Halvat lennot Helsinki

Halvimmat lennot kohteeseen Helsinki

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 28 € yhdensuuntaisille lennoille ja 64 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air Shuttle
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa

Lisätietoja – Helsinki

Tietoja Helsingistä

Lennot Helsinkiin

Helsinki on Suomen pääkaupunki, suurin kaupunki ja samalla yksi maan suosituimmista ja monipuolisimmista matkakohteista. Kaupunki tarjoaa niin suurkaupungin sykettä kuin täyttä luonnonrauhaakin – esimerkiksi kauppatorin vilinästä voi siirtyä nopeasti lautalla Suomenlinnan kauniisiin maisemiin. Helsingin pohjoispuolella sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasema, jolle on säännöllisiä suoria lentoja käytännössä kaikilta suomalaisilta reittilentoja tarjoavilta lentoasemilta, esimerkiksi Oulun ja Kuopion lentoasemilta. Jos mielesi tekee kohti Itämeren helmeä, käy Expedian sivuilla ja varaa lennot jo tänään.

Kotimaan lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta lentävät etenkin Finnair ja Flybe, kausittaisesti myös jotkin muut lentoyhtiöt, kuten SAS. Koska Helsinki on Suomen pääkaupunki, lentoasema toimii myös koko maan ensisijaisena porttina maailmalle, minkä vuoksi asema on paljon Suomen muita asemia suurempi. Tämä pitää ottaa huomioon lentoasemalle siirryttäessä, sillä vilkkaan liikenteen ja jonojen vuoksi kentälle siirtymiseen ja turvatarkastuksiin voi mennä huomattavasti kauemmin kuin muilla suomalaisilla asemilla.

Suomessa Helsinki tunnetaan etenkin kesäkohteena, mutta kaupunki vastaanottaa kuitenkin tasaisesti matkustajia ympäri vuoden. Kesällä, joulun aikaan ja koulujen loma-aikoina lentoliput saattavat olla hieman kalliimpia ja koneet täydempiä, mutta olemalla ajoissa liikkeellä edullisten vaihtoehtojen löytäminen haluamilleen päiville ei ole vaikeaa.

Helsinki on Suomen pääkaupunki ja suurin kaupunki. Kaupungin alueella on lukuisia museoita, kansainvälisiä ravintoloita ja suomalaisen arkkitehtuurin helmiä, perisuomalaista kulttuuria ja Itämerta unohtamatta. Helsingissä käyntiin voi yhdistää helposti myös laivamatkan Tallinnaan tai vaikka junamatkan Pietariin.

Lentäminen muualta Suomesta Helsinkiin

Suorat lennot Pohjois-Suomesta Helsinkiin kestävät noin puolitoista tuntia. Etelämmästä lennettäessä lentoaika on alle tunnin. Suomen sisäisilläkin lennoilla tarvitaan jonkinlainen matkustusasiakirja. Finnairin lennoilla Suomen ja Pohjoismaiden kansalaisilta hyväksytään passi, kuvallinen henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai ajokortti, paitsi jos matkustaja on alle 16-vuotias ja matkustaa vanhempiensa kanssa, jolloin hän ei tarvitse matkustusasiakirjaa. Vaatimukset voivat kuitenkin muuttua, joten voimassa olevat säännöt on aina hyvä tarkistaa ennen lentoa. EU-kansalaisilta hyväksytään passi tai henkilökortti. Muunmaalaiset tarvitsevat passin, ja tietyissä tapauksissa myös viisumin.

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasema on Suomen ylivoimaisesti suurin lentoasema. Se palvelee sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkustajia ja toimii Euroopan ja Aasian välisten lentojen solmukohtana. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on helppo siirtyä Helsingin keskustaan ja muualle Etelä-Suomeen.

Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentoasema sijaitsee Vantaalla, noin 18 kilometriä Helsingin keskustasta pohjoiseen. Lentoasemalta on suoria linja-autoyhteyksiä keskustaan. Linja-auto nro 61 vie matkustajat Tikkurilan juna-asemalle, josta on helppo jatkaa paikallisjunalla keskustaan. Seutulinja nro 615 vie matkustajat noin 40 minuutissa Helsingin keskustaan. Näiden yhteyksien lisäksi Finnairilla on oma linja-autoyhteytensä lentoasemalta Elielinaukiolle keskustassa. Finnairin bussi pysähtyy joidenkin suurempien hotellien kohdalla, joten se on erittäin kätevä jos hotellisi on linja-auton reitin varrella. Lentoasemalta on myös mahdollista ottaa taksi, joko suoraan keskustaan tai vaikka Tikkurilan asemalle. Näiden mahdollisuuksien lisäksi lentoasemalle on rakenteilla uusi rautatieyhteys, kehärata, jonka suunnitelmien mukaan pitäisi valmistua vuonna 2015. Junayhteys tulee helpottamaan entisestään lentomatkustajien siirtymistä kaupungin keskustaan.

Expedian avulla Helsingin matka saa lentävän lähdön. Kun lennot on hankittu, kannattaa varata hotellihuone, jotta voit lähteä lomalle levollisin mielin. Jos mielesi tekee tutustua samalla matkalla Helsingin ympäryskuntiin ja niiden nähtävyyksiin, kuten esimerkiksi Hvitträskiin Kirkkonummella, vuokraa auto Expedian kautta ja nauti vapaudesta!

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Helsinki lentokenttä on?
Kohteessa Helsinki on vain yksi lentoasema, Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa).
Kuinka kaukana HEL sijaitsee kaupungin keskustasta?
Jos yövyt kohteen Helsinki keskustassa, kannattaa selvittää kuinka pääset lentoasemalta kaupunkiin jo ennen koneen laskeutumista. Keskusta-alue sijaitsee noin 17 km:n päässä kohteesta Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa).
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Helsinki?
Tee matkastasi kohteeseen Helsinki helppoa ja yksinkertaista tutustumalla ensin COVID-19-matkustusneuvontasivuumme. Tämä on erinomainen tapa saada ajankohtaista tietoa tämänhetkisistä matkustusrajoituksista, kuten karanteenivaatimuksista ja saada viimeisimpiä terveysneuvontatietoja.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Helsinki suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Helsinki suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Helsinki joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Helsinki, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Helsinki?
Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on kohteen Helsinki päälentoasema. Ennen lentoasi on hyvä tarkistaa missä se sijaitsee. Kenttä sijaitsee noin 17 km:n päässä kaupungin keskusta-alueelta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Helsinki?
Yhteensä 24 lentoyhtiötä palvelee kohdetta Helsinki 108 kohteesta maailmanlaajuisesti.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Helsinki?
Useimmiten kohteeseen Helsinki matkustavien lentoyhtiö on Finnair, SAS tai Norwegian Air International. Isoin osa näistä lennoista saapuu kohteesta SoFo, ja Finnair operoi suurimman osan tämän reitin lennoista.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Helsinki?
Unohtumattoman loman suunnittelu kohteeseen Helsinki on helppoa, koska kaupunkiin lennetään 1 327 suoraa lentoa viikossa.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Helsinki?
Vanhakaupunki, Grödinge ja SoFo ovat yleisiä lähtölentokenttiä kohteeseen Helsinki matkustettaessa.
Miten kauan lento kohteen Helsinki lentokentälle kestää?
Jos olet lentämässä kohteeseen Helsinki kohteesta Vanhakaupunki, voit odottaa lentoajan olevan noin 3 tuntia ja 8 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Grödinge, voit odottaa lentoajan olevan suunnilleen 1 tunti. SoFo taas on suunnilleen 1 tunti lentomatkan päässä.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Helsinki?
Älä jätä lentojen ostamista viime tinkaan. Tämä on yksi hyvä tapa varmistaa halpojen lentojen saaminen. Varauksen tekeminen etukäteen varmistaa, että saatavilla on useampia ja halvempia vaihtoehtoja. Sen jälkeen kannattaa tarkistaa onko kaupungissa useampia lentokenttiä. Lentojen hinnat vaihtelevat yleensä lentoasemittain. Kannattaa aina myös vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja. Ja viimeiseksi kannattaa valmistautua varaamaan lennot heti, kun löydät hyvän tarjouksen. Tarjoukset eivät ole yleensä voimassa kauaa! Pienellä vaivalla ja tuurilla löydät taatusti täydelliset lennot.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Helsinki?
Lähtöpaikastasi riippuen matkasi kohteeseen Helsinki voi olla joko todella helppo tai siihen voi mennä paljon aikaa. Tässä on joitain käytännöllisiä matkustusvinkkejä, joiden avulla pääset seuraavalle unohtumattomalle lomallesi helposti.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Lentäminen voi olla stressitöntä, jos otat mukaasi oikeat tavarat. Ensiksi mukaan on hyvä ottaa pari peruskosmetiikkatuotetta, kuten hammasharja ja huulirasva, ylimääräiset sukat ja jotain luettavaa. Seuraavaksi laukkuun kannattaa laittaa elektroniset laitteet, laturit ja tarpeelliset lääkkeet, sekä mahdollisesti kunnollinen niskatyyny. Ethän myöskään unohda tärkeimpiä, eli passiasi, matkustusasiakirjoja sekä lompakkoasi.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Kannattaa tarkistaa, että mukanasi ei ole mitään teräviä esineitä. Muita käsimatkatavaroissa kiellettyjä tavaroita ovat räjähtävät tai helposti syttyvät aineet, kuten ilotulitteet ja tulitikut, sekä nesteet ja geelit, jos niiden tilavuus on enemmän kuin 100 millilitraa.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Matkalle kannattaa laittaa päälle mahdollisimman mukavat vaatteet. Luonnonkuituiset vaatteet ovat parhaita, ja mukaan kannattaa pakata takki, koska lentokoneen matkustamossa on yleensä viileää. On hyvä idea pistää jalkaan matalakantaiset ja tilavat kengät, koska jalkasi ja nilkkasi saattavat turvota lennon aikana. Piikkarit ja saappaat kannattaa jättää kotiin.
  • Olet varmasti kuullut syvästä laskimotukoksesta, jonka aiheuttaa pitkä paikallaan istuminen. Voit vähentää tämän sairauden riskiä monella eri tavalla. Käytä tukisukkahousuja tai -sukkia, juo paljon vettä ja venyttele jalkojasi aina, kun se on mahdollista lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Helsinki?
Kannattaa varautua turvatarkastukseen jo ennen lentoasemalle saapumista. Näin voit nousta kohteeseen Helsinki matkaavaan koneeseen stressittä. Näiden vinkkien avulla voit aloittaa lomasi parhaalla tavalla:

  • Varmista, että passisi ja maihinnousukorttisi ovat ulottuvillasi. Ne pitää näyttää ensimmäiseksi turvatarkastuksessa.
  • Sen jälkeen sekä sinut että käsimatkatavarasi läpivalaistaan. Prosessin nopeuttamiseksi kannattaa poistaa kaikki tavarat, mitkä voivat aiheuttaa hälytyksen. Henkilökohtaiset tavarat, kuten takki, vyö ja kuulokkeet, pitää laittaa läpivalaisulaitteeseen.
  • Kaikki elektroniset laitteesi, kuten tietokone ja puhelin, menevät myös erikseen läpivalaisulaitteen läpi.
  • Haluatko ottaa matkallesi mukaasi hajuveden? Se ei ole mikään ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit ottaa sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Oikeanlaiset kengät voivat säästää useita minuutteja kentällä. Vaelluskengät pitää usein ottaa pois jalasta ja läpivalaista erikseen. Kevyitä lenkkareita ei useimmiten läpivalaista erikseen.
  • Lentoyhtiöt eivät salli teräviä esineitä käsimatkatavaroissa. Jos sinun täytyy ottaa tällaisia tavaroita mukaasi matkallesi, pakkaa ne ruumaan menevään matkalaukkuusi.

Tietoa lennoista kohteeseen Helsinki
Kohdelentokenttä
Helsinki-Vantaa
Kohdelentokentän IATA-koodi
HEL
Kohdekaupunki
Helsinki
Menopaluumatkan hinta
126 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Helsinki

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 28 € yhdensuuntaisille lennoille ja 64 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd