Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Tutustu kohteeseen Lapua

Tutustu kohteeseen Lapua Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Auton vuokraus Lapualla

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Lapua on mielenkiintoinen historian kyllästämä kaupunki, jossa riittää tekemistä ja näkemistä pidemmällekin lomalle. Vuokraa auto Lapualla ja pääset tutustumaan kaupungin ja sen lähialueiden mielenkiintoisiin nähtävyyksiin helposti oman aikataulusi mukaan. Kun valitset luotettavan autonvuokrausyhtiön Expedian kautta jo ennen matkaa, ei sinulle koidu yllättäviä lisämaksuja enää lomasi lopuksi.

Matkustaminen Lapualle

Matka Lapualle onnistuu mukavasti kulkemalla esimerkiksi Seinäjoen kautta, jonne on hyvät juna- ja linja-autoyhteydet eri puolilta Suomea. Lähimmäksi saapuvat lennot Lapualle laskeutuvat Vaasaan, jonne on noin 75 kilometrin matka Lapuan keskustasta. Autonvuokraus Lapualla matkustaessa onkin erityisen hyvä vaihtoehto, jos saavut paikalle lentäen tai junalla ja haluat tutustua matkallasi enemmän kaupungin ja sen lähialueiden tarjontaan.

Vuokra-autoilua Lapualla

Lähimmät autovuokraamot Lapualta sijaitsevat noin 26 kilometrin päässä Seinäjoella. Mikäli olet saapumassa Lapualle esimerkiksi junalla tai linja-autolla muualta Suomesta, kannattaa matka suunnata Seinäjoelle, josta voit kätevästi jatkaa vuokra-autolla Lapualle. Jos saavut lentäen Vaasan lentoasemalle, kannattaa sinun tietysti vuokrata auto jo lentoasemalta ja pääset kulkemaan esimerkiksi hotellillesi Lapualle helposti oman aikataulusi mukaan. Expedian avulla teet helposti autonvuokrausvertailua Lapuan-matkallesi ja löydät myös mahdolliset voimassa olevat tarjoukset vuokra-autoista.

Autoilu on helppoa ja sujuvaa Lapualla, eikä ruuhkia juuri pääse syntymään edes kaupungin ydinkeskustan alueella. Autoilu on kuitenkin Lapualla suosittua, joten päiväsaikaan keskusta-alueelta voi olla hankala löytää vapaita parkkipaikkoja. Autoillessa kannattaa olla varsin tarkkana, sillä pienten paikkakuntien tapaan Lapualla ei juurikaan ole liikennevaloja. Muiden kuin Suomen kansalaisten tulee huomioida, että lain mukaan Suomessa autoa kuljettamaan ovat oikeutettuja vain yli 18-vuotiaat henkilöt, joilla on mukanaan joko EU- tai ETA-valtioissa tai vaihtoehtoisesti Geneven tai Wienin liikennesopimusvaltioissa myönnetty ajokortti.

Mielenkiintoisten nähtävyyksien Lapua

Lapua on erityisesti historiasta kiinnostuneiden matkailijoiden unelmakohde, sillä kaupunkiin sijoittuu useita merkityksellisiä tapahtumia Suomen historiassa. Vuokraa auto Lapualla matkustaessasi ja voit kätevästi tutkia kaupungin nähtävyyksiä huolehtimatta julkisen liikenteen aikatauluista. Erityisen mielenkiintoiset historialliset nähtävyydet liittyvät vuosien 1929–1932 välillä vaikuttaneeseen oikeistolaiseen Lapuan liikkeeseen sekä aikaisempiin alueella käytyihin sodan aikaisiin tapahtumiin. Lapuan keskusta-alueelta löytyvät esimerkiksi Lapuan liikkeen johtohahmon Vihtori Kosolan kotitalo sekä Lapuan liikkeen museo. Ränkimäen talomuseossa pääsee tutustumaan 1800-luvun talonpoikaiselämään Lapualla. Valokuvataiteesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla Kulttuurikeskus Lapuan Vanhassa Paukussa, josta löytyy muun muassa Pyhälahden valokuvaamomuseon perusnäyttely. Luontomatkailijoita Lapuan alueella kiinnostaa esimerkiksi Simpsiön harju, josta löytyy kolme luontopolkua sekä talvisin auki oleva hiihtokeskus. Alueelle on helppo saapua autolla, ja polkujen lähtöpisteet sijaitsevat alueen reunoilla olevilla kahdella parkkipaikalla.

Autoillen Lapuan lähiseuduilla

Etelä-Pohjanmaalta löytyy paljon tutkittavaa, mikäli loman aikana ehtii kiertämään läpi kaikki Lapualta löytyvät nähtävyydet. Lapualta autolla matkustaen on suurimmalle osalle Etelä-Pohjanmaan nähtävyyksistä helppo tehdä mukavia päivämatkoja. Suuremman kaupungin palveluita kaipaavalle läheltä löytyvät sekä Seinäjoki että Vaasa, joista kummastakin löytyy paljon erilaisia museoita ja kulttuuritapahtumia kierreltäviksi. Ostoksia voi tehdä myös esimerkiksi noin 70 kilometrin päässä Lapuan keskustasta sijaitsevassa kuuluisassa Tuurin kyläkaupassa. Hauskalle päivämatkalle Lapualta voi lähteä myös erityisesti lapsia kiinnostavaan Ähtärin eläinpuistoon, jonne on matkaa noin 95 kilometriä. Lapsia ilahduttaa varmasti myös matka noin 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Power Park -huvipuistoon. Luonnossa liikkumisesta pitäville Etelä-Pohjanmaalta löytyy paljon hienoja ja omaleimaisia alueita mukavan automatkan päässä Lapualta. Esimerkiksi noin 110 kilometrin päässä Lapualta on mahdollista tutustua kauniin suoluonnon lintukeitaaseen Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa.