Halvat lennot Lappeenranta

Lisätietoja – Lappeenranta

Tietoa Lappeenrannasta

Lennot Lappeenrantaan

Saimaan eteläisellä rannalla sijaitsee viihtyisä Lappeenrannan kaupunki. Lento Lappeenrantaan vie sinut viettämään aktiivista lomaa monien urheilulajien parissa, kaupunkilomaa ostoksineen ja ravintolaillallisineen tai rentouttavaa lomaa alueen kylpylässä. Kokoa itsellesi sopivin pakettimatka Lappeenrantaan ja lähde nauttimaan Etelä-Karjalan elämyksistä! Halvat lennot Lappeenrantaan löydät helposti Expedian sivujen hakukoneella.

Lappeenranta on vuosisatojen ajan sijainnut keskeisellä paikalla rajalinjojen tuntumassa ja saanut vaikutteita sekä itäisestä että läntisestä kulttuurista. Alue on ollut välillä niin ruotsalaisten kuin venäläistenkin hallussa. Rajan läheisyys näkyy myös siinä, että toisen maailmansodan aikana Lappeenrannan läheisyyteen rakennettiin Salpalinjan puolustuslinja, jonka betonikorsuihin ja taisteluhautoihin voi tutustua retkeilyreittejä pitkin.

Lappeenrannan historiaan pääsee parhaiten tutustumaan Lappeenrannan linnoituksen alueella. Rakennukset ovat peräisin 1700- ja 1800-luvuilta. Linnoituksessa sijaitsee laaja kirjo erilaisia museoita aina Etelä-Karjalan museosta taidemuseoon ja Ratsuväkimuseoon. Museovierailujen ohella voit linnoituksessa käydä lukuisissa pikkupuodeissa matkamuisto-ostoksilla tai kahviloissa. Alueen historiaa valottavat myös lentoaseman lähellä sijaitseva Karjalan ilmailumuseo sekä Saimaan kanavan rakentamisen vaiheista kertova museo. Lappeenrannan historiallisiin nähtävyyksiin lukeutuu lisäksi 1800-luvulla rakennettu puinen raatihuone.

Halpoja lentoja Lappeenrantaan

Lappeenrannan lennot saapuvat Lappeenrannan omalle lentoasemalle, joka sijaitsee vain noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kenttä valmistui vuonna 1918 ja on näin ollen vanhin edelleen käytössä oleva kenttä Suomessa. Lappeenrannan lentoasemalta on hyvät yhteydet kaupunkiin. Majoituspaikkasi tavoittamiseksi voit turvautua joko paikallisbusseihin, taksiin tai lyhyen matkan ansiosta kulkea kävellen keskustaan. Myös autonvuokraus Lappeenrannasta onnistuu. Vuokra-autolla pääsee myös kätevästi matkustamaan pidemmällekin, sillä Lappeenranta on kuntaliitosten myötä laajentunut ja osa matkailukohteista sijaitsee kauempana kaupungin keskustasta.

Lappeenrannan lentoasemalta lennetään lomalentoja Euroopan eri kohteisiin ja takaisin Lappeenrantaan, mutta Suomen sisäisiä lentoja Lappeenrantaan ei ole tällä hetkellä tarjolla. Jos haluat matkustaa Suomen sisällä Lappeenrantaan, on silloin turvauduttava muihin kulkuneuvoihin. Esimerkiksi Helsingistä pääsee nopeasti junalla perille Lappeenrantaan. Etelänlomaan voi kuitenkin näppärästi yhdistää vierailun Lappeenrantaan ja valita sellaisen paluulennon, joka laskeutuu Lappeenrantaan. Näin lomasi jatkuu vielä koto-Suomen kamaralla Etelä-Karjalan maisemissa.

Risteilyjä Saimaan saaristoon sekä monenlaisia aktiviteetteja

Lappeenrannassa viihtyy koko perhe monipuolisten aktiviteettien parissa niin kesällä kuin talvellakin. Seikkailupuistoissa voi kiipeillä pitkin erilaisia reittejä metsän siimeksessä tai huonommalla säällä siirtyä HopLopin ja Angry Birds -aktiviteettipuiston kaltaisiin sisäseikkailupuistoihin. Paikallinen laskettelukeskus Myllymäki monine rinteineen ja hiihtolatuineen kutsuu talvisin matkailijoita luokseen. Kesällä taasen sukset vaihdetaan uimahousuihin ja -pukuihin ja riennetään Lappeenrannan uimarannoille pulikoimaan Saimaan aaltoihin. Lappeenrannasta löytyy myös golfkenttä ja penkkiurheilun ystävät voivat käydä seuraamassa paikallisen jääkiekkojoukkueen Saimaan Pallon eli SaiPan otteluita.

Lappeenrannan satama on vilkas ja monipuolinen paikka, jossa tapahtumia riittää. Satamatorilla järjestetään kesäisin konsertteja sekä muita tapahtumia ja markkinoita. Satamatorilla nälän saa karkotettua maistamalla suussa sulavia paikallisia herkkuja, kuten kuuluisia Vety- ja Atomi-lihapiirakoita. Kesällä satamaan rakennetaan lisäksi Suomen suurin hiekkalinna, jonka teema vaihtelee vuosittain. Talvella taasen satama muuntautuu kaupunkilaisten luistelukentäksi. Lappeenrannan satama toimii myös lähtöpaikkana Saimaan saaristoon suuntautuville risteilyille. Saimaan saariston ohella Lappeenrannasta voi risteillä pitkin Saimaan kanavaa aina Venäjän puolelle Viipuriin asti.

Runsaiden aktiviteettien sekä nähtävyyksien ansiosta Lappeenranta on oiva lomakohde vuodenajoista riippumatta. Hyviä lentotarjouksia kannattaa aina seurata, jotta voi varmistaa itselleen ja matkaseurueelleen halvat lentoliput Lappeenrantaan. Lappeenrannassa on kaiken muun ohella erittäin monipuolinen majoitustarjonta. Saimaan rannalla kun ollaan, tarjolla on mökkimajoitusta, loma-asuntoja, maatilamajoitusta ja leirintäaluetta. Yöpyminen Lappeenrannassa onnistuu tietenkin myös hotellissa, joita löytyy aivan Lappeenrannan keskustastakin.

Usein kysytyt kysymykset