JämsäSuomi

4/5Top Destination

Jämsä odottaa: koe sen golfmahdollisuudet, muistomerkit ja monet muut nähtävyydet!

Päijänteen länsirannalla sijaitseva Jämsä on noin 21 000 asukkaan kunta, joka tunnetaan erityisesti järvialueiden ja Himoksen matkailukeskuksen tarjoamista harrastusmahdollisuuksista. Lomalle Jämsään voit lähteä mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä seudulla riittää tekemistä muillekin kuin laskettelijoille. Retkeilystä ja vaelluksesta kiinnostuneet matkailijat löytävät tekemistä esimerkiksi Isojärven kansallispuistosta, Himos-Patalahti Golf houkuttelee kolopallon ystävät radoilleen ja vesillä pääsee liikkumaan veneillen tai meloen. Luontoharrastusten ja alueen kotiseutumuseoiden ympärille saa helposti suunniteltua halvan matkan Jämsään.

Suurin osa Jämsän suosituimmista nähtävyyksistä sijaitsee muualla kuin keskikaupungilla, mutta pääset viettämään pientä kaupunkilomaa Jämsässä taidegallerioita ja museoita kierrellen. Muun muassa Galleria Kivipankki tarjoaa kaunista nähtävää ympäri vuoden. Jämsä tarjoaa myös tavallisuudesta poikkeavan tavan tutustua taiteeseen, sillä Siltojen välissä -ympäristötaidenäyttely järjestetään kesäisin jokirannan varrella. Jos haluat tutustua museoihin lomalla Jämsässä, vieraile esimerkiksi lelumuseo Helminauhassa tai Witikkalan kartanossa, jossa on ihastuttavan kahvilan lisäksi Paavo Virtasen kauppamuseo.

Suurin osa Jämsän-matkoista suuntautuu kuitenkin joitain kilometrejä keskustasta koilliseen sijaitsevalle Himokselle, joka tunnetaan erityisen hyvin laskettelurinteistään. Himoksella on 21 rinnettä, temppuilun ystäville sopiva Rail Park ja hyppyrihupia tarjoava Mountain Dew Snow Park. Rinteitä riittää niin kokeneille laskijoille kuin perheen pienimmille, joille sopii myös länsirinteiden pulkkamäki. Lisäksi Himoksella on paljon reittejä murtomaahiihtäjille – ja tietenkin hyvät after ski palvelut.

Jämsä ja Himos houkuttelevat runsaasti matkailijoita myös laskettelukauden ulkopuolella, sillä monipuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi Himoksella järjestetään suuria festivaaleja. Himos Juhannus ja Iskelmäfestivaali ovat vain pari esimerkkiä alueen monipuolisesta huvitarjonnasta. Urheilun riemua pääset kokemaan 18-reikäisellä golfkentällä ja esimerkiksi Patalahdella, jolla voi meloa, soudella ja kalastaa.

Luontoelämyksiä ja aktiivilomailua on tietysti tarjolla myös muilla Jämsän alueilla ja lähikunnissa. Yksi seudun kuuluisimpia reittejä on Wanhan Witosen melontareitti, joka alkaa Petäjävedeltä ja kulkee Jämsän kautta Arvajalle asti. Yhteensä 75 kilometriä pitkän reitin voi meloa kokonaan tai osissa oman taidon ja innostuksen mukaan. Jämsässä on lisäksi upeita rotkomaisemia kuten Synninlukko ja Ruuhivuoren rotkojärvi, ja hieman pidemmälle luontovaellukselle voi lähteä Isojärven kansallispuistoon.

Valtateiden 9 ja 24 risteyksessä sijaitsevaan Jämsään on helppo saapua omalla autolla tai linja-autolla Tampereelta ja Jyväskylästä päin. Myös näiden kaupunkien välillä liikennöivät junat pysähtyvät Jämsässä, joten kaupunki on erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Alueen kauniiden luontokohteiden ja monien kotiseutumuseoiden kiertäminen sujuu helpoiten autolla, mutta esimerkiksi Himokselle on helppo suunnata sesonkiaikoina liikennöivillä kuljetuksilla.

Tunnettu seuraavista:

Golf ja Monumentti

Huippuhotellit kohteessa Jämsä

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Jämsän Gasthaus
Jämsän Gasthaus
2 out of 5
Asemakatu 2, Jämsä
59 €
per yö
22. lokak.–23. lokak.

Seppolan kappeli ja Jokilaakson sairaala 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Himos Golf sijaitsee 9 kilometrin päässä. Jämsän rautatieasema sijaitsee vain ...

3/5 (36 arvostelua)

"Ystävällinen vastaanotto ja hyvä huoneen sisäilma. Mukava sänky missä nukkua. Sijainti loistava."…"

Arvosteltu 7.9.2019

Jämsän Gasthaus
Holiday Club Himos Superior Apartments
Holiday Club Himos Superior Apartments
3.5 out of 5
Länsi-Himoksentie 4, Jämsä

Himos Golf on 0,9 kilometrin päässä tästä hiihtoon sopivasta huoneistohotellista. Jokilaakson sairaala ja Seppolan kappeli sijaitsevat 10 kilometrin päässä. ...

4.3/5Erinomainen! (6 arvostelua)

"Hieno huoneisto, hyvin varusteltu. Hyvä sauna, erinomainen sijainti, rinteet kävelymatkan päässä."…"

Arvosteltu 1.4.2019

Holiday Club Himos Superior Apartments
Nuppulanranta cottage by lake
Nuppulanranta cottage by lake
4 out of 5
8 Nuppulanranta, Jämsä, Himos resort

Himos Golf on 4,1 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta, sekä lähellä latuja ja pulkkamäkeä. Jokilaakson sairaala ja Seppolan kappeli ...

Nuppulanranta cottage by lake