vaihtelua vuoden mittaan, mutta toisinaan voi olla mahdollista löytää hyviä tarjouksia, joihin kannatta tarttua!

Bussiyhteydet lentoasemalta kaupunkiin eivät ole säännöllisiä, joten matka Kemin keskustaan jatkuu näppärimmin taksin kyydissä. Myös autovuokraamot Kemin lentoasemalla tarjoavat palveluitaan Kemiin saapuville matkalaisille. Hotelleja Kemissä on valittavana useita, mutta jos kaipaat hieman tavanomaisesta poikkeavampaa majoitusta, löytyy siihenkin Kemistä ratkaisu. Eksoottisen yöpymisvaihtoehdon talviaikaan tarjoaa Kemin Lumilinnassa sijaitseva Lumihotelli, joka on rakennettu lumesta ja jossa lämpötila pysyttelee -5 °C:n tuntumassa. Yöt eivät silti ole hyisen kylmiä, vaan makuupussit lämmittävät mukavasti. Samaisen Lumilinnan alueella on toinenkin vaihtoehtoinen yöpymispaikka, Olokolo. Olokoloissa on lasinen katto, jonka läpi voi katsella tähtitaivasta tai jopa hyvällä tuurilla revontulia.

Kemissä riittää talvisia aktiviteetteja

Kemi on monessa mielessä erinomainen lomakohde talvella. Ainutlaatuisen lumilinnan ja jäänmurtajan lisäksi aktiviteettien kirjo hakee vertaistaan. Jäärallissa pistetään lumi pöllyämään jään päällä, ja jääkartingin ajaminen jääradalla on kokemuksena aivan toisenlainen kuin perinteisellä kartingradalla. Kemistä voi lähteä safareille talvisiin maisemiin joko moottorikelkan kyydissä tai huskykoirien vetämissä valjakoissa. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat pistää jalkaansa lumikengät ja lähteä vaellukselle tai revontulia katselemaan. Ja mitäpä loma olisi ilman pilkkiretkeä jäätyneellä merenjäällä kirpeässä pakkassäässä ja talviauringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Usein kysytyt kysymykset

Tietoa lennoista kohteeseen Kemi
KohdelentokenttäKemi
Kohdelentokentän IATA-koodiKEM