Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Autonvuokraus Hangossa

Vuokraa auto Hangossa

Hieman alle 10 000 asukkaan Hanko on Suomen eteläisin kaupunki. Se sijaitsee Hankoniemen kärjessä, ja sitä ympäröi kolmelta suunnalta meri. Ei siis ole mikään ihme, että kaupunki tunnetaan nimenomaan merellisestä tunnelmastaan ja hiekkarannoistaan, joita kaupungissa onkin yli 30 kilometriä. Idyllinen pikkukaupungin tunnelma herää henkiin varsinkin kesäisin, kun kaupungin ravintoloiden määrä kaksinkertaistuu ja tapahtumat valtaavat merenranta-alueen.

Hangon keskusta on kaunis mutta pienehkö. Eniten Hangon lomasta saa irti, kun vuokraa auton ja lähtee omatoimisesti tutustumaan Hangonniemen historiaan, hiekkarantoihin ja majoitustarjontaan. Tunnelmallinen hankolainen majoitusvaihto on perinteinen huvila. Kaupungissa voi kuitenkin yöpyä myös hotellilaivassa tai vaikkapa neljän kilometrin päässä Hankoniemen pohjoisrannalla sijaitsevalla Hopeahietikon leirintäalueella. Kaikkiin majoituskohteisiin on helppo ja nopea ajaa vuokra-autolla. Päivisin pirssillä pääsee kätevästi uimarannalle tai tutkimaan Neuvostoliiton sotilastukikohta-ajalta peräisin olevia juoksuhautoja, bunkkereita ja tykkiasemia.

Parhaille uimarannoille autovuokraamon kautta

Hanko on Suomen aurinkoisin paikka, ja sillä on huimat 130 kilometriä rantaviivaa. Tämä on täydellisen kesäpäivän resepti: vuokraa auto Expedian kautta, valitse hiekkarantasi tai kalliopoukamasi ja suuntaa nauttimaan. Äläkä turhaan kanna huolta siitä, että autonvuokrauksesta koituisi yllättäviä lisämaksuja – käyttämämme autovuokraamot Hangossa tarjoavat vuokra-autot aina edulliseen hintaan ja reilua polttoainekäytäntöä noudattaen.

Jos haluat ottaa aurinkoa omassa rauhassasi, hyppää vuokra-autosi kyytiin ja etsi itsellesi rantakallioiden sokkeloista oma poukama, jossa seuranasi ovat vain meri ja upea luonto. Hiekkarantojen ystäville Hangosta löytyy niin ikään yksi toistansa upeampia auringonottokohteita. Hangonkylän rannalla on kaksi uimakoppia, joista toinen on esteetön, sekä esteetön laituri. Lapsiperheiden suosikki on matalavesinen Plagenin uimaranta, jolta löytyy lisäksi leikkipaikka, lentopallokenttä ja aina yhtä jännittävä, noin puolen metrin syvyisessä vedessä seisova vesikaruselli. Ranta on hyvin varusteltu kymmenellä uimakopilla, wc:llä ja rantakahvilalla.

Iltapäivän auringosta pääsee nauttimaan esimerkiksi Saktiksen uimarannalla niemen läntisessä päässä, ja iltauinti auringonlaskua ihaillen onnistuu Silversandin pienellä rannalla niemen pohjoisosassa. Kauneinta luontoa pääsee ihailemaan Bellevuen rannalla Kolalahdella, joka on muiden hiekkarantojen tavoin vain muutaman minuutin ajomatkan päässä Hangon keskustasta.

Merellisiä kokemuksia autonvuokraajalle

Tulliniemi on Suomen mantereen uloin merenpäällinen osa, ja sen ranta on tuulisuutensa ansiosta varsinkin vesiurheiluystävien suosiossa. Tulliniemeen on helppo tulla vuokra-autolla. Rannan alkupäässä vapaasataman tuloportin edustalla on pysäköintialue, jonka alapuoleinen ranta on varattu uimareille. Nopeasti syvenevällä rannalla uidessa on kuitenkin pidettävä varansa, sillä virtaukset voivat olla alueella välillä koviakin. Muu osa rannasta soveltuu niin purjelautailuun kuin leijalautailuunkin. Tulliniemen uimarannan läntisin osa on naturistiranta.

Purje- ja leijalautailun lisäksi Hangossa voi auton vuokraamalla kokeilla vaikkapa kajakki- tai kanoottiretkeä, avantouintia, sukellusta, purjehdusta tai kalastusta. Meren ja saariston tunnelma on koettavissa myös Tulliniemen luontopolulla, joka vie vierailijansa Suomen eteläisimpään kärkeen. Avomeren äärellä sijaitseva Uddskatan suorastaa huokuu ulkosaariston tunnelmaa ja valoa. Lähes seitsemän kilometriä pitkän luontopolun varrelta löytyy 15 infotaulua, jotka kertovat vierailijoille alueen luonnosta sekä merenkulkuun ja sotahistoriaan liittyvästä perinnöstä. Koska luontopolku kulkee luonnonsuojelualueella, liikkuminen on sallittua ainoastaan merkityillä poluilla.

Autonvuokraus Hangossa avaa ruokaparatiisin portit

Hanko on tyypillinen kesälomanviettopaikka, mutta sen ravintolatarjonta on aivan muuta kuin turistikohteissa yleensä. Ruoka ei täällä ole kallista, eikä sen puoleen pahaakaan. Itse asiassa hyviä ravintoloita ja kahviloita on Hangossa niin runsaasti, ettei niitä tahdo keretä muutaman päivän lomalla edes kokemaan.

Monet varsin kelvoista ravintoloista sijaitsevat keskustan alueella, muun muassa Itäsatamaan kunnostetuissa vanhoissa makasiineissa. Kun alla on vuokra-auto, ydinkeskustasta kannattaa kuitenkin poiketa kauemmaksikin. Esimerkiksi Hangonkylän satamasta löytyy erinomainen kalaravintola ja Hangon seudulta useita ravintoloita, joissa tarjotaan kotitekoista ja vastuullista lähiruokaa.

Tutustu kohteeseen Hanko

Tutustu kohteeseen Hanko Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!