Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tutustu kohteeseen Pietarsaari

Tutustu kohteeseen Pietarsaari Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!

Vuokraa auto Pietarsaaressa

Autonvuokraus Pietarsaaressa

Pietarsaari, ruotsiksi Jakobstad, on Pohjanmaan rannikolla sijaitseva vajaan 20 000 asukkaan kaupunki. Kaupunki on vahvasti kaksikielinen: hieman yli puolet sen asukkaista puhuu äidinkielenään ruotsia ja vajaat 40 prosenttia suomea. Kaupunki tunnetaan erityisesti hyvin säilyneistä historiallisista rakennuksistaan, kuten vanhasta tupakkatehtaasta ja puutalokaupunginosastaan. Myös Pietarsaaren saaristo ja upeat hiekkarannat houkuttelevat rannikolle niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoitakin.

Kun vuokraat auton Pietarsaaresta, pääset helposti tutustumaan sekä Pietarsaaren kauniiseen luontoon ja nähtävyyksiin että lähialueiden ja -kaupunkien tarjontaan. Expedian kanssa yhteistyössä toimivista autonvuokraamoista Pietarsaaressa löydät varmasti juuri sinun tarpeisiisi sopivan menopelin, eikä auton vuokrauksesta koidu sinulle mitään yllättäviä lisämaksuja, sillä kaikki autovuokraamomme noudattavat reilua polttoainepolitiikkaa. Katso tarjouksemme ja nauti Pietarsaaren seudusta täysillä vuokra-auton kyydistä käsin!

Vuokra-autolla aurinkoa palvomaan ja luonnosta nauttimaan

Fäbodan alue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Pietarsaaren keskustasta ja on toiminut pietarsaarelaisten virkistäytymispaikkana jo vuosikymmeniä. Kun vuokraat Pietarsaaresta auton, olet perillä Fäbodassa jo muutamassa minuutissa.

Fäbodassa nautit niin koskemattomasta luonnosta kuin upeista vapaa-ajanviettomahdollisuuksistakin. Pakkaa koko perhe vuokra-autoon ja hurauta Fäbodan valkeahiekkaisille, matalavetisille hiekkarannoille, jotka sopivat täydellisesti koko perheen rantapäiväkohteeksi. Lisäksi alueella on lukemattomia kalliorantoja, joista jokainen löytää varmasti oman rauhallisen sopukkansa kesäpäivän viettoon.

Fäbodassa viettää helposti koko päivän, sillä alueella on myös ravintola. Omia eväitä pääsee valmistamaan Pikkuhiekan rannan grillipaikalla, jonka läheisyydessä on myös pukukopit ja WC. Fäboda-Pörkenäsin luontopolku tarjoaa upeita elämyksiä kaikille rannikon luonnosta kiinnostuneille, ja voipa alueella myös marjastaa ja kalastaa. Luontopolun yhteydestä löytyy 33 kilometriä pitkä vaellusreitti, ja talvisin Fäbodassa voi myös hiihtää.

Kun piipahdat ensin autovuokraamoon Pietarsaaressa, myös läheisessä Uusikaarlepyyssä (ruotsiksi Nykarleby) sijaitseva Storsandin luonnonsuojelualue on helposti saavutettavissasi. Alueella on kaunis hiekkaranta, jonka dyynialue on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Luonnonsuojelualueelle voi hurauttaa palvomaan aurinkoa tai tutustumaan luontoon: seikkailunhaluisimmat voivat pakata vuokra-autoon myös teltan ja muut varusteet ja leiriytyä alueella.

Storsandiin suuntaavaan kannattaa hakea reitti GPS-laitteellaan tai älypuhelimellaan jo ennen matkan aloittamista, sillä alueella ei ole juuri minkäänlaisia opasteita. Helpoimmin Storsandin rannalle pääsee, kun jatkaa Pietarsaaresta 8-tielle, josta matka jatkuu noin 15 kilometrin jälkeen oikealle Monåntielle.

Kruunaa lomasi vesi- tai huvipuistoreissulla!

Kun Pietarsaaren upeat rannat on kahlattu läpi, voi suunnaksi ottaa perheen nuoremman väestön iloksi huvi- tai vesipuiston. Vuokra-autolla Pietarsaaresta ajaa helposti päiväreissulle esimerkiksi Vaasaan, johon matkaa kertyy suuntaansa alle 100 kilometriä. Vaasassa sinua odottaa viihtyisä Tropiclandian kylpylä ja vesipuisto, jonka yhteydestä löytyy myös leirintäalue. Alahärmässä sijaitseva ”huvivaltio” Powerpark on niin ikään vain lyhyen ajomatkan päässä Pietarsaaresta ja viihdyttää varmasti koko perhettä vähintäänkin yhden päivän ajan. Huvipuistolaitteiden lisäksi puistossa on esimerkiksi kartingrata, hevoskeskus ja erilaisia aktiviteetteja, kuten värikuulapelejä ja kauneuspalveluita. Jos yksi päivä puistossa ei tunnu riittävän mihinkään, pysäköi vuokra-auto tilavalle pysäköintialueelle ja valitse oma majoituskohteesi alueen hotelleista, huoneistoista tai mökeistä tai suuntaa läheiselle leirintäalueelle.

Pietarsaaresta ajaa vuokra-autolla helposti myös läheiseen Kokkolan kaupunkiin. Kokkolaan pääsee nopeasti moottoritietä pitkin, mutta upeilla merimaisemilla varustettu seitsemän sillan saaristotie tarjoaa elämyksiä myös matkan varrella, eikä ajomatka tätäkään kautta kestä kuin reilun puoli tuntia. Kokkolassa kannattaa tutustua kaupungin vanhaan osaan, jonka vanhimmat rakennukset ovat peräisin 1600-luvulta. Lisäksi kaupungissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo, Kokkolan luonnontieteellinen museo ja Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojan museo. Talvella Kokkolassa pääsee kokeilemaan myös huskysafaria eli koiravaljakkoajelua. Katso autovuokraamomme Pietarsaaressa niin seikkailu voi alkaa!