Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Jämsä

Katso kaikki kohteen Jämsä vuokra-autot

Autonvuokraus: Jämsä

Keski-Suomen kauneimpien järvimaisemien syleilyssä sijaitseva Jämsä on suosittu matkailukaupunki, joka tunnetaan parhaiten Himoksen hiihtokeskuksen luo syntyneestä huvittelukeskittymästä. Jämsästä käsin matkailu Keski-Suomessa on helppoa, sillä kaupunki sijaitsee hyvällä paikalla suurin piirtein Tampereen ja Jyväskylän puolessavälissä. Vuokraa auto Jämsästä luotettavan vuokraamoyhtiön kautta jo ennen matkaa, niin varmistat, ettet joudu maksamaan yllättäviä lisämaksuja loman päätteeksi.

Loma Jämsässä

Suosittu Himos houkuttelee matkailijoita Jämsään niin kesällä kuin talvella, joten etenkin koulujen loma-aikoina kaupungissa voi olla aikamoinen vilske. Halvan hotellin Jämsästä löytääkin helpommin sesonkiaikojen ulkopuolella. Autonvuokraus Jämsässä mahdollistaa retket esimerkiksi lähiseudun kansallispuistoihin tai shoppailemaan Jyväskylään. Hyvien liikenneyhteyksien päässä olevaan kaupunkiin on helppo saapua, tosin lentoja Jämsään etsivät joutuvat tyytymään Jyväskylän lentoaseman rajoitettuun tarjontaan.

Nähtävää Jämsän kaupungissa

Suurin osa Jämsään suuntaavista matkailijoista etsii huvit ja majoituksen Himoksen liepeiltä, mutta kaupungin keskustassakin on muutamia vierailun arvoisia kohteita. Hyvien peruspalveluiden lisäksi Jämsässä on muun muassa kiinnostavia museoita, kuten lelumuseo Helminauha ja Witikkalan kartanossa sijaitseva Paavo Virtasen kauppamuseo. Lelumuseon kokoelmiin kuuluu noin 5 000 lelua, joista vanhimmat ovat 1900-luvun alkupuolelta. Aivan Jämsän keskustassa säilyneessä Witikkalan kartanossa on aitoa vanhan ajan kyläkauppaa jäljittelevän museon lisäksi ihania omatekoisia leipomotuotteita myyvä kahvila. Kesäisin kannattaa katsastaa myös omaleimainen Siltojen välissä ympäristötaidenäyttely, jossa teokset ovat esillä ulkoilmassa jokirannan varrella. Aivan kaupungin keskustaan on helppo saapua junalla tai bussilla, mutta autovuokraamo Jämsään suuntautuvalla lomalla voi löytyä helpoiten esimerkiksi Tampereelta tai Jyväskylästä, etenkin jos haluaa käyttää tunnettuja vuokraamoketjuja.

Hiihtoa ja hellepäiviä Himoksella

Monipuolisena hiihtokeskuksena tunnettu Himos sijaitsee noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Jämsän keskustasta Jyväskylään päin. Talvisin Himos on riemua täynnä, ja laskettelijat ja lumilautailijat pääsevät viilettämään rinteillä jopa vappuun saakka. Jämsän tunnetuimmassa matkailukohteessa on yhteensä 21 eritasoista rinnettä sekä Mountain Dew Snow Park ja Rail Park, joissa on mahdollisuus hioa hyppyjä ja temppuja. Talviurheilijoiden tarpeet on huomioitu Himoksella hyvin, sillä paikan päällä on esimerkiksi välinevuokraamo ja hiihtokoulu. Nälän yllättäessä Himoksen kaksi rinneravintolaa ja muut pienempää syötävää ja juotavaa tarjoavat ruokapaikat pitävät huolen matkailijoiden tarpeista.

Kesän koittaessa meno Jämsässä ei suinkaan hiljene, vaan vaihtaa vain hieman paikkaa. Vuokra-autolla Jämsässä pääsee kätevästi käymään Himos Areenalla, jolla esiintyy huippuartisteja pitkin vuotta. Legendaariseen maineeseen ovat nousseet vakituisesti järjestettävät tapahtumat Himos Juhannus ja Iskelmä-festivaali. Viheriöillä viihtyvien riemuksi Jämsässä on Himos-Patalahti Golf, jonka kentällä pääsee pelaamaan täysimittaisen kierroksen kuusimetsien ympäröimänä. Uutena lisäyksenä Jämsän tarjoamiin urheilumahdollisuuksiin on tullut komea 18-väyläinen frisbeegolfrata, jolle uskaltautuvat myös sunnuntaigolfaajat.

Autokierros Jämsän lähiseudun luontokohteisiin

Ehdottomasti kätevin tapa tutustua Keski-Suomen kauniiseen luontoon on lähteä kiertämään Jämsän ympäristön luontokohteita autolla. Himoksen matkailukeskuksen sesonkiaikojen ulkopuolella on mahdollista löytää hyviä tarjouksia vuokra-autoista Jämsän seudulla, eikä esimerkiksi syksyinen kansallispuistokierros rasita myöskään kukkaroa. Jämsän lähellä on kaksi kansallispuistoa, rotkomaisemien halkoma Isojärven kansallispuisto ja helppoja retkireittejä kaipaaville matkailijoille sopiva Leivonmäen kansallispuisto. Ennen puistoihin suuntaamista kannattaa käydä ihailemassa Jämsän upeimpia luonnonkohteita, Ruuhivuoren näyttävää rotkojärveä ja jyrkkien kalliorinteiden reunustamaa Synninlukkoa.

Kansallispuistokierros kannattaa aloittaa Isojärven kansallispuistosta, joka on noin 40 minuutin ajomatkan päässä Jämsän keskustasta. Luonnon ihmeiden lisäksi Isojärvellä näkee kiinnostavia rakennuskohteita, kuten metsätyöläisten käytössä olleen Heretyn kämpän ja valtakunnallisesti merkittävän suojelukohteen Huhtalan torpan. Leivonmäen kansallispuisto on Päijänteen toisella puolella, mutta autolla sinne ajaa Jämsästä noin tunnissa ja vartissa. Päivä kuluu helppokulkuisilla reiteillä esimerkiksi Rutakoskea ihaillen, ja illaksi pääsee palaamaan näppärästi takaisin Jämsään.

Tutustu kohteeseen Jämsä

Tutustu kohteeseen Jämsä Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!