Lähde lomalle Suomen sydämeen ja koe upea luonto, mielenkiintoiset kulttuuritapahtumat ja kiehtovat museot.

Pienestä koostaan huolimatta Mänttä-Vilppulassa tapahtuu paljon. Loma Mänttä-Vilppulassa ei koskaan ole tylsä, sillä kauniin luonnon ohella nähtävää riittää myös kulttuuritapahtumien ja kiehtovien historianähtävyyksien muodossa. Tutki luontopolkuja, kalasta koskella, katsele suomalaisen taiteen merkkiteoksia ja tutustu Suomen sisällissodan tapahtumiin historiapolulla.

Mänttä-Vilppula sijaitsee Ylä-Pirkanmaalla Keski-Suomessa, Tampereen ja Jyväskylän välimaastossa. Mäntän kaupunki ja Vilppulan kunta yhdistettiin samaksi kaupungiksi vuoden 2009 alusta lähtien. Halvat matkat Mänttä-Vilppulaan onnistuvat jokaisena vuodenaikana, sillä alueelle on vain noin tunnin ajomatka sekä Tampereelta että Jyväskylästä, joista on myös erinomaisia bussi- ja junayhteyksiä Mänttä-Vilppulaan.

Mänttä-Vilppulan alue rakentui aikanaan metsäteollisuuden ympärille, joka oli vahvasti kytköksissä Serlachiuksen sukuun. Serlachiusten vaikutus kaupunkiin näkyy yhä muun muassa Göstä Serlachiuksen säätiönä, jolla on kaksi museota. Vieraile Serlachius-museo Gustafissa tutustumassa alueen teollisuushistoriaan ja taidemuseo Göstassa katselemassa Gallen-Kallelan ja Edelfeltin kaltaisten mestareiden teoksia.

Jos kaipaat vielä vahvempaa kulttuuriannosta, ajoita loma Mänttä-Vilppulaan Mäntän kuvataideviikoille, jotka keskittyvät kotimaiseen nykytaiteeseen. Vuodesta 1999 alkaen tämä kiehtova festivaali on ollut jokakesäinen tapahtuma, joka kestää koko kesän kesäkuun alkupuolelta elokuun loppuun. Osallistu myös Koko kylän jouluriehan eloisalle kaupunkifestivaalille, joka tuo valoa, iloa ja laulua Mänttä-Vilppulaan myös marras–joulukuun pimeinä kuukausina.

Jos kaipaat lomallasi luontoa ja aktiivista tekemistä, olet tullut oikeaan paikkaan. Mänttä-Vilppulalla on tarjota monipuolista luontoa, jonka siimeksessä voi lähteä vaeltamaan, pyöräilemään, veneilemään ja kalastamaan. Mäntänvuoren ulkoilualue sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Mäntän keskustasta ja tarjoaa luontopolkujen ohella myös valaistun kuntoradan, näkötornin ja pyörätuoleille ja lastenrattaille sopivan reitin. Kesäisin kaupungista löytyy myös useita erinomaisia uimarantoja, ja talvisin luontopolut muuttuvat erinomaisiksi hiihtoreiteiksi.

Matkat Mänttä-Vilppulaan tutustuttavat sinut myös Suomen historian tapahtumiin. Alueella oli tärkeä osa vuoden 1918 sisällissodassa – kokonaisen kahden kuukauden ajan tulilinja sijaitsi keskellä Vilppulaa, valkoisten hallitessa Vilppulankosken pohjoispuolta ja punaisten eteläpuolta. Tämän ansiosta alueelta löytyy sekä punaisten että valkoisten muistomerkit ja paljon muutakin nähtävää, joita ei Mänttä-Vilppulan matkalla kannata unohtaa.

Vuoden 1918 tapahtumat on koottu Mänttä-Vilppulassa kiehtovaksi yhtenäiseksi historiareitiksi, joka alkaa Vilppulan rautatieasemalta ja kulkee muun muassa Perinnehuoneen, Vilppulan koulumuseon, Vilppulan kotiseutumuseon ja Koivuniemen kartanon kautta Vilppulan kirkolle. Museoissa ja perinnehuoneella pääset tutustumaan 1900-luvun Vilppulalaiseen elämään niin kaupungissa, maalla kuin kouluhuoneissakin, ja strategisina kohteina toimineet Koivuniemen kartano ja Vilppulan kirkko puolestaan avaavat tarkemmin verisen sodan tapahtumia.

Koe Keski-Suomen sydän lämpimimmällään ja lähde lomalle Mänttä-Vilppulan kauniiseen kaupunkiin!

Huippuhotellit kohteessa Mänttä-Vilppula

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Alexander
Hotel Alexander
3 out of 5
Kauppakatu 23, Mänttä-Vilppula
99 €
per yö
23. marrask.–24. marrask.

Mäntän kirkko ja Honkahovin taidekeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Serlachius-museot sijaitsee 2,7 kilometrin päässä.

3.8/5Hyvä! (100 arvostelua)

"Ihan hyvä mutta kylpyhuoneessa saisi olla lasta jolla voisi kuivata lattiaa suihkun jälkeen"…"

Arvosteltu 23.8.2019

Hotel Alexander
Vehkaniemi Holyday Estate
Vehkaniemi Holyday Estate
3 out of 5
308 Salmentakasentie, Mänttä-Vilppula, Tampere

Himmaanmäen näköalatorni on 18,4 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta aamiaismajoituksesta. Serlachius-museot ja Virtain laivarannan ...

Vehkaniemi Holyday Estate
Mänttä Summer Apartments
Mänttä Summer Apartments
2 out of 5
Koulukatu 6, Mänttä-Vilppula

Mäntän kirkko ja Honkahovin taidekeskus 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Serlachius-museot sijaitsee 3,2 kilometrin ...

3.2/5 (6 arvostelua)
Tiedottaminen.

"Netissä ei tietoa, mistä saa avaimet. Pikkusen siisteydessä toivomisen varaa. Rauhallinen sijainti, parkkipaikka. Ok"…"

Arvosteltu 30.6.2019

Mänttä Summer Apartments