Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vuokraa auto Sodankylässä

Keskellä Lappia sijaitseva Sodankylä on matkakohde vailla vertaa. Kaupungissa järjestetään useita kiinnostavia tapahtumia, ja sitä ympäröivät erämaat tarjoavat sellaista rauhaa, jota et ainakaan Etelä-Suomesta tule löytämään. Sinne pääset kuitenkin vain omalla autolla. Jos tarvitset vuokra-auton Sodankylässä, saat sellaisen helpoiten sivustomme kautta. Sivustomme autonvuokraamot eivät peri mitään yllättäviä lisämaksuja. Ainoa yleisehto on, että auto vastaanotetaan ja palautetaan tankki täytettynä.

Miten saan vuokra-auton Sodankylässä

Sodankylän keskustasta katsoen lähin autojen noutopiste sijaitsee sitä lähimmän lentoaseman yhteydessä, eli noin 80 kilometrin päässä sijaitsevassa Kittilässä. Jos olet varannut lennot Sodankylään, myös ne laskeutuvat melko varmasti Kittilän lentoasemalle (KTT), mikä tekee sen yhteydessä palvelevasta noutopisteestä hyvinkin kätevän vaihtoehdon. Lentoasemalta on Sodankylään matkaa noin 80 kilometriä. Kittilän ohella autojen noutopisteitä on Lapissa muun muassa Rovaniemellä. Kun varaat auton etukäteen sivustomme kautta, voit valita itse, mistä noutopisteestä autosi noudat ja myös mihin sen palautat.

Mihin pääsen vuokra-autolla Sodankylästä?

Sodankylästä on melko lyhyt matka useaan eri luonnonpuistoon. Kaupungista on noin tunnin ajomatka pohjoiseen Urho Kekkosen ja Sompion kansallispuistoihin sekä Saariselän tunturialueelle. Sodankylän eteläpuolelta löytyvät puolestaan Pyhä-Luoston kansallispuisto sekä tälle nimensä antaneet tunturit.

Etelä-Suomessa luonnonpuistoja on moneen lähtöön, mutta Sodankylän lähialueella luonnonpuistot ovat poikkeuksetta valtavan kokoisia ja täynnä hengästyttävää kauneutta. Esimerkiksi vuonna 1983 perustetulla Urho Kekkosen kansallispuistolla on kokoa huikeat 2 550 neliökilometriä, joka pitää sisällään tuntureita, suoalueita ja metsäisiä kairoja. Vaellusreittejä alueella on joka lähtöön, päivän-parin lenkeistä aina syvälle erämaahan viikkokausiksi johtaviin reitteihin. Alueen koon ja kauneuden huomioon ottaen ei liene yllätys, että se houkuttelee vaeltajia myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Erityisen paljon heitä saapuu Saksasta ja muualta Keski-Euroopasta sekä tietysti naapurimaistamme Virosta ja Ruotsista.

Moni varaa hotellin Sodankylästä levätäkseen hieman ennen pitkää vaellusta. Tämä onkin hyvä ratkaisu, sillä alueen luonnonpuistoissa ei mukavuuksia ole tarjolla. Myös matkat ovat sitä luokkaa, että varusteet kannattaa tarkistaa melkoisen tarkkaan ennen erämaahan lähtemistä. Vähintään yhtä mukavalta hotelliyö voi toki tuntua myös vaelluksen jälkeen – etenkin lämmin suihku.

Talvella Sodankylässä vierailee ennen kaikkea Lappiin laskettelemaan saapuneita turisteja. Laskettelukeskuksia on kaupungista katsoen jokseenkin kaikissa ilmansuunnissa, joten etenkin hiihtolomien aikaan kauttakulkijoista ei tule pulaa. Etenkin Pyhän ja Luoston tunturit ovat tosin siinä määrin lähellä, että niihin voi kulkea päiviksi myös vuokra-autolla Sodankylästä. Tämä voi olla ihan hyvä vaihtoehto etenkin niille, jotka haluavat yöpyä metsässä sijaitsevan mökin sijaan hieman urbaanimmassa ympäristössä.

Vuokra-autolla Sodankylän elokuvajuhlille ja muihin tapahtumiin

Sodankylän elokuvajuhlat ovat jo pitkään olleet yksi lapin kesän todellisista huipputapahtumista. Niiden ohella Sodankylässä ja sen lähialueella järjestetään kesäaikaan myös useita muita tapahtumia, kuten Tankavaaran kullanhuuhdontakilpailut ja Luosto Classic -musiikkifestivaali. Elokuvajuhlat ovat kuitenkin kiistatta alueen tunnetuin tapahtuma. Niillä vallitsevaa tunnelmaa on vaikea kuvata – se on koettava itse. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tapahtuma on erittäin suosittu. Vaikka moni ei tätä tiedä, useina vuosina paikalle on saapunut peräti lähemmäs 30 000 ihmistä. Koska alueella ei ole majoitusta aivan näin suurelle joukolle, on epäselvää, missä kaikki heistä ovat yöpyneet. Jos suunnitelmissasi on tehdä matka Sodankylään elokuvajuhlien aikaan, kannattaakin tehdä kaikki siihen liittyvät varaukset hyvissä ajoin etukäteen. Helpoiten se onnistuu sivustomme kautta, jolta löydät kaiken tarpeellisen, eli lennot, majoituksen ja auton. Kun varaat kaikki kerralla, voit olla varma, että matkasi elokuvajuhlille onnistuu ilman kommelluksia.

Autonvuokraus kohteessa Sodankylä: usein kysytyt kysymykset

Mikä on halvin autonvuokrauksen hinta kohteessa Sodankylä?

Viimeisen 7 päivän aikana kohteen Sodankylä halvin autonvuokrauksen hinta on ollut .

Mitä autonvuokraus maksaa keskimäärin kohteessa Sodankylä?

Autonvuokraus maksaa kohteessa Sodankylä keskimäärin .

Miksi auto kannattaa vuokrata Expedian kautta?

Kun vuokraat auton Expedian kautta, voit vertailla helposti suosituimpien autovuokraamoiden tarjontaa ja valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Auton vuokraamisesta Expedian kautta ei aiheudu lisä- tai peruutusmaksuja.

Miten vuokraan auton Expedian kautta?

Voit vuokrata auton Expedian kautta joko verkossa tai puhelimitse. Maksuehdoista riippuen autonvuokraus maksetaan joko varauksen yhteydessä tai myöhemmin. Maksuehto ilmoitetaan varauksen tekemisen yhteydessä. Jos haluat kerätä varauksesta Expedia Rewards -pisteitä, kirjaudu tilillesi ennen varauksen tekoa tai luo tili maksusivulla.

Aiheutuuko autonvuokrauksen peruuttamisesta lisäkustannuksia?

Olet useimmiten oikeutettu täyteen hyvitykseen riippumatta siitä, milloin peruutat Expedian kautta varaamasi autonvuokrauksen. Kaikkia etukäteen maksettuja varauksia ei kuitenkaan hyvitetä. Tarkista ehdot matkasuunnitelmastasi. Jos olet oikeutettu hyvitykseen, sinun on peruutettava varaus viimeistään kuusi tuntia ennen auton noutoaikaa saadaksesi hyvityksen. Jos palautat etukäteen maksamasi vuokra-auton ennen vuokra-ajan päättymistä, et saa hyvitystä käyttämättä jääneestä ajasta.

Miten voin peruuttaa varaamani autonvuokrauksen Expedian kautta?

Jos haluat peruuttaa varaamasi autonvuokrauksen, kirjaudu sisään tai anna sähköpostiosoitteesi ja matkasuunnitelmasi numero. Valitse sitten Etsi matkasuunnitelma. Valitse Hallitse varauksia -kohdasta Peruuta varaus ja sitten PERUUTA TÄMÄ VARAUS. Useimmat etukäteen maksetuista vuokra-autovarauksista eivät ole hyvitettäviä. Etukäteen maksetut varaukset on peruutettava viimeistään kuusi tuntia ennen auton noutoaikaa, jotta saat täyden hyvityksen. Jos haluat muuttaa tai peruuttaa osana matkavarausta tekemäsi autonvuokrauksen, ota yhteyttä Expediaan.

Kannattaako vuokra-auto varata etukäteen verkossa vai vasta kohteessa Sodankylä?

Kun varaat vuokra-auton etukäteen Expedian kautta, saat varmasti juuri haluamasi tyyppisen auton. Voit myös vertailla eri tarjouksia ja lisäpalveluita etukäteen varmistaaksesi parhaan tarjouksen. Saapuessasi perille riittää, että noudat avaimet ja pääset liikkeelle saman tien. Sinun ei tarvitse alkaa etsiä sopivaa vuokraamoa tai perehtyä ehtoihin ja rajoituksiin vuokraamossa. Tämä säästää sinulta paljon vaivaa.

Mikä vakuutus minun kannattaa valita vuokra-autooni?

Kattava vakuutus on hyvä valinta epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi. Näin voit nauttia matkastasi huoletta ja tutustua kohteeseen vuokra-auton kyydissä.

Pitääkö minun maksaa autonvuokraus etukäteen?

Tarjoamme pari eri vaihtoehtoa autonvuokrauksen maksamiseen. Lue lisää ja katso, mikä niistä on paras vaihtoehto sinulle. Varaa nyt, maksa nyt Tässä vaihtoehdossa maksat autonvuokrauksen etukäteen varaamisen yhteydessä. Tarvitset maksamiseen luottokortin, ja voit käyttää Expedia Rewards -pisteitä varausmaksun maksamiseen joko osittain tai kokonaan. Jotkin autovuokraamot hyväksyvät maksuvälineeksi pankkikortin, mutta kuljettajan on silti esitettävä voimassa oleva luottokortti auton noudon yhteydessä vakuusmaksun veloittamiseksi. Varaa nyt, maksa myöhemmin Tässä vaihtoehdossa voit varata vuokra-auton ilman, että sitä tarvitsee maksaa etukäteen. Autonvuokraus maksetaan luottokortilla auton noudon yhteydessä. Kortille tehdään myös vakuusmaksun suuruinen katevaraus.

Mitä minun on huomioitava autonvuokrauksen yhteydessä?

Kun noudat vuokra-auton, tarkista onko autossa naarmuja tai lommoja. Tarkasta auto huolellisesti, kirjaa ylös mahdolliset vauriot ja ilmoita niistä vuokraamon edustajalle ennen kuin lähdet ajamaan.

Mistä löydän autovuokraamoita kohteessa Sodankylä?

Autovuokraamot sijaitsevat yleensä lentokentillä ja kaupunkien keskustoissa.

Tutustu kohteeseen Sodankylä

Tutustu kohteeseen Sodankylä Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!