Halvat lennot Pori

Lisätietoja – Pori

Tietoja Porista

Lennot Poriin

Pori sijaitsee Satakunnassa Länsi-Suomessa. Kunnan alueella asuu reilut 80 tuhatta ihmistä, ja se on Satakunnan maakuntakeskus. Pori on tunnettu muun muassa jazzfestivaalistaan ja Yyterin hiekkarannoista, mutta kaupunki itsessään tarjoaa myös paljon nähtävää, kuten Kokemäenjoen rannat ja Kirjurinluodon puistot. Porissa on pieni lentoasema, johon lennetään muutamia lentoja päivässä, mutta aseman lentoyhteydet voivat muuttua pienien matkustajamäärien vuoksi nopeasti ja useasti. Tätä kirjoitettaessa esimerkiksi suoria yhteyksiä Helsinki-Vantaan ja Porin välillä ei ole, mutta aiemmin niitä on ollut ja tulevaisuudessa niitä saatetaan tarjota uudelleen. Sama koskee yhteyksiä Lappiin. Porista on myös ollut lentoja Tukholmaan ja Kokkolaan. Itä- ja Pohjois-Suomesta lentävät voivat lentää esimerkiksi Tampereen lentoasemalle ja jatkaa sieltä autolla tai joukkoliikennevälineillä Poriin. Sesonkiaikoina, kuten Pori Jazzin aikaan, tarjolla voi myös olla charter-lentoja. Oli miten oli, Expedian kautta löydät parhaat lennot.

Porin pieni lentoasema palvelee muutamaa kymmentä tuhatta matkustajaa vuosittain. Se sijaitsee aivan kaupungin kupeessa noin kilometrin päässä rautatieasemalta ja kahden kilometrin päässä linja-autoasemalta sekä keskustasta. Porin paikallisliikenteen linjat eivät kulje lentoasemalle, joten keskustaan on jatkettava muilla tavoin.

Porin lentojen hinnat pyörivät suunnilleen samoissa lukemissa ympäri vuoden. Yleisesti ottaen kannattaa kuitenkin valita lennot viikon keskelle ja tehdä varaus ajoissa. Pori Jazzin ja muiden tapahtumien aikana lentoja voi olla enemmän, mutta toisaalta matkustajiakin on paljon enemmän, joten paikan varmistamiseksi kannattaa olla vielä hieman aiemmin liikkeellä.

Pori on keskisuuri suomalainen kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Kuten muuallakin Suomessa, suurin osa tapahtumista järjestetään kesällä. Kesää puoltaa myös se, että Yyterin kuuluisat hiekkarannat sijaitsevat aivan Porin kupeessa, Kirjurinluodon kaunista puistoa ja jokimaisemaa unohtamatta.

Lentäminen muualta Suomesta Poriin

Porin lentoasemalle on vain vähän lentoja, joten lentämistä Tampereelle tai jopa Turkuun kannattaa harkita. Voimassa oleva matkustusasiakirja vaaditaan myös Suomen sisäisillä lennoilla. Pohjoismaiden kansalaisille matkustusasiakirjaksi kelpaa passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti. Alle 16-vuotiaat lapset eivät vanhempiensa seurassa matkustaessaan tarvitse matkustusasiakirjaa. Ennen lentoa kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko vaatimuksiin tullut muutoksia.

Lennot Porin lentoasemalle

Porin lentoasema on pieni, eikä sinne ole paljon lentoja. Tätä kirjoitettaessa säännöllisiä yhteyksiä on vain kaksi. Asema sijaitsee vain parin kilometrin päässä Porin keskustasta, mutta sinne ei ole paikallisbussiyhteyksiä. Lyhyen välimatkan ansiosta taksilla pääsee kuitenkin suhteellisen edullisesti keskustaan. Aseman edustalta voi myös vuokrata auton. Aseman vieressä kulkevaa kakkostietä pitkin pääsee suoraan Yyterin hiekkarannoille, minkä lisäksi myös keskusta on helposti saavutettavissa.

Lennot Tampereen lentoasemalle

Mikäli lentoa suoraan Poriin ei löydy, toinen vaihtoehto on lentää Tampere-Pirkkalan lentoasemalle ja jatkaa sieltä Poriin. Autolla valtatietä 11 pitkin Tampereen ja Porin välinen matka kestää noin puolitoista tuntia. Tampereen lentoasemalla on monien autonvuokrausyritysten toimipisteet. On myös mahdollista ottaa paikallisbussi Tampereen keskustaan ja jatkaa sieltä joko linja-autolla tai junalla Poriin.

Käy Expedian sivulla ja varaa Porin lennot jo tänään. Samalla voit varata myös huoneen joko Porin keskustasta tai vaikkapa Yyteristä. Lyhyiden välimatkojen ja hyvien kulkuyhteyksien vuoksi myös auton vuokraaminen kannattaa. Sekin hoituu helposti Expedian kautta!

Usein kysytyt kysymykset