Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Tutustu kohteeseen Kauhava

Tutustu kohteeseen Kauhava Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Autonvuokraus Kauhava

Vuokraa auto Kauhavalta ja tutustu Pohjanmaahan omaan tahtiisi

Kauhava on Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva reilun 16 000 tuhannen asukkaan kaupunki. Kauhava tunnetaan alueella aikoinaan vaikuttaneista häjyistä eli puukkojunkkareista sekä nykyisin varsinkin sen läheisyydessä sijaitsevasta suositusta Powerpark-huvivaltiosta. Kauhavalla on myös suosittu Härmän kylpylä, jonka yhteydessä toimii golfkenttä.

Kauhavaan ja sen ympäristöön tutustuminen on helppoa ja mukavaa, kun vuokraat auton Kauhavalta. Expedia toimii yhteistyössä useiden alueella toimivien autovuokraamojen kanssa ja tarjoaa käyttöösi paitsi helpon vuokra-auton varauksen, myös reilun polttoainekäytännön. Kun vuokra-auto noudetaan ja palautetaan aina tankki täynnä, kaikki ovat tyytyväisiä, eikä autonvuokraajalle kerry mitään yllättäviä lisämaksuja.

Kun vuokraat auton, myös yöpyminen Kauhavalla on joustavampaa. Suuntasitpa viettämään yösi leirintäalueelle, metsämökkiin tai hotelliin, vuokra-auto kuljettaa sinut ja matkaseurueesi näppärästi majoituksesta Kauhavan keskustaan ja muihin kiinnostaviin vierailukohteisiin. Kauhavalta käsin voit hyvin vierailla myös vaikkapa Seinäjoella tai Vaasassa, joista löytyy myös lentoasemat: Kauhavalle lentoja ei tehdä. Löydä oma vuokra-autosi yhteistyökumppaniemme kattavasta tarjonnasta, valitse juuri sinulle sopivat nouto- ja palautusajat ja suunnittele ikimuistoinen loma Kauhavan seudulla!

Vuokra-autoile Kauhavalla häjyjen jalanjäljissä

Kauhava naapurikuntineen oli aikoinaan yksi häjyjen tärkeimmistä toiminta-alueista. Nykyään häjyihin, puukkojunkkereihin ja muuhun alueen historiaan pääsee tutustumaan esimerkiksi Ylihärmän ja Alahärmän kotiseutumuseoissa, jotka sijaitsevat kumpikin vain lyhyen ajomatkan päässä Kauhavan keskustasta.

Ylihärmän keskustan läheisyydessä Ilomäellä sijaitsevassa Ylihärmän kotiseutumuseossa esitellään härmäläistä historiaa ja elämää muun muassa käsityöläisperinteen ja puukonvalmistuksen kautta. Lisäksi näytteillä on kuuluisan häjyn Rannanjärven Antin kahleet. Toinen kuuluisan Antin, Antti Isotalon, kahleet löytyvät Alahärmän kotiseutumuseosta, jossa häjyjen aikakautta esitellään laajemminkin. Lisäksi esillä on muun muassa vanhoja leluja, lääkepulloja ja maataloustyökaluja.

Autovuokraamosta lyhintä reittiä hauskanpitoon

Kauhavalla ei pääse tylsyys iskemään, sillä Suomen suurin vapaa-ajankeskus, huvivaltio PowerPark, sijaitsee vain 25 kilometrin päässä kaupungista. PowerPark on monipuolinen lomakohde, joka pitää sisällään muun muassa huvipuiston, karting-radan ja sisäkarting-hallin, ratsastuskeskuksen ja elämyksellisen 5D-elokuvatatterin. Vapaa-ajankeskuksessa on kattavasti tekemistä kaikenikäisille, ja alueella voi myös yöpyä hotellissa, viihtyisällä leirintäalueella tai tunnelmallisissa mökeissä.

PowerParkiin vuokra-autolla ajettaessa kannattaa ottaa huomioon, että uudehko Puistotie, jonka varrella vapaa-ajankeskus virallisesti sijaitsee, ei ehkä näy vielä kaikissa GPS-palveluissa. Osoitteella Jorma Lillbackantie 1 pääsee turvallisemmin perille. Alueella on joitakin maksuttomia pysäköintialueita, joista on lyhyt kävelymatka huvipuistoon. Muilla alueilla pysäköinti on maksullista.

Vuokra-autolla päiväreissulle lähikaupunkiin

Kauhavan lähistöltä löytyy useita mielenkiintoisia matkakohteita ja kaupunkeja, joissa voi piipahtaa vuokra-autolla vaikkapa päiväseltään. Seinäjoelle on Kauhavalta matkaa vain noin 40 kilometriä, joten perille pääsee jo reilussa puolessa tunnissa. Paikanpäällä voi käydä ihailemassa Seinäjoen keskustassa sijaitsevaa viiden Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen kokonaisuutta tai suunnata vaikkapa toiseen hauskanpidosta tunnettuun kohteeseen, Duudsonit Activity Parkiin. Seinäjoen historiaan taas voi tutustua esimerkiksi Törnävän kartanopuiston museoalueella ja Törnävänsaaressa, jotka sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta.

Vaasaan Kauhavalta ajaa noin tunnissa. Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa olostaan voi nauttia vaikkapa Tropiclandia-vesipuiston uima-altaissa ja vesiliukumäissä, Stundarsin museo- ja kulttuurikeskuksen vanhoihin rakennuksiin tutustuen tai Vaasan historiallisessa kauppahallissa herkutellen. Lisäksi Vaasassa on kaunis rannikko ja saaristo, johon voi niin ikään hurauttaa tutustumaan vuokra-autolla. Kun vuokraat auton Kauhavalta, voit tutustua koko Pohjanmaahan omaan tahtiisi julkisen liikenteen aikatauluista välittämättä. Katso Expedian kanssa yhteistyössä toimivien autovuokraamojen hinnat, vertaile vuokra-autoja ja varaa oma menopelisi helposti ja turvallisesti Expedian kautta niin lomasi onnistuu varmasti!