Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Hamina

Katso kaikki kohteen Hamina vuokra-autot

Autonvuokraus Haminassa

Vuokraa auto Haminassa

Vuonna 1653 perustetun Haminan kaupungin keskusta kaavoitettiin 1720-luvulla harvinaiseen ympyräkaavan muotoon, joka on säilynyt tähän päivään saakka. Keskustan keskipisteessä on kahdeksankulmainen Raatihuoneentori, josta lähtee kahdeksan säteittäistä katua. Säteittäisiä katuja leikkaa kaksi sisäkkäistä ympyräkatua, Pikkuympyräkatu ja Isoympyräkatu. Isoympyräkadun ulkopuolella kulkee 1700-luvulla rakennettu hyvin säilynyt linnoitusketju, joka sulkee sisäänsä keskustan alueen ja suurimman osan Haminan vanhimmasta rakennuskannasta. Keskustaa ympäröineistä seitsemästä bastionista vain yksi on purettu. 1800-luvun alussa rakennettu keskusbastioni on entisöity, ja sen miljöössä suuren telttakatoksen alla pidetään joka toinen vuosi järjestettävän Hamina Tattoon pääkonsertit.

Haminan keskusta-alue on pieni ja siihen on helppo tutustua kävellen. Haminasta löytyy kuitenkin myös paljon sellaista tekemistä, johon on helpointa matkustaa vuokra-auton ratissa. Auton vuokraamalla Haminasta voi myös nopeasti piipahtaa esimerkiksi alle puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Kotkaan.

Autovuokraamosta uusiin elämyksiin

Haminan keskustassa lomapäivä vierähtää mukavasti kaupungin historiallisiin linnoituksiin, puukortteleihin, kirkkoihin ja museoihin tutustuen, mutta tämän jälkeen suunnaksi kannattaa ehdottomasti ottaa autovuokraamo. Vuokra-autolla Haminassa on nimittäin helppo hurauttaa nauttimaan suurimmaksi osaksi keskustan ulkopuolella sijaitsevista liikuntamahdollisuuksista. Kun vuokraat auton Expedian kautta, voit olla varma, ettei vuokrauksesta koidu sinulle mitään yllättäviä lisämaksuja. Kaikki käyttämämme autovuokraamot Haminassa pitävät kiinni paitsi autojen korkeasta tasosta, myös reilusta polttoainekäytännöstä.

Noin 10 kilometrin päässä Haminan keskustasta sijaitsee kuudella rinteellä ja neljällä hissillä varustettu laskettelukeskus Uuperinrinteet, jossa voi kesäisin harrastaa myös alamäkipyöräilyä. Keskus sopii hyvin koko perheen ajanviettopaikaksi, sillä alueelta löytyy helppo lastenrinne ja Etelä-Suomen jyrkin ”musta” rinne. Lisäksi keskuksessa toimii hiihtokoulu, SkiShop ja kahvila. Jos vesistöt kutsuvat rinnettä enemmän, Haminassa pääsee kokeilemaan myös Havaijilta kotoisin olevaa SUP-melontaa, jossa melominen tapahtuu seisaaltaan surf-laudan tyyppisellä laudalla. Viileämmistä vesistä nautitaan Tervasaaren avantouintipaikalla, jonka avoimet yleisövuorot kutsuvat kaikki rohkeat saunomaan ja kokeilemaan avantouintia. Haminasta löytyy myös kahdeksan uimarantaa, jotka ovat helposti saavutettavissa vuokra-autolla. Heppahullujen lasten ja aikuisten ykköskohde taas on Hyvinvoivan Hevosen talli, jossa voi esimerkiksi lähteä hevosen kanssa retkelle luontoon tai harjoitella espanjalaista käyntiä Andalusian hevosella.

Kotka ja rannikkoseutu kruunaavat autonvuokraajan loman

Hamina sijaitsee Suomenlahden rannalla, 40 kilometrin päässä Venäjän rajalta. Helsinki-Vantaan lentoasemalle on matkaa Haminan keskustasta reilut 150 kilometriä ja Lappeenrannan lentoasemalle vajaat 90 kilometriä. Kotkaan Haminasta on matkaa alle 30 kilometriä, mikä tekee Kotkasta oivallisen päiväretkikohteen Haminassa yöpyville.

Kotkaan kannattaa hurauttaa niin hyvällä kuin huonommallakin säällä. Akvaariotalo Maretariumissa esitellään suomalaisia vesistöjä yli 50 kalalajin kera. Maretariumin 22 akvaariossa asustaa sekä Lapin tunturipuroille että Suomenlahden merialueelle tyypillisiä kalalajeja, jotka elävät akvaarioissa mahdollisimman luonnonmukaista vuotuiskiertoa noudattaen: kivinilkat synnyttävät poikasensa talvella, ja syksyllä vierailija pääsee todistamaan, kuinka punertaviksi muuttuneet lohikalat kaivavat kutukuoppiaan.

Kauniina kesäpäivänä Kotkassa voi tutustua niin sen saarella sijaitsevan keskustan ja satama-alueen antiin kuin kaupungin kauniisiin puistoihinkin. Sapokan puistosta vettä löytyy merialueen lisäksi myös puroista ja lammikoista sekä puiston ikiomasta liki 20-metrisestä vesiputouksesta. Katariinanniemen puistoon taas kannattaa pysähtyä vaikkapa piknikille. Keinotekoinen lampi puroineen viihdyttää varsinkin lapsivieraita, eikä labyrintti jää pikkuväen suosiossa kakkoseksi. Mereen kurkottavan niemen kärjestä avautuu upea näkymä aavalle merelle. Auton vuokraamalla pääset kokemaan rannikkoa helposti myös alueen kaupunkien ulkopuolella. Varaa hotelli Haminasta ja vuokraa kauttamme juuri sinun tarpeisiisi sopiva vuokra-auto, niin ulottuvillasi on tuosta vain yli 100 kilometriä rantaa, tuhansia rantakallioita, rauhaisia poukamia ja täydellinen meri. Siitä ei autoloma parane.

Tutustu kohteeseen Hamina

Tutustu kohteeseen Hamina Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!